“Усукани”бутер банички с кашкавал и пушено пиле

23 октомври 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Рецептата е много проста и много бърза за приготвяне.

Продукти: 1 пак. готово бутер тесто, твърд кашкавал, пушени пилешки гърди, жълтък за намазване.

Приготвяне: Нарежете бутер тестото на ленти с ширина 2 см. Върху всяка лента разпределете пилешкото месо, което предварително сте нарязали на малки парченца.

Поръсете с настърган кашкавал. покрийте с втора лента от бутер тестото и прищипете краищата.

Внимателно увийте полученото пакетче на спирала. Подредете в тава, която е застлана с хартия за печене. Намажете отгоре с жълтък и поставете тавата в предварително загрятата фурна - 200 градуса.

Печете до златисто - около 15 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Няма снимка

Какво представлява хмели-сунели

Хмели-сунели или кмели-сунели е традиционна грузинска смес от подправки. Популярна е както в Грузия, така и в целия Кавказки регион. Използвани съставки в смеската са: кориандър, копър, босилек

Няма снимка

Кисело зеле в бидон

Как го приготвя баба Силвия от Тутракан Хубавото кисело зеле става от сорт кьосе, то е най-добро за втасване и не става меко. Това обясни за “Хоби фермер” баба Силвия от Тутракан

Няма снимка

Бананов кекс с прясно мляко

Продукти: 190 г банани (обелени), 250 г брашно, 250-270 г захар, 100 г масло + 15-20 г за смазване на формата, 100 мл прясно мляко, 2 яйца, 1 ч. лъж. ванилова захар, 15 г бакпулвер

Няма снимка

Кюстендилски зелник

Който не е опитвал кюстендилския зелник, много е загубил. Най-простичко казано - това е задушена баница. С една кора се завиват всички останали кори, както и плънката в средата

Още от Фермер
Няма снимка

Да се прибират цъфтящите зелета

Така наречените цъфтящи зелета, към които спадат карфиолът и броколите, са по-капризни към студа. Тази есен те останаха до късно в градините. Все пак застудяването вече започна,

Няма снимка

Фермери питат - кога да продам с печалба?

Анализатори препоръчват: слънчогледа задръжте до зимата, а царевицата пласирайте през март Алма Давидова Както винаги, след като реколтата вече е прибрана

Няма снимка

Днес ще бъде предимно облачно и дъждовно, температури между 16 и 23 градуса

Ще е предимно облачно. Валежите в Югозападна България ще се усилят и на места ще са значителни. Вятърът ще е от югоизток, предимно умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса

Няма снимка

Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната (Обзор)

След повече от година писане на законови предложения: Втората пенсия може и да намалява за разлика от държавната Около 200 хил. жени, които сега са между 55 и 59 г

Няма снимка

До какво водят пропуските в зазимяването

Най-често пчеларят отчита ненормални състояния на пчелните семейства.Тези аномалии се явяват в резултат от пропуски в отглеждането на пчелните семейства и включват: 1) слаби пчелни семейства

Няма снимка

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са онлайн

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz