Огретен с карфиол и кашкавал

05 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Със съблазнителна златиста коричка и нежен вкус

Продукти: 1 глава (около 1,5 кг) карфиол, 500 мл прясно мляко, 200 мл сметана за готвене, 200 г кашкавал, 5 скилидки чесън, масло, индийско орехче, сол

Приготвяне: Разкъсайте карфиола на съцветия.

Разредете прясното мляко с вода в съотношение 1:1, прибавете сол и поставете на котлона да заври. Пуснете карфиола във врящото мляко и оставете 5-7 минути. Прехвърлете в гевгер.

Половината от настъргания кашкавал свесете със сметаната. Прибавете настърганото индийско орехчие и смачкания чесън. а

Изсипете изцедения карфиол в намаслена и поръсена с галета форма за печене.

Залейте със сметановата смес и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.

Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Печете още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи и се получи апетитна коричка.

По същия начин можете да приготвите и карфиол в гювече: сварете карфиола, прехвърлете го в гювечетата и залейте със смес от яйца и сметана. Поръсете с настърган кашкавал и печете.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Няма снимка

Лютеница с тиквички

Продукти: 2-3 кг тиквички, около 2 кг червени домати или готово доматено пюре, 200-300 г чесън, 1 ч.ч. олио, 2 връзки копър, сол и черен пипер на вкус

Няма снимка

Апетитка с бамя

Продукти: 20 кг червени домати, 500 мл олио, 1 кг чорбаджийски чушлета (или други по избор), 1 кг бамя, черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Обелете доматите и ги смелете с машинка

Няма снимка

Кетчуп от тиквички

Кетчупът с тиквички се получава гъст, ароматен и донякъде напомня сос за барбекю. Много е подходящ като гарнитура за месо, зеленчуци и просто да го намажете на филия

Още от Фермер
Няма снимка

Сутрешната разходка на кучетата е по-къса от вечерната

Продължителността на кучешката разходка зависи от породата и възрастта на кучето За спокойните, декоративни или възрастни кучета е достатъчна разходка да 1,5-2 часа дневно

Няма снимка

Ако все още има търтеи в кошера, значи липсва майката!

По какво може да се установи липсата на майка в пчелното семейство през късна есен? Присъствието на тъpmeu в кошера през есента е сигурен признак за липса на майка в пчелното семейство

Няма снимка

Дръвчетата да не са много близо до съседите

Ако засаждате нови дръвчета, много важно е да съобразите къде точно да ги разположите. Това, разбира се, се съобразява с вида на дръвчетата, както и с изискванията им.

Няма снимка

Кога и как да преместите розите

Няколко са, но са прекалено големи Ева от Пловдив се свърза с нас по телефона с този въпрос, като поясни, че розите са млади, катерливи и имат божествен аромат по време на цъфтеж

Няма снимка

Купете си вкоренена бугенвилия

За пореден път си крада клонки от бугенвилия, нали уж крадено цвете се хваща лесно! Да, ама не! Колкото пъти пробвам, толкова пъти се провалям. Кажете как се вкоренява тази бугенвилия

Няма снимка

Какво да предприемете при нападение на оси в пчелина?

За производството на капана се нуждаете от обикновена пластмасова бутилка: горната трета се отрязва, стръвта се излива в долната част на бутилката и отделеният връх се обръща нагоре и се постави в