Кетчуп от тиквички

10 октомври 2019 Кулинария 0 8586
Няма снимка
 

Кетчупът с тиквички се получава гъст, ароматен и донякъде напомня сос за барбекю. Много е подходящ като гарнитура за месо, зеленчуци и просто да го намажете на филия. Който не знае, че е от тиквички, никога няма да се досети.

Продукти: 1,5 кг тиквички, 0,5 кг лук, 2 суп. лъж. сол, 1,5 ч. чаша захар (чаша от 200 грама), 0,5 кг доматено пюре, 0,5 ч. лъж. червен пипер, 0,5 ч.л. черен пипер, 3 бр. карамфил, 5 скилидки чесън, 1 ч. лъж. кориандър, 1 връзка зелени подправки (копър, магданоз - на вкус).

Приготвяне: Тиквички настържете на едро ренде. Ако кората е твърда, отстранете я. Нарежете лука на кубчета. Поръсете отгоре със сол и захар и оставете за 30 минути. Така тиквичките ще пуснат сока си.

Поставете на огъня и оставете да къкри за 30 минути. След това добавете доматено пюре, червен пипер, карамфил и оставете за още 20 минути.

Дръпнете от котлона и оставете леко да изстине. Пасирайте с помощта на блендер. Прибавете нарязания или смачкан чесън, кориандъра и зелените подправки. Оставете да къкри още 30 минути. През това време стерилизирайте бурканите.

Разпределете готовия кетчуп по бурканите и затворете плътно. Обърнете с капаците надолу и оставете да изстинат напълно. След това се прибират на хладно място. Приятен апетит!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Няма снимка

Домашна сладоледена торта “Сникърс”

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Няма снимка

Пържени банички с яйце и зелен лук

Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л

Няма снимка

Домати със сирене и чесън

Лесна за изпълнение, ефектна и бърза салата, която ще украси всяка празнична трапеза Продукти: 200 г сирене, 3 домата, 2 скилидка чесън, 2 суп. лъж. майонеза

Няма снимка

Пиката с пилешки гърди

Пиката е италиано-американска класика. Това е по-скоро начин на приготвяне на месото и се използва не само за пилешки гърди, но и за доста други меса, например за риба (обикновено риба меч)

Няма снимка

Ментови бисквитки

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

Още от Фермер
Няма снимка

Интелигентни машини пестят и от гориво, и от обслужване

Новият трактор STEYR Expert CVT е истински експерт във всяко поле - независимо дали става дума за пасища, ниви, ферми, или транспорт * TERRUS - партньорът, на който може да се разчита Екип на в

Няма снимка

До 22 градуса днес, на места с дъжд и гръмотевици

Преди обяд ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици

Няма снимка

На 7 юни очакваме над 30 градуса топло

В началото на новата седмица времето ще остане с чести превалявания и значителна облачност. Това каза пред агенция „Фокус“ дежурният синоптик Анастасия Кирилова от Националния институт по

Няма снимка

Химични дезинфектанти за помещенията на животните

* Хлорната вар е най-масово използва от стопаните. Тя е подходяща за дезинфекция при много видове микроорганизми и яйца на паразити. Хлорната вар е бял прах с характерна миризма

Няма снимка

Облаците се разкъсват, но отново ни чака дъжд

Атмосферното налягане е близко до средното - слабо ще се понижи. До полунощ все още на места, главно в планинските райони от Южна България, ще има превалявания

Няма снимка

Каква е същността на резитбите на зелено

И какво трябва да постигнем с тях, отговаряме на Верка Колева от Карлово Скъпа редакция, аз съм хоби фермер, запален ваш читател, който има и розова градина