Огретен с карфиол и кашкавал

05 октомври 2019 Кулинария 0 38214
Няма снимка
 

Със съблазнителна златиста коричка и нежен вкус

Продукти: 1 глава (около 1,5 кг) карфиол, 500 мл прясно мляко, 200 мл сметана за готвене, 200 г кашкавал, 5 скилидки чесън, масло, индийско орехче, сол

Приготвяне: Разкъсайте карфиола на съцветия.

Разредете прясното мляко с вода в съотношение 1:1, прибавете сол и поставете на котлона да заври. Пуснете карфиола във врящото мляко и оставете 5-7 минути. Прехвърлете в гевгер.

Половината от настъргания кашкавал свесете със сметаната. Прибавете настърганото индийско орехчие и смачкания чесън. а

Изсипете изцедения карфиол в намаслена и поръсена с галета форма за печене.

Залейте със сметановата смес и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10 минути.

Извадете от фурната и поръсете с останалия кашкавал. Печете още 5-10 минути, докато кашкавалът се разтопи и се получи апетитна коричка.

По същия начин можете да приготвите и карфиол в гювече: сварете карфиола, прехвърлете го в гювечетата и залейте със смес от яйца и сметана. Поръсете с настърган кашкавал и печете.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Постен зелев борш

Макар и в повечето домове постното да не е много на почит, от време на време е добре да се разтоварваме със засищащи супички, които не оставят чувството за тежест в стомаха

Няма снимка

Великденски тарталети "Пържени яйца"

Просто и вкусно. Децата ще са очаровани от подобни празнични лакомства! Продукти: 1 пак. (7 г) суха мая, 0,25 ч. чаша вода, 0,75 ч. чаша прясно мляко, 3 ч. чаши брашно, 2 суп. лъж. маргарин, 2 ч. лъж

Няма снимка

5 супи за пролетна свежест

Супите са мощно средство при недостиг на витамини, а и носят аромата на първите зеленинки. Тук-там се чува, че европейците не обичат прекалено много супите, но няма такова нещо

Няма снимка

Как да си сготвим замразени скариди?

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

Няма снимка

Вкусна пролетна супа от киселец и варено яйце

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

Няма снимка

Лесна салата “Цветна градина”

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

Още от Фермер
Няма снимка

Експерт: Кърлежите и комарите не са преносители на коронавирус

Няма данни кърлежи и комари да разпространяват коронавируса. Вирусът е сравнително нов, все още няма такива данни. Това обясни Цезарина Илиева, началник на отдел "Паразитология" към Столичната

Няма снимка

Горски служители събраха лични 50 000 лева и ги дариха на здравното министерство

Югозападното държавно предприятие - Благоевград се включва в дарителската кампания на Министерството на здравеопазването в борбата срещу COVID-19. Горските служители от всички териториални поделения

Няма снимка

Билките през април

Какво да засадим и засеем? Този път ще оставим настрана типичните и широко разпространени из градините ни билки. Ще се заемем с онези, подценените, забравените, неизвестните

Няма снимка

Сеитба на моркови

Градинарите, които още не са засели морковите, могат да засеят и сега. Кои са акцентите: . Прекопайте почвата на 15-20 см дълбочина. . Ако при обработката попаднете на камъни отстранете ги

Няма снимка

Експерт: Не се очаква сериозен спад в цените на бензина

Не бива да се очаква сериозен спад в цените на бензина и да се правят паралели с 20-30 години назад във времето. Това каза Руслан Стефанов от икономическата програма на Центъра за изследване на

Няма снимка

Правят списъци на фермите, от които могат да се купуват заклани агнета за лична консумация

Стопаните на дребни преживни животни, които извършват клане във фермите си за предстоящите Великденски празници и Гергьовден, трябва строго да спазват общите структурни и хигиенни изисквания