Салата Калейдоскоп

13 декември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Салатата няма да отнеме много време за приготвяне, но ще зарадва гостите ви.

Продукти: 200 г пилешки черен дроб, 200 г консервиран зелен грах, 200 г консервирана царевица, 200 г моркови, 3 средно големи кисели краставички, 3 картофа, масло за пърженето на вкус.

Приготвяне: Обелете картофите и ги нарежете на сламки. Запържете в тиган с растително масло до златисто кафяво.

Сварете пилешкия дроб до готовност и оставете да изстива в бульона. Нарежете го на кубчета и го поставете на купчинки в двата срещуположни края на голяма чиния за сервиране. От едната страна на дроба сипете консервирания грах. До него подредете нарязаните на сламки кисели крастявички. Добавете два сектора царевица и моркови.

В средата на чинията сипете изпържените картофи и добавете майонезата. Украсете с чери домати или лук.

Сервирайте на масата и едва тогава, в присъствието на гостите объркайте салатата.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен хляб

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

Няма снимка

Пай с кайма и картофи

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

Няма снимка

Месни “кълбета”

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

Няма снимка

Лесна рецепта за вкусна торта

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

Няма снимка

Марината за пилешко месо

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Няма снимка

Руло от пастет и яйца

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

Още от Фермер
Няма снимка

Инсектицид със сублетален ефект върху пчелите може да доведе до намалена преживяемост на ларвите!

Пестицидите обикновено са създадени от човека химикали, предназначени да убиват вредители, които могат да наранят растения или животни, включително хора

Няма снимка

Недостатъци на гъстия разсад

По принцип препоръките, които се дават при сеитбата на разсадите, е семената да се сеят в малки съдове. Разбира се, няма проблем да засеете семената и в сандъчета

Няма снимка

От капково напояване до смартфон управление

Така в Израел правят от пустиня градина 4 Нови технологии дават информация на всеки 10 минути за нужната водна доза на растенията Радина Иванова Израел е една от най-малките и най-гъсто населени

Няма снимка

Днес ще се заоблачава, температури от минус 5 до плюс 14 градуса

Днес от юг облачността, предимно средна и висока, бързо ще се увеличава, предава БТА. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са от минус пет до нула градуса

Няма снимка

Дръвчета, формирани като палмета

При палметата дръвчетата се отглеждат върху опорна конструкция, като клоните им се насочват да растат в двете посоки. Най-често като палмети се отглеждат ябълки и круши

Няма снимка

През зимата е възможно натрупване на бактериални спори при възрастните пчели!

Разпространението на спори от ларвите Paenibacillus попадат във възрастните пчели, които я пренасят в семейството и предизвикват смърт както на отделни пчели, така и на цялото семейство