Пилешки дробчета с ябълка и бяло вино

06 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Невероятно вкусно ястие

Продукти: 500 г пилешки дробчета, 1 сладка ябълка, 1 глава червен лук, 150 мл сухо бяло вино, 3 суп. лъж. зехтин, морска сол и млян бял пипер на вкус, 1/2 ч. лъж. риган.

Приготвяне: Измийте старателно и подсушете черния дроб. Нарежете го на половинки. Лукът се реже на половина, след което се нарязва на тънки полумесеци. Задушете го в зехтина до златисто кафяво.

Добавете черния дроб към лука и запържете за няколко минути. Обелете ябълката, разрежете я на половинки, почистете сърцевината и нарежете на тънки филийки. Добавете към черния дроб.

Към сместа на котлона прибавете 1/2 чаша сухо бяло вино. Подправете със сол и бял пипер.

Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 5 минути. Добавете 1/2 чаена лъжичка риган и оставете да къкри още 3 мин.

Сервирайте със зелена салата, ориз или картофено пюре.

Вместо вино можете да използвате ябълков сок.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешко филе със сметанов сос

Деликатният, изискан вкус и лесното и бързо приготвяне са само част от многото предимства на това ястие Продукти: 1 кг пилешко филе, 1 ч. чаша сметана за готвене, 1 ч. лъж

Няма снимка

Смути с грозде

Модерна напитка и за млади, и за стари Смутитата са на мода, особено сред младите. Разхлаждат, съдържат витамини, а и не се приготвят трудно. В тези дни и на пазара, и при баба на село

Няма снимка

Яйца със зеленчуци на фурна

Диетолозите твърдят, че е най-полезно зеленчуците да се приготвят на фурна. Рецептата, която ви предлагаме позволява максимално да запазите хранителните вещества

Няма снимка

Испанска тортиля с розмарин

Тортилята е сред най-лесните испански рецепти. Оригиналната рецепта има хиляди интерпретации - добавят се тиквички, чушки, скариди и т.н. Подходяща е за закуска, обяд и вечеря, за лято и зима

Няма снимка

Шарлота с ябълки и канела

Продукти: 1 кг ябълки, 200 г захар, 160 г брашно, 5 яйца, 2 суп. лъж. нишесте, 1-2 ч. лъж. смляна канела, 1,5 суп. лъж. лимонов сок, 1 ч. лъж. бакпулвер, 1 ч. лъж

Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Още от Фермер
Няма снимка

Пасищата - по-ценни от дивата природа

Да не ги разораваме, защото губим ценно биологично разнообразие, твърди доц. Петър Шурулинков от Природонаучния музей на БАН Радина Иванова Доц. Петър Шурулинков работи към Националния природонаучен

Няма снимка

Есента - време за промени в двора

Есента на практика е вторият градинарски сезон, защото има почти толкова работа, колкото и през май. Дейностите не са малко: събиране на реколтата, подхранване с оборски тор

Няма снимка

Прекрасно време до изборите, после със 17 градуса надолу

Метеоролозите съветват да сменим гумите със зимни в края на месеца Времето ще е прекрасно до изборите. Ще е слънчево и топло, максималните температури ще са от 21 до 26 градуса

Няма снимка

В бъдещата пчеларска програма финансирането ще става с фиксирани ставки за разходите

На 15 октомври приключва действието на старата Национална програма по пчеларство, по която фермерите бяха подпомагани в периода от 2017 до 2019 г. За да облекчат кандидатстването за регистрираните

Няма снимка

Отгледайте си дафиново дърво

Може да отгледате дафиново дърво, като за целта засеете семена. Прави се рано напролет (февруари-март) в сандъчета или в по-големи саксии. Разстоянието между тях е поне 5 см,

Няма снимка

Шест причини да си вземете куче

След като се пенсионирате Експерти изброяват поне 6 причини да си вземете за домашен любимец куче, след като се пенсионирате. 1. Забравяте за депресиите По-възрастните често страдат от недостиг на