Идеи за стартиращ бизнес в хранителната промишленост

22 ноември 2019 Агробизнес 0 9792
Няма снимка
 

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации ще организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, в "Генератор", на бул. Черни връх 47 - Бизнес център Витоша двудневно събитие EIT Food Startup Awareness Event.

То е насочено към стартиращи компании в сферата на хранително вкусовата промишленост, обмяна на идеи и опит по темата.

EIT Food е водеща европейска инициатива за иновации, независим орган на ЕС, която работи за по-устойчива и здравословна хранителна система.

Членовете й са партньори от водещи фирми, изследователски центрове и университети в 13 държави.

Събитието за стартъпите в хранително-вкусовата промишленост ще протече под формата на конференция и workshop, и ще е от полза за малки и средни предпиятия.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Ръст в цените на зърното

Стабилен пазар за царевицата Цените на зърното продължиха да растат в края на изминалата седмица. Пазарът все още се поддържа от високите цени в Черноморския регион и силното търсене от Китай

Няма снимка

България настоява за висока обвързана подкрепа и запазване на преходната национална помощ с нова референтна дата

Новите страни-членки на ЕС, включително България, продължават да настояват за висока обвързана подкрепа и запазване на преходната национална помощ с нова референтна дата

Няма снимка

По-малко пари за екосхемите в новата ОСП предлага германският агроминистър

Почти на прага на пленарното гласуване на ОСП 2023-2027, предвидено за октомври, земеделският министър на Германия Юлия Кльокнер някои съществени предложения

Няма снимка

Очакват се по-строги правила за етикетирането на имитиращи продукти в млечния сектор

Проект на Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти предвижда по-строги изисквания към етикетирането и предлагането на храни, в производството на които са използвани имитиращи продукти

Няма снимка

Три цели и 1,2 милиарда евро ще стабилизират агросектора на Франция

Укрепване на хранителния суверенитет, ускоряване на агроекологичния преход и адаптиране на селското и горското стопанство към изменението на климата. Това са трите цели за подпомагане на агросектора

Няма снимка

ДФЗ: Всички заявления по подмярка COVID 1, подадени преди 3 септември, са легитимни

Не е необходимо да се подават наново заявленията. Изменението, което бе направено на 3 септември, дава възможност на близо 200 земеделски стопани с констативни протоколи за пропаднали площи също да

Още от Фермер
Няма снимка

Феерия в синьо

Ако някой не е разбрал, тази година най-модерният цвят е синият. Знаем, че много градинари го харесват независимо от трендовете, но знаем също, че баграта не е много разпространена сред растителното

Няма снимка

Какво да си приготвим от ябълки

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

Няма снимка

Кекс с ябълки и царевично брашно

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

Няма снимка

Как да подготвите кучето за есента

Точно както при хората, слънцето може да навреди много на кожата и козината на вашите домашни любимци Някои хора се оплакват, че идва краят на лятото, докато други празнуват пристигането на по-хладно

Няма снимка

Заради жегата т.г. в плодородната земя край Пловдив не могат да отгледат домати на открито

Прогнозите са, че след 2030 г. зеленчуци ще се засаждат само в оранжерии Тази година е лоша за доматите, казват производители и дребни стопани от Пловдивско, както и агрономи

Няма снимка

Производство на стафиди в оранжерия или сушилня

Сушеното грозде е с висока хранителна и диетична стойност Сушеното грозде или стафидите имат голяма хранителна и диетична стойност. В стафидите сe съдържат от 65 до 77% захари