Пилешко филе със сметанов сос

19 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Деликатният, изискан вкус и лесното и бързо приготвяне са само част от многото предимства на това ястие

Продукти: 1 кг пилешко филе, 1 ч. чаша сметана за готвене, 1 ч. лъж. горчица, 3 скилидки чесън, 4 клонки мащерка, 100 г твърд кашкавал, растително масло за пържене, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса. Пилешкото филе се измива и се натрива със сол и черен пипер.

Загрейте олиото в тигана и запържете филетата от двете страни до златисто кафяво. Смачкайте чесъна и го прибавете към сметаната. Добавете горчицата и листата от мащерка. Подправете с малко сол и черен пипер и разбъркайте добре. Настържете кашкавала на ситно ренде.

Прехвърлете пърженото филе в тава за печене. Залейте го със сметановия сос. Отгоре покрийте с настъргания кашкавал и сложете във фурната за 20-25 минути. Основното тук е да не прекалявате с печенето, така че филето да остане сочно.

Сервирайте веднага, докато е горещо!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Няма снимка

Бананов кекс с прясно мляко

Продукти: 190 г банани (обелени), 250 г брашно, 250-270 г захар, 100 г масло + 15-20 г за смазване на формата, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ч. лъж. ванилова захар, 15 г бакпулвер

Няма снимка

Кюстендилски зелник

Който не е опитвал кюстендилския зелник, много е загубил. Най-простичко казано - това е задушена баница. С една кора се завиват всички останали кори, както и плънката в средата

Още от Фермер
Няма снимка

Фермери питат - кога да продам с печалба?

Анализатори препоръчват: слънчогледа задръжте до зимата, а царевицата пласирайте през март Алма Давидова Както винаги, след като реколтата вече е прибрана

Няма снимка

Днес ще бъде предимно облачно и дъждовно, температури между 16 и 23 градуса

Ще е предимно облачно. Валежите в Югозападна България ще се усилят и на места ще са значителни. Вятърът ще е от югоизток, предимно умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Няма снимка

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г

Няма снимка

До какво водят пропуските в зазимяването

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

Няма снимка

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz

Няма снимка

Дръвчета преминават в относителен покой

През ноември овощните дръвчета вече се подготвят за презимуване. На някои видове листата вече са опадали, на други все още жълтеят. Част от овощните видове вече са в състояние на относителен покой.