Ябълков мармалад

16 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин

Приготвяне: Залейте желатина с топла, но не гореща вода и оставете да набъбне. Разредете нишестето в малко вода.

Обелете ябълките, отстранете сърцевината и настържете на едро ренде. Прехвърлете ги в тенджера и ги засипете с вода и захар.

Оставете на силен огън да заври сместа, след което намалете котлона. Оставете да къкри за 30-40 минути, като продължавате да бъркате от време на време, за да не загори. Добавете разредено нишесте и отново разбъркайте добре. Изчакайте да кипне.

Пасирайте ябълките с блендер или претрийте през сито. Желатинът се загрява до пълното му разтваряне. Сипете го към ябълковото пюре и разбъркайте добре.

Вземете правоъгълна кексова форма и покрийте дъното и стените с хартия за печене или фолио за свежо съхранение.

Сипете ябълковата смес и изравнете. Поставете в хладилника до пълното му втвърдяване на мармалада.

Извадете от формата и нарежете. По желание можете да украсите с ядки, сушени кайсии, стафиди или сини сливи.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Няма снимка

Бананов кекс с прясно мляко

Продукти: 190 г банани (обелени), 250 г брашно, 250-270 г захар, 100 г масло + 15-20 г за смазване на формата, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ч. лъж. ванилова захар, 15 г бакпулвер

Няма снимка

Кюстендилски зелник

Който не е опитвал кюстендилския зелник, много е загубил. Най-простичко казано - това е задушена баница. С една кора се завиват всички останали кори, както и плънката в средата

Още от Фермер
Няма снимка

Днес ще бъде предимно облачно и дъждовно, температури между 16 и 23 градуса

Ще е предимно облачно. Валежите в Югозападна България ще се усилят и на места ще са значителни. Вятърът ще е от югоизток, предимно умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Няма снимка

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г

Няма снимка

До какво водят пропуските в зазимяването

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

Няма снимка

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz

Няма снимка

Дръвчета преминават в относителен покой

През ноември овощните дръвчета вече се подготвят за презимуване. На някои видове листата вече са опадали, на други все още жълтеят. Част от овощните видове вече са в състояние на относителен покой.

Няма снимка

Препоръки: осигурете пълен покой на пчелните семейства

Това е основната задача на пчеларя в средата ноември, защото е важно условие за добро зимуване на пчелите. Тревогите са причина за консумация на повече храна