Пастет с пилешки дробчета

13 октомври 2019 Кулинария 0 17424
Няма снимка
1 2
 

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора. Във всеки случай, след като приготвите пастета, не забравяйте за добрия хляб.

Продукти: 1 кг пилешки дробчета, 3 глави лук, 100 г масло, 3 суп. лъж. олио, 400 мл сметана, 500 мл прясно мляко, сол и млян черен пипер на вкус

Приготвяне: Изплакнете черния дроб със студена вода и очистете от ципите. Ако попаднете на черен дроб със зелена торбичка или петно със същия цвят, безмилостно го хвърлете в кофа - жлъчката, попаднала в пастета ще съсипе вкусната паста. Прехвърлете дробчетата в купа, добавете прясното мляко и оставете за час. Млякото ще извлече вредните вещества, които са се натрупали през краткия живот на пилето.

Нарежете лука на полумесеци. Загрейте олиото в тиган на средно силен огън и добавете една трета от маслото. Изсипете лука и пържете до омекване.

Измийте черния дроб от млякото и го добавете към лука. Пържете в продължение на 20-30 минути на среден огън, като периодично разбърквате.

Намалете котлона и изсипете сметаната - тя трябва да покрие съдържанието на тигана почти напълно. Изчакайте сметаната да изври на половина - ще ви отнеме около 15 минути. Едва след това добавете сол и черен пипер. Изключете котлона и оставете да се охлади.

Пасирайте сместа от лук, черен дроб и сметана с блендер, като добавите останалото масло.

Прехвърлете пастета в удобен съд, най-добре глинен, и го оставете в хладилника за през нощта.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнена каракуда на тиган

Много интересна версия на постните ястия за онези дни, когато можете да ядете риба. Каракудата, приготвена по тази рецепта, се пълни с лук. Рибата се получава много арометна

Няма снимка

Домашен дюнер

Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара

Няма снимка

Овчарски пай

Много засищащ и лесен за приготвяне Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж

Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Няма снимка

Домашна сладоледена торта “Сникърс”

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Още от Фермер
Няма снимка

ДФ "Земеделие": Биопроизводителите да се регистрират през Системата за електронни услуги

ДФ „Земеделие“ призовава всички кандидати по схемите и мерките на директните плащания, и най-вече бенефициентите по мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020 да се регистрират в Системата за

Няма снимка

Причи грип във ферма край Асеновград

Ново огнище на Инфлуенца А (грип) по птиците е открито в животновъден обект в землището на гр. Асеновград, съобщи Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ)

Няма снимка

32 градуса измериха днес в Русе

32 градуса е измерената температура днес в Русе. В Пазарджик и Кнежа – 31 градуса. В Свищов са измерени 30 градуса. Най-силни са били поривите на вятъра днес във Враца - 20 м/сек

Няма снимка

Как да опазите любимците от кърлежи и бълхи

За първите ви трябва помощ от ветеринар, а за вторите - да посетите близката аптека Кърлежите са опасни и за хората, и за животните. Затова всяка пролет слагайте на кучето си противопаразитна каишка

Няма снимка

От 6 юли започва втори прием по мярката за инвестиции във винарни

От 6 до 10 юли 2020 г. ще се проведе втори прием по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 – 2023 г

Няма снимка

Ягодите са любима храна за охлювите

Не допускайте гадинките до плодовете Голите охлюви нанасят най-големи вреди при влажно и хладно време. Те нападат много от зеленчуковите видове, ягодите, както и някои декоративни и цветни растения