Свински ребра на скара

13 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Така американците посрещат гостите си на барбекю

Продукти: 1,5 кг свински ребра, 1 ч. чаша доматен сос, 1/2 ч. чаша кленов сироп, 1/4 ч. чаша ябълков оцет, 1/4 ч. чаша портокалов сок, 1 глава червен лук (ситно нарязан), сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Поставете ребрата в емайлиран тенджера и сипете студена вода. Поставете на котлона и изчакайте да заври. Варете до готовност (около 30 минути). Излейте водата и оставете ребрата да изстиват.

За марината: Смесете доматения сос с кленовия сироп, оцета, портокаловия сок, лука, сол и черен пипер. Полейте ребрата с марината и оставете в хладилник за една нощ.

Поставете ребрата върху решетката на скарата или на барбекю. В краен случай можеже да използвате просто решетка, която сте поставили върху разгорелите се въглища. Печете по 3-5 минути от всяка страна до златисто кафяво. Същото може да се направи на грил тиган (макар че вкусът на ребрата, приготвени в тиган, ще загубят много от вкуса на приготвените и опушени на дървени въглища).

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Яйца със зеленчуци на фурна

Диетолозите твърдят, че е най-полезно зеленчуците да се приготвят на фурна. Рецептата, която ви предлагаме позволява максимално да запазите хранителните вещества

Няма снимка

Испанска тортиля с розмарин

Тортилята е сред най-лесните испански рецепти. Оригиналната рецепта има хиляди интерпретации - добавят се тиквички, чушки, скариди и т.н. Подходяща е за закуска, обяд и вечеря, за лято и зима

Няма снимка

Шарлота с ябълки и канела

Продукти: 1 кг ябълки, 200 г захар, 160 г брашно, 5 яйца, 2 суп. лъж. нишесте, 1-2 ч. лъж. смляна канела, 1,5 суп. лъж. лимонов сок, 1 ч. лъж. бакпулвер, 1 ч. лъж

Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Няма снимка

Салата с чеснови крутони

Продукти: 2-3 филии стар хляб, 1 консерва червен боб в собствен сос, 1 консерва царевица, 150 г твърдо кашкавал, 100 г пушени свински гърди, 3 варени яйца, 2 скилидки чесън, 200 г майонеза

Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Още от Фермер
Няма снимка

Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания: пчелините - оградени и с вода!

Запознайте се с Наредбата за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти /, тя е публикувана за обществено обсъждане до 15 ноември. Промените в нея предвиждат постоянните пчелини да

Няма снимка

Идеи за градински арки

Всеки собственик на градина се стреми да украси и облагороди своя парцел, така че работата и почивката да са максимално удобни и приятни. Едно от решенията може да бъде използването на ефектен

Няма снимка

Дафиново дърво в двора

Дафиновото дърво спада към южните култури, тъй като естествените му месторастения са в Средиземноморието. У нас може да се отглежда в някои райони - по Черноморието и в Южна България,

Няма снимка

Професионална борба с епидемиите по животните

Превенция, биосигурност, отговорност Вирусът на инфлуенца по птиците, наричан още птичи грип, е вирусно заболяване, засягащо домашните птици. Съществуват ниско патогенни (LPAIV) и високо патогенни

Няма снимка

16 млн. лв. преходна помощ получиха собствениците на кози- и овце- майки

Първи транш от общо 15 775 520 лева по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) преведе ДФ "Земеделие" за Кампания 2019

Няма снимка

Семинар на НССЗ за овощари предстои в Ловеч

Какви са възможностите за ефективно отглеждане на овощни култури в България изчерпателно ще разясни проф. д-р Валентин Личев от Аграрен университет - Пловдив по време на семинар на НССЗ в Ловеч