Огретен с карфиол и кашкавал

05 октомври 2019 Кулинария 0 48258
Няма снимка
 

Със съблазнителна златиста коричка и нежен вкус

Продукти: 1 глава (около 1,5 кг) карфиол, 500 мл прясно мляко, 200 мл сметана за готвене, 200 г кашкавал, 5 скилидки чесън, масло, индийско орехче, сол

Приготвяне: Разкъсайте карфиола на съцветия.

Разредете прясното мляко с вода в съотношение 1:1, прибавете сол и поставете на котлона да заври. Пуснете карфиола във врящото мляко и оставете 5-7 минути. Прехвърлете в гевгер.

Половината от настъргания кашкавал свесете със сметаната. Прибавете настърганото индийско орехчие и смачкания чесън. а

Изсипете изцедения карфиол в намаслена и поръсена с галета форма за печене.

Залейте със сметановата смес и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.

Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Печете още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи и се получи апетитна коричка.

По същия начин можете да приготвите и карфиол в гювече: сварете карфиола, прехвърлете го в гювечетата и залейте със смес от яйца и сметана. Поръсете с настърган кашкавал и печете.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пет сгряващи супи

С леща и кисело зеле  Тази рецепта ще се хареса на тези, които обичат супи без месо или риба. Имаме нужда от: 100 г леща, 2 картофа, 1 глава лук, 1 морков, 100 г кисело зеле, 20 г доматена паста

Няма снимка

Сгряващи супи

Можете да поглезите себе си и семейството с тези невероятни чорби през студения сезон. Ако навън е студено и облачно, една вкусна и засищаща супа за обяд ще ви помогне да се стоплите

Няма снимка

5 предмета в кухнята, които се използват неправилно

Създателите на много битови предмети са обмислили внимателно и най-малките детайли за по-лесното им използване. Но не всеки знае за допълнителните функции на нещата в кухнята, с които сме свикнали

Няма снимка

Закуската

Важно е дори най-скромната да е вкусна и приготвена с любов Пълноценна и здравословна закуска е най-важното хранене за деня. Тя ни осигурява необходимата енергия и хранителни вещества за нормално

Няма снимка

Романтични ястия за Свети Валентин

Заслужава си да опитате На Свети Валентин всяка влюбена в живота домакиня би искала да зарадва близките си с вкусни и необичайни ястия. Днес ви предлагаме оригинално и романтично меню

Няма снимка

Вкусни торти без печене и мъки за приготвяне на тестото

Тортата е украса на всеки празник или официално събитие, а скоро всички влюбени, или не чак толкова влюбени ще имат повод да почерпят. Чудесно е, когато у дома имате десерт за неочаквани

Още от Фермер
Няма снимка

Новата ОСП трябва да е готова до юли

През преходния период българските земеделски производители могат да разчитат на над 1 млрд. евро по ПРСР и плана за възстановяване До края на юни 2021 г

Няма снимка

Проверка на семената от дворната градина

Градинарите, които събират семена от сортове от собствената си градина, трябва да ги проверят преди да ги засеят. За целта разстелете семената от даден сорт и ги проврете внимателно

Няма снимка

Утре ще е слънчево, максималните температури стигат до 11 градуса

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  До полунощ преваляванията почти навсякъде ще спрат и вятърът ще стихне

Няма снимка

Предпочитат се устойчиви слънчогледови хибриди

Категорични са специалистите от Кортева Агрисайънс * Какви са предложенията на фирмата за новия сезон Предстои пролетната сеитбена кампания, която започва със слънчогледа

Няма снимка

Кончетата бозаят до 6 месеца

Увеличават теглото си 4-5 пъти, а средният дневен прираст е над 1 кг Бозайният период при кончетата продължава около 6 месеца и всяко увеличава теглото си 4-5 пъти при среден дневен прираст над 1 кг

Няма снимка

Времето застудява

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3 до 4 градуса в Североизточна България до 11-12 градуса в южните райони