Пилешка супа с яйце

30 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти (за 4 л бульон): 0,8-1 кг пиле, 1 глава лук, 1 морков, 4-5 картофа, 2 яйца, зелени подправки (магданоз и копър), сол, черен пипер

Приготвяне: Нарежете пилето на парчета. Добавете водата и сложете на печката да заври. Когато водата заври, намалете котлона, така че да не кипи. Периодично обирайте пяна. Оставете да се вари 5-10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете към бульона. Докато картофите с пилешко месо се готвят, обелете лука и морковите. Настържете морковите на едро, а лука - на ситно. Задушете зеленчуците в олио и добавете към супата. Посолете и поръсете с черен пипер. Варете още 5-10 минути. Опитайте да видите дали картофите са сварени. Ако е необходимо, добавете още сол.

Разбийте внимателно яйцата в купа. Нарежете зелените подправки и ги добавете към супата. Започнете енергично да бъркате и в средата, на тънка струйка изсипете яйцата. Оставете на котлона още минута и дръпнете от огъня.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Маринована пъстърва с ябълков сок

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

Няма снимка

Марината за дребна риба

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

Няма снимка

Печена риба с картофи и сметанов сос

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

Няма снимка

Пълнен шаран с орехи и стафиди

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Няма снимка

“Забулени” кюфтета на фурна

Вкусно и засищащо ястие, което няма да ви посрами и на празник Продукти: 1 кг мляно месо, 1 яйце, 1 ч. лъж. сол, щипка черен пипер. За пълнежа: 2 глави лук, 4 картофа, 5 яйца, 200 г кашкавал

Няма снимка

Салата от авокадо със сьомга

Комбинацията от авокадо, краставица и сьомга е оригинална и можете да я използвате не само в това ястие. С пастата от авокадо можете да намажете сандвичи и да ги гарнирате с парчета риба или да

Още от Фермер
Няма снимка

По 5 лв. от продажбата на жива елхичка в помощ на двойки с репродуктивни проблеми

МЗХГ стартира благотворителна под надслов „Посади надежда" Министерство на земеделието, храните и горите обяви днес старта на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов

Няма снимка

Още един вариант за подхранване: Питка от пчелен мед, обвита с гъста марля

Трябва ви 1 кг пчелен мед (от здрави семейства), който се обвива в гъста марля и се полага върху рамките над кълбото. След приключване на зимния период – края на февруари (за Южна България) и средата

Няма снимка

Индонезия остава нетен вносител на мед

Вносът на този продукт е 10 пъти по-висок по стойност и обем от износа. Според ФАО за година  Индонезия е внесла 2,2 хиляди тона мед за 8,3 милиона долара и е изнесла 207 тона за 2

Няма снимка

Осигурете съставките на почвата за разсадите

Още през януари най-нетърпеливите градинари ще започнат подготовката по производството на разсад в домашни условия. Наред с важното условие да си осигурите качествени семена

Няма снимка

Предзимни сеитби на студоустойчиви зеленчуци

Застудяването ще държи посевите в относителен покой Дукена Жолева, агрометеоролог Настъпилото застудяване в началото на декември, с превалявания от сняг и отрицателни минимални температури (Кнежа -

Няма снимка

Извън котловините - слънчево, температурите - 12 градуса

Днес ще е предимно слънчево, но на места в низините и котловините през по-голямата част от деня ще е мъгливо. Почти тихо, в Източна България със слаб южен вятър