Глобалното производство на месо намалява за първи път от 20 години

09 ноември 2019 Животновъдство / Полезни съвети 0     
Няма снимка
Снимка: globalmeat.com
 

Глобалното производство на месо през 2019 г. ще намалее за първи път от 20 години. Това прогнозират специалисти на ФАО.
Производствените обеми на говеждо месо ще съставят 335 млн. т, което е с 1% по-ниско от миналата година.
По данни на ФАО основна причина за намаляване на производството е  мащабната епизоотия от африканска чума по свинете в Китай, която съществено се отрази на популацията на домашни свине.
Очаква се и увеличение в производството на домашни птици в ЕС, Бразилия и САЩ.
Също така експертите предвиждат, че през 2019 г. ще се увеличи производството на пшеница и царевица, както и на мляко.
Без изменения ще останат показателите на рибната промишленост.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство / Полезни съвети
Няма снимка

С почистването на пода в свинефермата започва борбата с глобалното затопляне

Холандски учени напомнят, че наличието на мръсен под в свинефермата е недопустимо, тъй като в такъв случай се увеличават вредните газове и особено на амоняк, на частици прах и миризмата

Няма снимка

Автоматичното претегляне контролира ефективно растежа на птиците без стрес

За да се наблюдава ефективно растежът и развитието на птиците, трябва да се извършва селективно претегляне. След това получените стойности се сравняват с предоставените от доставчика на домашните

Няма снимка

Колко светло да им е на пъдпъдъците?

През целия период на отглеждане на ремонтни млади птици се поддържа осветеност от 30-25 лукса. Прекалено силната осветеност може да доведе до канибализъм

Няма снимка

В лошо уплътнения царевичен силаж се развиват опасни микотоксини

Експерти напомнят, че няма максимално допустимо ниво на микотоксини във фуражите. Дори минималните количества имат пагубен ефект върху животните. Освен това микотоксините се натрупват в организма

Няма снимка

Свинете майки - в постоянна конкуренция за по-добро място за почивка и храна

Ако в един участък се държат свине-майки със значителни разлики в теглото и при по-висока плътност и лош фронт на хранене, най-зле се хранят по-слабите животни

Няма снимка

Светлината в обора - как да я оптимизираме за постигане на повече мляко?

Изследванията сочат, че допълнителното осветление в оборите води до повишен прием на сухо вещество от животните, а повишеният прием на сухо вещество води до повече мляко

Още от Фермер
Няма снимка

Салата с пържени тиквички

Хрупкаво зеле, краставици и чушки, маринован лук, сочни домати и пържени тиквички - изключително успешна комбинация. Салатата е много подходяща като гарнитура към барбекю или риба

Няма снимка

Започва есенно засаждане на овощните дръвчета

Избирайте видове, подходящи за района Засаждането на овощните дръвчета през есента не само се препоръчва от специалистите, но и се практикува от любителите градинари

Няма снимка

Споделен опит: Подхранване на пчелните семейства преди застудяването!

Последните няколко дни, както и днес бяха необичайно топли за сезона и решихме да се възползваме от хубавото време, за да подхраним пчелните семейства

Няма снимка

Надеждното партньорство и доверието са основата на успехите в земеделието

Успешна дистрибуция на земеделска техника у нас – ВАРЕКС ВАРЕКС ООД е фирма добре позната на пазара на земеделска техника у нас и с дългогодишна история. Основана в далечната 1993 г

Няма снимка

Отгледайте семена от лук

Ако искате да си отгледате семена от лук, сега е моментът да засадите луковиците. Отглеждането на луковици майки или т. нар. семенници не се отличава съществено от производството на лук за консумация

Няма снимка

Няма кадри и пари за дигитализацията на земеделието ни

Как върви процесът в сeктора у нас, коментира проф. д-р Храбрин Башев от Института по аграрна икономика Диана Ванчева Обърнахме се към проф. Храбрин Башев да ни разясни какво конкретно сочи анализ