Огретен с карфиол и кашкавал

05 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Със съблазнителна златиста коричка и нежен вкус

Продукти: 1 глава (около 1,5 кг) карфиол, 500 мл прясно мляко, 200 мл сметана за готвене, 200 г кашкавал, 5 скилидки чесън, масло, индийско орехче, сол

Приготвяне: Разкъсайте карфиола на съцветия.

Разредете прясното мляко с вода в съотношение 1:1, прибавете сол и поставете на котлона да заври. Пуснете карфиола във врящото мляко и оставете 5-7 минути. Прехвърлете в гевгер.

Половината от настъргания кашкавал свесете със сметаната. Прибавете настърганото индийско орехчие и смачкания чесън. а

Изсипете изцедения карфиол в намаслена и поръсена с галета форма за печене.

Залейте със сметановата смес и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.

Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Печете още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи и се получи апетитна коричка.

По същия начин можете да приготвите и карфиол в гювече: сварете карфиола, прехвърлете го в гювечетата и залейте със смес от яйца и сметана. Поръсете с настърган кашкавал и печете.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Соденка с кисело мляко и газирана вода

Продукти: около 550 г брашно, 1 ч. чаша кисело мляко, 1 ч. лъж. сода бикарбонат, 1 яйце, 1 ч.ч. газирана вода, 1 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 3 суп. лъж. олио

Няма снимка

Селска питка

Продукти: 700-800 г брашно, мая - 1 кубче прясна или 2 пакетчета суха, 450 мл топла вода, 1 ч. лъж. захар, 1 суп. л. сол - 1 с.л. Приготвяне: В топлата вода разтворете маята

Няма снимка

Картофени кюфтета с гъби

Най-често кюфтетата се приготвят от месо или риба. Не е нужно обаче да се ограничавате само с тези продукти. Постните зеленчукови кюфтета също са много вкусни и полезни

Няма снимка

Домашен хляб

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

Няма снимка

Пай с кайма и картофи

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

Няма снимка

Месни “кълбета”

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

Още от Фермер
Няма снимка

Защитниците на кохезията съгласуват действията си през февруари

Неформално назованата група "приятели на кохезията", към която се числят 17 държави-членки защитници на политиките за сближаване на средствата за страните в следващата многогодишна финансова рамка

Няма снимка

Студенти от Аграрния университет се запознават с област Пловдив

На среща на Областен информационен център – Пловдив със студенти – магистри по икономика и управление към Аграрния университет в Пловдив експертите на центъра представиха голяма част от планираните

Няма снимка

От 28 до 31 януари - СИХРЕ, какво е това

Покрай събития за хотелиерите, продукти и кулинарно шоу може да се научи много С нов формат, в четири зали и под мотото "Завръщане в бъдещето", бизнес платформата събира бранша в Интер Експо Център

Няма снимка

Васил Грудев: Планираме в края на февруари да отворим приема по новата пчеларска програма

Планираме до края на февруари да отворим приемът по новата национална програма по пчеларство за тригодишния период 2020-2022 г. Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил

Няма снимка

Няма консенсус относно степента на проблема колапс на пчелните семейства!

Някои експерти твърдят, че намаляването на световните пчелни популации е естествено колебание. Или че, във всеки случай, е обратимо. Причината за намаляването на популациите на пчелите се обяснява не

Няма снимка

Танева: Европейското съфинансиране на програмите срещу АЧС не трябва да се намалява

Европейското съфинансиране на програмите за активен надзор, наука и превенция за АЧС не трябва да се намалява. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на заседание на