Ябълкови мини пайове

15 ноември 2019 Кулинария 0 32508
Няма снимка
 

Невероятно вкусни и ароматни!

Продукти

за тестото: 1 яйце, 30 г масло + за смазване на формата, 90 мл прясно мляко, 1 суп. лъж. захар, 3-4 г мая, 260-300 г брашно

за пълнежа: 400 г ябълки, 1 суп. лъж. масло, 1 суп. лъж. захар, 1/4 ч. лъж. сол, 1/3 лимон

за крема: 1 яйце, 4 суп. лъж. сметана, 1-2 суп. лъж. захар, 1 ч. лъж. ванилова захар

Приготвяне: Загрейте млякото до топло състояние (около 40 градуса). В купа разбийте яйцето. Добавете захарта и солта. Разбивайте с готварска тел или миксер. Изсипете топлото мляко, разбъркайте.

Смесете брашното с маята. Прибавете на части към течните съставки, като не преставате да разбивате, за да не се получат бучки.

Омесете с ръце меко еластично тесто. То не трябва да лепне по ръцете и работната повърхност. Прехвърлете го отново в купа и оставете на топло да втасва за около 1,5 часа.

Почистете ябълките и ги настържете на едро ренде. Разтопете маслото в тиган и сложете там настърганите плодове. Поръсете със захар.

На ситно ренде настържете лимонената кора (жълтата част) и я добавете към ябълките. Изстискайте сока от лимона и прибавете и него. Разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за 5-7 минути.

Разбийте яйцето за крема, заедно с бялата и ваниловата захар. Добавете сметаната и разбъркайте до получаването на хомогенна кремообразна смес.

Разточете готовото тесто на кора и от него изрежете 12 кръгчета (според броя на бъдещите пайове). Кръговете трябва да са по-големи от диаметъра на формата за мъфини.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете с масло формичките за печене. Поставете тестените кръгчета в чашките и леко ги притиснете, за да придобият формата на кошнички. Сипете вътре от ябълковия пълнеж. Допълнете с крема и поставете в загрятата фурна. Печете мини пайовете около 20 минути.

Извадете готовите пайове от фурната и оставете малко да поизстинат. Внимателно извадете от формата и подредете върху скара, за да се охладят напълно.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Кайсиев конфитюр с ядки

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Още от Фермер
Няма снимка

Причината за мощната буря над София - циклон и неустойчива въздушна маса

Причината за мощната буря над София снощи е синоптината обстановка над Балканите - циклон във високите слоеве на атмосферата и неустойчивата въздушна маса доведоха до образуването на мощни облачни

Няма снимка

Черноморското зърно има предимство на пазара

Вчера на зърнения пазар не се наблюдаваха значителни промени. Операторите очакват развитие, предимно във връзка с показателите за добив в Северното полукълбо в началото на сезона за новата реколта

Няма снимка

Общинско съоръжение за отпадъци в Турция отоплява 10 декара оранжерия за домати

Още през 2013 г. община Кайсери в Турция е създала съоръжение за управление на отпадъците и до днес метанът, отделян от преработени отпадъци, се използва за генериране на 38 милиона киловата

Няма снимка

Тази година в ресторантите ще се появят 3D отпечатани вегански пържоли

Предвид скоростта на развитие на технологията за 3D печат, изглежда, че скоро ще се появи нов въпрос, объркващ двойките: "Скъпи, какво ще отпечатаме днес за вечеря

Няма снимка

Спазвайте препоръките за употреба на листните торове

Препоръчително е градинарите преди да пристъпят към подхранване с листен тор да прочетат препоръките за приложението му, които са дадени на етикета. * За да е успешно листното подхранване

Няма снимка

Zetor завършва актуализациите на Crystal и Forterra

Zetor е сложил финалните нотки на новите си модели Crystal HD 170 (171 к.с.) и Forterra HSX и HD, като последната част в процеса на актуализация е нов покрив на кабината