Лютеница с тиквички

11 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 2-3 кг тиквички, около 2 кг червени домати или готово доматено пюре, 200-300 г чесън, 1 ч.ч. олио, 2 връзки копър, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Почистете тиквичките и ги настържете на едрото ренде. Посолете ги и ги поставете на котлона да се задушават във водата, която са си пуснали.

Когато вече са почти омекнали и водата се е изпарила, прибавете смлените домати или готовото доматено пюре и бъркайте на умерен огън.

След като сместа се сгъсти, налейте олиото, разбъркайте хубаво и прибавете наситнения копър, счукания чесън и останалите подправки. Разбъркайте отново и сипете готовата смес в бурканчета, които се стерилизират 10-15 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Няма снимка

Бананов кекс с прясно мляко

Продукти: 190 г банани (обелени), 250 г брашно, 250-270 г захар, 100 г масло + 15-20 г за смазване на формата, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ч. лъж. ванилова захар, 15 г бакпулвер

Няма снимка

Кюстендилски зелник

Който не е опитвал кюстендилския зелник, много е загубил. Най-простичко казано - това е задушена баница. С една кора се завиват всички останали кори, както и плънката в средата

Още от Фермер
Няма снимка

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г

Няма снимка

Тънкостите на касаплъка - част от програмата на Празника на еленския бут

Както и пърлене на прасе над трап по традиционен местен обичай ще покажат участниците на осмото издание на фестивала. От 15-ти до 17-ти ноември китното градче Елена ще предложи интересна кулинарна и

Няма снимка

До какво водят пропуските в зазимяването

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

Няма снимка

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz

Няма снимка

Дръвчета преминават в относителен покой

През ноември овощните дръвчета вече се подготвят за презимуване. На някои видове листата вече са опадали, на други все още жълтеят. Част от овощните видове вече са в състояние на относителен покой.

Няма снимка

7 съвета за преодоляване на есенната депресия

По-студеното, дъждовно време и по-краткия ден с настъпването на есента за много хора се превръща в период на блус, тревожност, нервност, тревожност и паника