Бургер на Макдоналдс лежи под стъкло 10 години

12 ноември 2019 Новини 0 7488
Няма снимка
 

Наскоро жителят на Исландия Хьортур Смартсън отпразнува странна годишнина. Преди 10 години той е влязъл в последния ресторант на Макдоналдс в страната, малко преди да го затворят и е поръчал хамбургер и пържени картофи. Той не ял тази храна, а я сложил под стъклен капак и започнал да я гледа, за да изпробва мита, че храната от Макдоналдс никога не се разваля.

Десетилетие по-късно бургерът и картофите продължават да лежат под похлупака, който няколко години подред показва гниенето (или по-скоро отсъствието му) на една от последните вечери от тази верига ресторанти на острова. През 2012 г. Смартсън предаде хамбургера на Националния музей на Исландия, но няколко години по-късно музеят отказа неудобния подарък - неприятната миризма на пържени картофи прокужда посетителите. След това картофите и бургерът се преместиха на паркинг в Рейкявик, а след това - в Snotra House. Съдейки по снимките, външният вид на блюдото през последните 10 години не се е променил.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Новини
Няма снимка

Живакът скача до 35 градуса, морската вода е 27°C

Времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, в София - около 31 градуса. Това съобщиха от НИМХ за БТА

Няма снимка

Незабравката издържа и на студ, и на жега, но не и без вода

Растението се сади от юли до средата на август на сенчести места Незабравката е от цветята, които се свързват именно с лятото. Причината не е само в най-разпространения ѝ небесносин цвят

Няма снимка

Потвърдиха, че има западнонилска треска в силистренското село Сребърна

За наличие на западнонилска треска съобщава директорът на Агенцията по безопасност на храните в Силистра д-р Себахтин Халид. На 25 юни са били взети 15 проби от животни в село Сребърна, предвид това

Няма снимка

Мерките за опазването на дивите опрашители не са ефективни, сочат одиторите на ЕС

Според Европейската сметна палата в периода 2013—2019 г.  са издадени 206 извънредни разрешения за използване на забранени неоникотиноиди.  Действията на ЕС не са ефективни за спиране на процеса на

Няма снимка

15 български общини са победители в конкурса за свободен интернет на ЕС

Европейската комисия обяви победителите в четвъртия конкурс по WiFi4EU. Сред тях са 15 български общини, а общините Ситово и Хитрино остават в резервния списък, съобщава "Национална селска мрежа"

Няма снимка

Европейската сметна палата започна одит на използването на вода в земеделието

Одитът, който започна тази седмица, може да бъде използван в хода на реформата на общата селскостопанска политика. Поради двойния натиск на икономическата активност и изменението на климата

Още от Фермер
Няма снимка

Защо има в полога яйца без жълтък?

Снасянето на яйца без жълтък е запазена марка на младите, току-що пронесли ярки. Това е свързано с „изглаждане на механизма” на снасяне при тях. Освен това обикновено първите 12-18 яйца

Няма снимка

Маргаритките

3 от дребосъците в градината В детските и тинейджърските години маргаритите, независимо от вида им, са магьосници и предсказатели. „Обича ме, не ме обича. Обича ме, не ме обича..

Няма снимка

Признаци за опаразитяване с метил

Кои са външните сиптоми? Най-често при овцете ще откриете оток отдолу между двете долни челюсти. Другото място е да има оток и под гърдите. И при двата случая това е сигурен признак

Няма снимка

Роботите за плевене напредват

Въпреки това има редица пречки, които фермерите и създателите на тези автономни машини трябва да преодолеят, преди популярността им да нарасне Още от началото на рубриката се стараем да следим всички

Няма снимка

Ястия с тиквички

През лятото тиквичките са един от основните зеленчуци, които присъстват на масата и като основни ястия, и като гарнитура към месо. Но как да ги приготвим

Няма снимка

Внимавайте за кафяво гниене в лозята

Тази форма на мана поразява зелените зърна В лозето и на асмата през юли може да се появи една опасност, която стопаните често пренебрегват или просто не познават. Тя се нарича кафяво гниене