Най-много 7-8 кг захар на 100 кг гроздова смес за ракия

06 октомври 2019 В лозята 0     
Няма снимка
Не прекалявайте със захарта, за да не ви боли после главата
 

Така ще получите качество, а не обем, водещ до главоболие

Вярно е, че колкото повече е захарта, толкова повече ракия излиза, но това е един вид подвеждащо заключение.

Защото, ако се интересувате и от качеството на ракията, която ще пиете с приятели, семейство, гости, не би трябвало да ви се иска да пиете това, което ще излезе с много захар.

Изтънчените домашни майстори знаят едно просто правило, което напомня консултант.

За да се получи една наистина ценна домашна алкохолна гроздова напитка, гледайте да не слагате повече от 7-8 кг захар на 100 кг грозде.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

С ниските температури загрибвайте лозите

Преди това може леко да се орежат В районите, които се отличават с традиционно ниски предзимни и зимни температури през този месец направете загрибването на лозите

Няма снимка

Направете канавки за отводняване

Задължително е при наклонен терен Правейки дълбоката есенна обработка на лозето, не забравяйте за пътя на водата, която с нетърпение очакват много стопани и тази година с настъпването на есента

Няма снимка

Не е късно и за запасяващо торене

Растенията не трябва да влизат в зимата гладни за хранителни вещества Месец ноември е време и за така важното запасяващо торене на старите лозя. Как е най-добре да стане то

Няма снимка

Сваляне на издигнати рамена

Как става при чашовидна формировка С течение на времето рамената при чашовидната формировка наистина се издигат твърде много. Това се случва, дори и резитбата да е извършена правилно

Няма снимка

Лозите по Гюйо

Формировката е побългарена за удобство у нас Резитбата Гюйо, предложена от французина д-р Гюйо и в днешно време, и у нас е масово прилагана. Хоби лозари поискаха да представим елементите й

Няма снимка

Формировки и системи на рязане при лозата

За читатели, които поискаха да ги научат в по-големи подробности Многогодишните части на главината - стъблото, рамената и кордоните, както и тяхната височина и пространствено разположение определят

Още от Фермер
Няма снимка

Кога се стига до белтъчен глад?

При продължителни застудявания пчелите стесняват кълбото върху питите с пило в средата на гнездото. Откъсват се от пълните с мед крайни пити и често умират от глад

Няма снимка

Актуално третиране

Ябълковите и крушовите дървета, които през вегетацията са били нападнати силно от струпясване, е препоръчително да се напраскат обилно с 5% разтвор карбамид.

Няма снимка

ДФЗ ще си сътрудничи с Хърватия в борбата с измамите с евросубсидиите

България и Хърватия ще си сътрудничат в борбата със злоупотребите в евросубсидиите за земеделие. Това подготвят разплащателните агенции на двете страни по съвместно споразумение след тридневен

Няма снимка

Тайните на успешния лов на зайци през есента и зимата

С настъпването на есента запалените ловци бързо започват да се подготвят, защото сезонът за лов на зайци наближава. Повечето авджии си мислят, че са наясно с този вид лов

Няма снимка

Кампанията "Супер фермер" продължава в Долни Дъбник

Ученици от Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов“ - гр. Долни Дъбник ще имат честта да се срещнат със заместник-министър Лозана Василева

Няма снимка

Желе от тиква

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне