Печена риба с картофи и сметанов сос

06 декември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус.

Приготвяне: Сварете обелените картофи до полуготовност. Настържете лука на ренде, леко задушете в растително масло и добавете брашно, разбъркайте и запържете на средно силен котлон за няколко минути. Сипете заквасената сметана и кетчупа и разбъркайте енергично, за да не се получат бучки. Оставете да къкри още 2 минути.

Като бълкате непрекъснато, прибавете прясното мляко и оставете да къкри на слаб огън 2-3 минути. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

Нарежете картофите на филийки и ги прехвърлете във форма за печене, предварително намазана с масло. Върху картофите подредете рибните филета и залейте с млечния сос.

Поставете във фурната, предварително загрята до 220 градуса, за 40 минути. Няколко минути преди да извадите от фурната, поръсете ястието с настърган кашкавал и печете до златисто кафяво.

Картофите могат да бъдат заменени с карфиол или броколи.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Лесна рецепта за вкусна торта

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

Няма снимка

Марината за пилешко месо

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Няма снимка

Руло от пастет и яйца

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

Няма снимка

Рибен ден

Рибата трябва да присъства в менюто на всеки. С нея могат да се приготвят много вкусни и най-важното, здравословни ястия, които ще се харесат както на възрастни, така и на деца

Няма снимка

Пилешки “бомбички”

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

Няма снимка

Домашна пастърма

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

Още от Фермер
Няма снимка

Законът за горивата влиза в сила на 25 януари

Фермерите са извън клаузите След като парламентът прие на второ четене Закона за горивата, е абсолютно ясно вече, че от обхвата на законовите текстове са извадени земеделските производители с

Няма снимка

За да избегнете сериозни инфекции

Проверявайте и почиствайте ушите на котката си За да бъде котката ви здрава и щастлива, трябва да се грижите за нея комплексно, включително и за ушите й

Няма снимка

Всички европейски пчели са силно уязвими от акарите Вароа

Вароа акарът (Varroa destructor) е външен паразит, който се е разпространил от първоначалния си гостоприемник, азиатската пчелна пчела Apis cerana, до почти всички западни медоносни пчели (Apis

Няма снимка

Кога резитбата може да започне по-рано

Резитбата на овощните дръвчета в някои райони на страната може да започне още през януари. Това е препоръчително да се направи по две причини: . Ако в овощната градина имате повече дръвчета

Няма снимка

Балировачките за кръгли бали на Krone контролират трактора

Krone твърди, че е първият производител на балообработващи машини, получил сертификат AEF (Селскостопанска индустрия за електроника) за внедряване на TIM (Tractor Implement Management) на своите

Няма снимка

Със седмица по-рано ДФЗ изплати втория транш по ПНДЖ1 на животновъди

С осем дни по-рано животновъди получиха средствата си по втори транш по Схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството (ПНДЖ1) за Кампания 2019 г