Яйца със зеленчуци на фурна

18 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Диетолозите твърдят, че е най-полезно зеленчуците да се приготвят на фурна. Рецептата, която ви предлагаме позволява максимално да запазите хранителните вещества.

Продукти: 3 яйца, 360 г броколи, 360 г карфиол, 3 чушки, 3 скилидки чесън, 3 ч. лъж. морска сол, 3 ч. лъж. подправки на вкус, 120 г спанак, 3 картофа, 8 суп. лъж. майонеза.

Приготвяне: Започнете с почистването на двата вида зеле - броколито и карфиола. Изрежете засъхналите части и ги накъсайте на съцветия.

Измийте спанака и го нарежете на ситно. Чушката нарежете на средно големи парчета. Чесънът се почиства от горните люспи и се измива под течаща вода. Оставете скилидките цели.

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Поръсете със сол и подправки по ваш вкус, добавете майонеза и разбъркайте зеленчуците.

Прехвърлете в малка тавичка и отгоре чукнете яйцата. Постарайте се те така да бъдат разпределени, че след изпичането да се получат отделни порции. Посолете и яйцата малко.

Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 50 минути.

Сервирайте ястието топло и се насладете на здравословна и вкусна храна. Приятен апетит!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Няма снимка

Бананов кекс с прясно мляко

Продукти: 190 г банани (обелени), 250 г брашно, 250-270 г захар, 100 г масло + 15-20 г за смазване на формата, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ч. лъж. ванилова захар, 15 г бакпулвер

Няма снимка

Кюстендилски зелник

Който не е опитвал кюстендилския зелник, много е загубил. Най-простичко казано - това е задушена баница. С една кора се завиват всички останали кори, както и плънката в средата

Още от Фермер
Няма снимка

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г

Няма снимка

Тънкостите на касаплъка - част от програмата на Празника на еленския бут

Както и пърлене на прасе над трап по традиционен местен обичай ще покажат участниците на осмото издание на фестивала. От 15-ти до 17-ти ноември китното градче Елена ще предложи интересна кулинарна и

Няма снимка

До какво водят пропуските в зазимяването

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

Няма снимка

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz

Няма снимка

Дръвчета преминават в относителен покой

През ноември овощните дръвчета вече се подготвят за презимуване. На някои видове листата вече са опадали, на други все още жълтеят. Част от овощните видове вече са в състояние на относителен покой.

Няма снимка

7 съвета за преодоляване на есенната депресия

По-студеното, дъждовно време и по-краткия ден с настъпването на есента за много хора се превръща в период на блус, тревожност, нервност, тревожност и паника