Глобална тенденция: Повишено търсене на бавнорастящи бройлери

21 септември 2019 Животновъдство 0 7650
Няма снимка
Отглеждането на бавнорастящи бройлери е нова, все още незаета, ниша за птицевъдите
1 2 3
 

Незаетата ниша предлага допълнителни възможности, но и предизвикателства

Таня Демирова

Размерете по отношение на "пазарен" бройлер в резултата на половинвековната селекция се удвоиха, а птицата може да натрупа тежест два пъти по-бързо. За производителите на птици месо това се съчетава на обучение и по бързо получаване на печалба. Днес големите компании вече предлагат потребители, готови да платят повече за пиле, пораснало бавно. Проверете търсенето на това месо от отклоняването на промените в потребителските продукти и методите за производство в посока хуманно отглеждане и натуралност. Това е водач за всичко по-хуманно отношение към прегледа и вкуса на Новини за пилешко месо, казва Тео Вининг, който се снабдява с месо в американската компания.

Месото на птиците, които са стабилни и могат да бъдат свободно отгледани, могат да се струват с 20-200% повече от това, което трябва да се използва.

Подобрявайте в генетиката, управлявайте и съхранявайте, скоро, с които сега фермерите произвеждат домашни птици, които се увеличават. Търсете и на месо от бавнорастящи броячи също.

Но какво влияние показва това, което можете да видите при видимо време?

Водени от проблемите на хуманното отношение към животните и тенденциите във вкуса и действията на храната, тази страница може да предложи нови предложения за птици, които ще бъдат показани. Изследователи разработват нови диети за бавнорастящи бройлери, за да помогнат на производителите да открият дажби, които отчитат нови насоки за управление, минимални възрастни на клана и максимални дневни темпове на растеж на бройлерите, съобщава allaboutfeed.net.

Пазарът е ръководител на различни регионални фактори. Докато в Южна и Източна Европа се фокусира върху традиционното време сезонно отглеждане в стопанство тип заден двор, програмирайте в Северна Европа (Великобритания, Холандия и Германия) се ръководи от хуманно отношение към животните.

Какво е положението в САЩ? През 2016 г. Организация с нестопанска клетка Глобално разделение за животните (Глобално партньорство за животните - GAP), което разработва стандарти за хуманно отношение към животните в Съединените щастия, обявени, до 2024 г. ще се насочат към бавнорастящи породи домашни птици

Съобщението е препоръчително да се използват за търговци на древно в САЩ, а допълнителните насоки ще се разгледат на изследователските проекти за управление, особено за хранене.

Д-р Татяна Фишър, изследовател от Университета в Кентъки, публикува публикацията „Печеливше управление на бавнорастящите бройки“. Имайте предвид съобщението на Global Animal Partnership, като изключителен брой между бавнорастителните номера на Red Ranger и търговците са бързо изброени в 23%, като това не се използва от други различия. Трябва да забележите по-лошата конверсия на фураж, каквато и по-ниска добива на пилешки гърди и дреболии, напомня д-р Фишер.

Последици от разкриване към бавнорастящи бройлери

Изследване на д-р Фишерът използва несигурност по въпроса за пилешките гърди - най-търсените бройлерна разфасовка. Изследването е най-доброто, че в пилешки трупове на Cornish Cross има над 30% месо - гърди, а трупчето на Red Ranger е само 20%. По-нататъшно изчисление покажете, че трябва да получите всяко количество месо пилешки гърди, трябва да добавите 9% птици. Тогава се изисква не повече от 50% повече площ, тъй като има комбинация от увеличено поголовие и удължен период за изхранване

Като има увеличение на броя на птиците и по-дългия им растеж, ще има 128% от площта и 97% фураж.

Д-р Татяна Фишър проверява и изпитва хранене със самостоятелен подбор на фуражи, като сравнява показателите за растеж на Red Ranger (бавнорастящи броячи) и Cornish Cross (конвенционални птици).

В стандартната система птиците се виждат в група от 25 глави и предлагат четири варианта за хранене: протеинови концентрации, съдържащи всички основни витамини и минерали; натрошена царевица, сорто и млян лющен овес.

След това птици са над 20 седмици, което може да се направи. Въз основа на потреблението на изследваните потребители задължително приемат средни енергийни приема.

Проверете върху д-р Фишър, който трябва да се покаже на фуража, отговарят за ден при Red Ranger, можете да го направите по-ниски, а на фуражите в най-големия план е много по-високо. По отношение на показаните за растежа среден дневен прираст на конвенционалните птици Cornish Cross е по височина от този на бавнорастящите Red Ranger.

В Белгия д-р Евелин Делези, изследовател от ILVO (Институт за земеделие и рибарство), установяване, че бавнорастяйте птици

Има различни хранителни нужди

Тези птици можете да видите от фуражни дажби с по-ниска смилаемост. Освен това може да се види, че това може да доведе до съдържанието на протеини и аминокиселини, без това да се повлиява върху производителността.

Основният извод от публикуваното изследване е, че трябва да се направи малко корекция на енергийното съдържание на даманите на бавнорастящите номера, като по този начин се приема на фураж е по-нисък. Но всички опаковки трябва да се откажат от определеното количество неща, така че не мога да я покажа прекалено.

Бройлерите на Рос достигат теглото си от 2,5 кг само за 40 дни, но при бавнорастящите Sasso можете да постигнете тегло на тегло от 62 дни.

По време на жизнения си цикъл при бавнорастящи сортове прием на фураж се увеличава с 40-50%, а приблизително тегло намалява с 50%. Когато сравнявате пилешките трупчета, при бавнорастящите птици трябва по-висок дял месо от бутчета и по-ниска част от месото от гърдите.

Смятам, че благосъстоянието на тези животни е по-добро, но ако погледнем ефективността на тези птици, тя не е устойчива, смята д-р Делези.

Системите на отглеждане - географски обусловени

Все още липсва универсално фуражно решение

За бавнорастящите бройлери няма еднакво фуражно решение, смята д-р Джеймс Бентли, старши диетолог в американската развъдна компания Hubbard. Това е обусловено от различните производствени системи, които се практикуват - в Северна, Южна Европа и Африка. Те имат различни характеристики, което затруднява разработването на обща система за хранене.

В цяла Европа отделните системи предоставят много специфични насоки за: минимална възраст при клане, максимални темпове на растеж, жилищни системи, методи на хранене, фенотипове.

Важно е да се избере правилната генетика и след това да се изработи план за хранене, който да отговори на специфичните нужди на породата. Например съгласно регламентите на ЕС за търговия с месо от домашни птици традиционното свободно отглеждане предвижда угояване минимум 81 дни

Птиците трябва да се хранят с дажби, съдържащи не по-малко от 70% зърнено-житни фуражи.

По отношение на населеността трябва да има не повече от 12 птици на 1 кв. м подова площ. Освен това от 6-седмична възраст птиците трябва да имат свободен достъп на открито на площ, най-малко 2 кв. м.

И накрая в птицефермата не трябва да се отглеждат повече от 4800 бройлера.

Някои птицевъди преминават от конвенционални към бавнорастящи породи, но не към конкретни фуражни планове.

Като цяло изследователите установяват, че повечето птицевъди използват дажби с ниско съдържание на аминокиселини казва д-р Бентли.

При свободното отглеждане повечето бавнорастящи бройлери се отглеждат между 56 и 81 дни. Някои птици може да стигнат 2,1 кг, други - 2,3 кг, трети - и повече.

Птицевъдите трябва да знаят, че колкото по-тежки искат да станат бройлерите им, толкова повече протеин е необходим, обяснява д-р Бентли.

При свободно отглежданите бройлери, които се хранят до по-висока възраст, птицевъдите използват по-малко аминокиселини, тъй като тези птици не се нуждаят от повече енергия за по-бързо развитие и активност.

Някои сертифициращи системи имат изискване за изхранване на минимално количество зърнени фуражи като например във Франция. Там се ограничава количеството протеини или енергия, които може да се влагат в дажбите.

В системата за свободно отглеждане някои фермери променят физическото състояние на фуража, като преминават на гранули или на каша, ако е необходимо. И въпреки че реалният състав на дажбата е същият, промените забавят или ускоряват прираста което води до промени в теглото на птиците от 150-200 г.

Д-р Бентли признава, че са необходими повече изследвания на хранителните нужди на бавнорастящите породи бройлери.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

За 1-ото тримесечие фермерите в ЕС доставят повече мляко. В България нарастването е най-отчетливо - със 7,7%!

Жени Владинова Млекопроизводителите в ЕС са доставили с 2,8 процента повече мляко на мандрите през първото тримесечие на 2020 г., отколкото през предходната година

Няма снимка

Предупреждение за свръхпредлагане отправи европейската птицевъдна индустрия

Европейските сектори за птиче месо и яйца настояват Европейската комисия да управлява вноса, за да предотврати свръхпредлагането, причинено от коронавируса

Няма снимка

Полската птицевъдна промишленост е изправена пред безпрецедентна криза! Бизнесът търси подкрепа от правителството!

Пандемията COVID-19 изтласка полската птицевъдна промишленост до ръба на криза, сочи доклад на Департамента по земеделие на САЩ. Въпреки че Полша остава най-големият производител на птици в ЕС

Няма снимка

На прицел ли е оборното отглеждане? Пашата е добра за климата, а оборът - генерира много СО2!

Колко благоприятно влияе на климата поддържането и използването на пасища в сравнение с модерните и удобни за животните  обори? Изследователи и представители на Баварската асоциация на фермерите

Няма снимка

Ще се плаща ли по-добре млякото при прилагане на мерки за опазване на климата?

Краткият отговор - две трети от германските фермери не вярват и не очакват по-високи приходи! Селското стопанство дава сравнително малък принос за замърсяването на атмосферата с вредни за климата

Няма снимка

Как да получите по 39 отбити прасета от свиня-майка годишно?

Испански свиневъд споделя своя успешен опит Свинефермата на испанеца Кан Балау, разположена в община Корнела де Тери край град Жирона, е носител на отличието "Златно прасе" (De porc d'or) за

Още от Фермер
Няма снимка

Автоматизацията помага на комбайна да спести ресурси

Тези седмици в годината, когато трябва навреме да приберете цялата реколта, са най-важните в селскостопанския цикъл и несъмнено се нуждаят от оптимизация Комбайнерите имат време от 7-8 часа сутринта

Няма снимка

Днес слънчево и по-топло, температурите - до 29 градуса

Днес ще е бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа до умерен запад-югозапад вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните

Няма снимка

ЕК предлага 24 млрд. евро за възстановяване на селското стопанство

Европейската комисия (ЕК) предложи да отпусне 24 милиарда евро за възстановяване на селското стопанство от своя фонд „ЕС от ново поколение“, който следва да осигури финансова подкрепа за

Няма снимка

Самолети срещу градушки първо в Северна България

В готовност сме пилотно да бъдат обхванати чрез самолетен способ за борба с градушките площите в Северна България, които не се покриват сега с ракети. Това заяви земеделският министър Десислава

Няма снимка

Самолети срещу градушки ще защитават непокритите с ракети площи

2236 ракети са изстреляни срещу градушки от края на април до момента, каза министърът на земеделието Десислава Танева по време на заседанието на комисията по земеделие в Народното събрание

Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)