Пълнен шаран с орехи и стафиди

06 декември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч. вода, олио, доматено пюре, девисил, дафинов лист, черен пипер и сол на вкус. По желание можете да добавите и 150 г печурки.

Приготвяне: Загрейте фурната на 200°C (180°C с вентилатор).

Почистете добре шарана, посолете го от вътре и от вън и го оставете за около час да престои.

Задушете лука и чесъна с малко олио да омекнат. Отцедете стафидите и ги добавете при задушените зеленчуци, заедно с гъбите. След 4-5 мин добавете доматеното пюре, дафиновия лист, девисила, черния пипер и солта. Накрая сложете едро счуканите орехи. Разбъркайте добре и задушете за около още 5-6 мин.

Напълнете шарана със сместа и го зашийте. Поставете напълнената риба в тава за печене и отстрани разпределете останалата плънка. Сипете 1 ч.ч. вода.

Покрийте тавата с фолио и печете около 60 мин. Махнете фолиото и запечете още 20 мин.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки “бомбички”

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

Няма снимка

Домашна пастърма

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

Няма снимка

Жулиени от свинско месо на фурна

Когато гостите ви са пред вратата Продукти: 400 г свинско месо (най-добре вземете бут или шол), готварска сметана или майонеза, прясно смлян черен пипер, сол, нарязани зелени подправки

Няма снимка

Картофени крокети

Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл сметана за готвене, пресни зелени подправки (магданоз, копър и др.), сол и черен пипер на вкус. За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж

Няма снимка

Салата с мариновани гъби

Бърза, лесна и много вкусна В дълбока купа за салата смесете 1 буркан мариновани гъби, нарязани на филии, по 1 консерва (400 г) боб (бял маслен и червен), 300 г моркови (нарежете ги на дълги

Няма снимка

Скумрия в чаена марината

Ще са ви нужни: 2 скумрии; За маринатата - 1 литър вода, 2 суп. лъж. насипен чай, 1,5 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. сол. Приготвяне: Изкормете и почистете скумрията. Изплакнете я и отрежете главата

Още от Фермер
Няма снимка

Ако има само едно агне, оставете го при майката!

Но, ако са две или повече, пускайте ги при майката веднъж на 2-3 часа И задължително ги отглеждайте в отделен бокс/кошарка. Други правила при обгрижването на агнетата: Осигурявайте им чиста прясна

Няма снимка

Котката ми яде ... краставици

“Котката ми Лисанка харесва... краставици. Може ли да й давам и други зеленчуци и плодове?”, ни пита Лиляна Филипова от София. Котката е хищник и храносмилателната й система е "настроена" само на

Няма снимка

Електромагнитното излъчване влияе негативно на поведението при хранене на пчелите

Развитието на глобални комуникационни системи доведе до увеличени ефекти на нейонизиращото електромагнитно излъчване (ПУП) върху хора, животни и растения

Няма снимка

Експерт: Единственият продукт, който е с нестабилно ценообразуване в момента, е свинското месо

Нова година, нови цени на вода, ток, по-високи транспортни разходи, по-високи разходи за труд – всичко това се очаква да се отрази не само на поразения от чума сектор на свиневъдството

Няма снимка

Калемите се съхраняват в речен пясък

Събраните калеми се навързват по сортове и задължително им се поставя етикет, за да не се получи грешка. Долната част на резниците се засажда в чист речен пясък

Няма снимка

„Напоителни системи“ уверяват, че ВЕЦ-ове не ползват вода от язовир „Дяково“

ВЕЦ „Яхиново“, ВЕЦ-овете на тръбопровод в село Дяково и друг в Големо село, които ползват вода от язовир „Дяково“, са спрени и не работят от месеци като превантивна мярка поради безводието