Кетчуп от тиквички

10 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Кетчупът с тиквички се получава гъст, ароматен и донякъде напомня сос за барбекю. Много е подходящ като гарнитура за месо, зеленчуци и просто да го намажете на филия. Който не знае, че е от тиквички, никога няма да се досети.

Продукти: 1,5 кг тиквички, 0,5 кг лук, 2 суп. лъж. сол, 1,5 ч. чаша захар (чаша от 200 грама), 0,5 кг доматено пюре, 0,5 ч. лъж. червен пипер, 0,5 ч.л. черен пипер, 3 бр. карамфил, 5 скилидки чесън, 1 ч. лъж. кориандър, 1 връзка зелени подправки (копър, магданоз - на вкус).

Приготвяне: Тиквички настържете на едро ренде. Ако кората е твърда, отстранете я. Нарежете лука на кубчета. Поръсете отгоре със сол и захар и оставете за 30 минути. Така тиквичките ще пуснат сока си.

Поставете на огъня и оставете да къкри за 30 минути. След това добавете доматено пюре, червен пипер, карамфил и оставете за още 20 минути.

Дръпнете от котлона и оставете леко да изстине. Пасирайте с помощта на блендер. Прибавете нарязания или смачкан чесън, кориандъра и зелените подправки. Оставете да къкри още 30 минути. През това време стерилизирайте бурканите.

Разпределете готовия кетчуп по бурканите и затворете плътно. Обърнете с капаците надолу и оставете да изстинат напълно. След това се прибират на хладно място. Приятен апетит!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Желе от тиква

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне

Няма снимка

Супа топчета с елда и гъби

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Още от Фермер
Няма снимка

Кога се стига до белтъчен глад?

При продължителни застудявания пчелите стесняват кълбото върху питите с пило в средата на гнездото. Откъсват се от пълните с мед крайни пити и често умират от глад

Няма снимка

Актуално третиране

Ябълковите и крушовите дървета, които през вегетацията са били нападнати силно от струпясване, е препоръчително да се напраскат обилно с 5% разтвор карбамид.

Няма снимка

ДФЗ ще си сътрудничи с Хърватия в борбата с измамите с евросубсидиите

България и Хърватия ще си сътрудничат в борбата със злоупотребите в евросубсидиите за земеделие. Това подготвят разплащателните агенции на двете страни по съвместно споразумение след тридневен

Няма снимка

Тайните на успешния лов на зайци през есента и зимата

С настъпването на есента запалените ловци бързо започват да се подготвят, защото сезонът за лов на зайци наближава. Повечето авджии си мислят, че са наясно с този вид лов

Няма снимка

Кампанията "Супер фермер" продължава в Долни Дъбник

Ученици от Професионална гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов“ - гр. Долни Дъбник ще имат честта да се срещнат със заместник-министър Лозана Василева

Няма снимка

Какво показва, че нещо не е наред с храненето на отбитите прасета?

Независимо ветеринарно проучване в Дания установи, че 50% от прасетата с диагноза диария нямат идентифициран патоген, съобщава специалистът по хранене Ларс Андерсен