Маринована пъстърва с ябълков сок

06 декември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне.

Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер, 200 мл ябълков сок.

Приготвяне: Най-сложното в рецептата е филето внимателно да се отдели. За целта с вземете остро ножче и започнете да го отделяте от кожата. Най-добре е да започнете откъм опашката.

Нарежете филето на филийки (най-важното е парчетата да не се разкъсат).

Следва лесната част. Ще ви е нужно хаванче, в които да счукате розовия пипер и бахара.

Заемете се с приготвянето на марината. Сипете смлените подправки в дълбока чиния или купа. Добавете 2 суп. лъж. сол, 1 суп. лъж. захар и 200 мл ябълков сок. Разбъркайте добре. Трябва солта и захарта да се разтворят напълно.

Поставете парчетата риба в марината и оставете за 15 минути.

Прехвърлете рибата върху домакинска хартия и подсушете с друго парче хартия отгоре.

Готово! Ако ще оставите рибата в чинията по-дълго време, най-добре я покрийте с фолио за свежо съхранение, за да не се нагъва. Сервирайте с масло!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен хляб

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

Няма снимка

Пай с кайма и картофи

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

Няма снимка

Месни “кълбета”

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

Няма снимка

Лесна рецепта за вкусна торта

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

Няма снимка

Марината за пилешко месо

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Няма снимка

Руло от пастет и яйца

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

Още от Фермер
Няма снимка

Инсектицид със сублетален ефект върху пчелите може да доведе до намалена преживяемост на ларвите!

Пестицидите обикновено са създадени от човека химикали, предназначени да убиват вредители, които могат да наранят растения или животни, включително хора

Няма снимка

Недостатъци на гъстия разсад

По принцип препоръките, които се дават при сеитбата на разсадите, е семената да се сеят в малки съдове. Разбира се, няма проблем да засеете семената и в сандъчета

Няма снимка

От капково напояване до смартфон управление

Така в Израел правят от пустиня градина 4 Нови технологии дават информация на всеки 10 минути за нужната водна доза на растенията Радина Иванова Израел е една от най-малките и най-гъсто населени

Няма снимка

Днес ще се заоблачава, температури от минус 5 до плюс 14 градуса

Днес от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава, предава БТА. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са от минус пет до нула градуса

Няма снимка

Дръвчета, формирани като палмета

При палметата дръвчетата се отглеждат върху опорна конструкция, като клоните им се насочват да растат в двете посоки. Най-често като палмети се отглеждат ябълки и круши

Няма снимка

През зимата е възможно натрупване на бактериални спори при възрастните пчели!

Разпространението на спори от ларвите Paenibacillus попадат във възрастните пчели, които я пренасят в семейството и предизвикват смърт както на отделни пчели, така и на цялото семейство