Торта "Панчо"

15 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана. Тази торта няма да остави никого равнодушен.

Продукти: 1,5 чаени чаши захар, 6 яйца, 1,5 ч. чаши брашно, 700-800 г мазнина заквасена сметана 35%, 1,5 ч. чаши пудра захар, 4 суп. лъж. какао, 1 консерва ананас, 1 ч. чаша ядки, 1 пак. бакпулвер, 50 г тъмен шоколад.

Приготвяне: На блата: Отделете жълтъците от белтъците и ги разбийте, заедно със захарта, до побеляване. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и постепенно прибавете към жълтъчната смес. Разбъркайте добре.

Разбийте белтъците на твърд сняг и много внимателно ги прибавете към тестото. Бъркайте с дървена лъжица, като бъркате отдолу нагоре.

Отделете една трета от тестото и към останалото добавите какаото.

Изсипете двете теста в отделни тортени форми, които са намазани с масло или покрити с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Готовите блатове се оставят да изстинат и се изваждат от формите.

За крема: Добавете пудрата захар към заквасената сметана и разбийте. Отделете около една четвърт от крема настрана, а към останалата сметана добавете смлените ядки и ситно нарязаните филийки ананас.

Сглобяване: Поставете светлия блат върху тортена чиния и го напоете със сока от ананас. Тъмния блат го нарежете на кубчета и го напръскайте с ананасовия сирап. Парчетата тъмен блат се прибавят към сметановия крем. Разбъркайте добре и изсипете върху белия блат на купчинка. Покрийте тортата с отделената сметана и сложете в хладилника за поне 6 часа.

Преди сервиране украсете с разтопен шоколад.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Соденка с кисело мляко и газирана вода

Продукти: около 550 г брашно, 1 ч. чаша кисело мляко, 1 ч. лъж. сода бикарбонат, 1 яйце, 1 ч.ч. газирана вода, 1 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 3 суп. лъж. олио

Няма снимка

Селска питка

Продукти: 700-800 г брашно, мая - 1 кубче прясна или 2 пакетчета суха, 450 мл топла вода, 1 ч. лъж. захар, 1 суп. л. сол - 1 с.л. Приготвяне: В топлата вода разтворете маята

Няма снимка

Картофени кюфтета с гъби

Най-често кюфтетата се приготвят от месо или риба. Не е нужно обаче да се ограничавате само с тези продукти. Постните зеленчукови кюфтета също са много вкусни и полезни

Няма снимка

Домашен хляб

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

Няма снимка

Пай с кайма и картофи

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

Няма снимка

Месни “кълбета”

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

Още от Фермер
Няма снимка

Защитниците на кохезията съгласуват действията си през февруари

Неформално назованата група "приятели на кохезията", към която се числят 17 държави-членки защитници на политиките за сближаване на средствата за страните в следващата многогодишна финансова рамка

Няма снимка

Студенти от Аграрния университет се запознават с област Пловдив

На среща на Областен информационен център – Пловдив със студенти – магистри по икономика и управление към Аграрния университет в Пловдив експертите на центъра представиха голяма част от планираните

Няма снимка

От 28 до 31 януари - СИХРЕ, какво е това

Покрай събития за хотелиерите, продукти и кулинарно шоу може да се научи много С нов формат, в четири зали и под мотото "Завръщане в бъдещето", бизнес платформата събира бранша в Интер Експо Център

Няма снимка

Васил Грудев: Планираме в края на февруари да отворим приема по новата пчеларска програма

Планираме до края на февруари да отворим приемът по новата национална програма по пчеларство за тригодишния период 2020-2022 г. Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил

Няма снимка

Няма консенсус относно степента на проблема колапс на пчелните семейства!

Някои експерти твърдят, че намаляването на световните пчелни популации е естествено колебание. Или че, във всеки случай, е обратимо. Причината за намаляването на популациите на пчелите се обяснява не

Няма снимка

Танева: Европейското съфинансиране на програмите срещу АЧС не трябва да се намалява

Европейското съфинансиране на програмите за активен надзор, наука и превенция за АЧС не трябва да се намалява. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на заседание на