Без канибализъм и висока биосигурност в английските свинеферми

15 септември 2019 Животновъдство 0 7551
Няма снимка
Снимка: Инге Бьохне
 

Департаментът по околна среда, храните и развитието на селските райони във Великобритания (Defra) публикува нови изисквания за хуманно отглеждане на свинете, съобщава globalmeatnews.com.
Те включват:
- подобряване на практиките за предотвратяване на канибализма, без използване на купиране на опашките;
- конкретни съвети за производителите за висока биосигурност на фермите;
- действия в случай на непредвидени ситуации и използване на антибиотици;
- ръководство по оценка на здравословното състояние на свинете и съвети как да се подобри състоянието на свинете майки и на новородените при опрасването.
Новите изисквания се отнасят най-вече за Англия, но властите очакват те да бъдат спазвани и в свинефермите в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.
Това е Третият кодекс за хуманно отглеждане на животните във Великобритания. Първият се отнася за кокошки месни породи и е обновен през март 2018 г., а вторият - за кокошките яйчни породи, обновен през август 2018 г.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Приемат заявления за помощ за хуманно отношение към птици и свине

От днес в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ започва прием на заявления за участие по схемите „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете и „Помощ за

Няма снимка

Защо през зимата семейните птицеферми търпят загуби?

Пренебрегват се изискванията към условията на отглеждане * Начинът на хранене също е нерентабилен – носачките не се развиват, бройлерите вместо за 2 месеца

Няма снимка

За чия сметка се реши съдбата на „вегетарианското месо”?

Европейските асоциации защитават наименованията на продуктите си, които се „присвояват” от имитационната индустрия и генерират огромни печалби, заяви в ЕП Пека Песонен

Няма снимка

Защо „новата” обвързана подкрепа за млечния сектор разбуни духовете

Изпълнителният директор на НСГБ Михаил Михайлов коментира дискусията на проекта за стратегическия план за програмния период 2021-2027 г. у нас Изискването за плодовитост трябва да отпадне

Няма снимка

По 35 млн. лв. за хуманно отношение към свине и птици

През 2021 г. общо 70 млн. лв. ще получат свиневъдите и птицевъдите по схемите за хуманно отношение, реши на свое заседание вчера Управителният съвет (УС) на Държавен фонд „Земеделие“

Няма снимка

Животновъдите получават 14,4 млн. лв. - втори транш от преходната помощ за говеда

УС на ДФ „Земеделие” утвърди общ финансов ресурс до 14 428 962 лв. за изплащане на втори транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързани с производството (ПНДЖ1) за Кампания 2020

Още от Фермер
Няма снимка

Започват зимните резитби

Подгответе азотните торове за подхранване на есенниците и трайните насаждения през февруари През изтеклия период, средноденонощните температури около климатичната норма поддържаха в покой зимните

Няма снимка

Какво не знаем за студоустойчивостта на сортовете

* При температура минус 15-16 градуса измръзват зимните очи на по-слабо студоустойчивите сортове като Болгар, Кардинал, Димят, Тамянка. * Ако температурата се понижи до минус 17-18 градуса

Няма снимка

Адаптивни и точни сеялките правят продукцията рентабилна

След торачките и инвентарите, през март в агрофокуса влизат изсяващите машини Съвременното аграрно машиностроене предлага многобройни възможности за избор на машини за предпролетната обработка на

Няма снимка

Зимните резитби започват от студоустойчивите овощни видове

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ В края на януари и през февруари, след преминаване на големите зимни студове, настъпва най-благоприятният период за провеждане на зимните резитби при овощните

Няма снимка

Фирми изкупуват картофи и ги даряват

Български компании изкупуват картофи и ги даряват на социално слаби хора. По този начин помагат както на производителите да не изхвърлят залежалата си продукция, така и на бедните

Няма снимка

Четири интересни рецепти за скумрия на фурна

Скумрията е доста мазна и засищаща риба. Ето защо е много подходяща за трапезата през зимата. Съдържа много витамини, микроелементи, както и омега-3 полиненаситени мастни киселини