Пай с пилешко месо

14 декември 2019 Кулинария 0 25641
Няма снимка
 

Продукти: за тестото: 2 яйца, 250 мл кисело мляко, 1 чаена лъжичка сол, 0,5 ч. лъж. сода, 3,5 ч. чаши брашно, 250 г маргарин

За пълнежа: 300 грама мляно пилешко месо или пилешки гърди, 150 г гъби, 2 картофа, 3 глави лук, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: В дълбока купа сипете брашното и добавете яйцата. Разбъркайте добре и прибавете смачкания или настърган маргарин и киселото мляко, в което предварително сте загасили содата. Омесете тестото и го оставете за 15 минути на студено. Разделете на 2 части. Вземете едната част от тестото и разточете кора, която да е малко по-голяма от тавата, в която ще печете.

В тиган с растително масло запържете нарязаните гъби и лук. Лукът трябва да стане прозрачен. Пилешките гърди и картофите ги нарежете на малки кубчета. Подправете със сол и черен пипер.

Върху тестената кора започнете да разпределяте пълнежа - картофи, запържени гъби и пилешкото месо. Покрийте с разточена кора от останалото тесто и притиснете краищата, така че да “запечатате” вътре пълнежа. Не забравяйте да набодете на няколко места горната кора, така че по време на печенето паят да може “да диша”. По желание можете отгоре да намажете с разбито яйце.

Поставете тавата в предварително загрята до 170 градуса фурна и печете около час.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Няма снимка

Специалитети от домати

1. С мащерка и зехтин За да ги приготвите, ще ви трябват: 1 кг чери домати, 250 мл зехтин, 4 скилидки чесън, 3 супени лъжици винен оцет, сок от 1 лимон, черен пипер на зърна, щипка сол

Няма снимка

Защо да добавяте сода към каймата за кюфтета

Содата за хляб е полезна и необходима във всяко домакинство. Тя се добавя в много и различни ястия, включително при приготвянето на кайма за кюфтета. Защо изобщо трябва да правите това

Няма снимка

С какво да заменим яйцата в рецептата

5 хитри трика от Гергана Филипова от Враца И на най-добрата домакиня може да се случи някой от продуктите да е свършил – брашно, яйца, сол, захар.За радост на любителите на кулинарията винаги можете

Няма снимка

Консервиран пъпеш

Ако не знаете, пъпешът също може да се консервира. Предлагаме ви рецепта как да съхраните плода и да му се наслаждавате дори през зимата. Продукти: 1 пъпеш, 4-5 супени лъжици захар

Още от Фермер
Няма снимка

Температурите утре до 27 градуса

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12

Няма снимка

Кафявото гниене - опасно за дюлите

Важно е да се опазят плодовете Късното кафяво гниене е болест, която напада почти всички овощни видове, като причинява големи повреди. Заразените плодове започват да загниват

Няма снимка

Климатологът Рачев: Лятото продължава и то до края на месеца

Събота и неделя ще има леко захлаждане. Но температурите ще започнат да се покачват още в понеделник. Оказва се, че лятото продължава и то до края на месеца

Няма снимка

Глобалният пазар за роботизирани машини ще се удвои за 5 години

Това показва скорошно проучване на нидерландската банка ABN AMRO Недостигът на работна ръка и устойчивото производство на храни са основните двигатели на растежа

Няма снимка

Дневните температури падат, но слънцето остава

Ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 21 и 26 градуса

Няма снимка

Сурови картофи за зайците само при угояване!

Картофите спадат към сочните фуражи и могат да се използват за храна на зайци в сурово състояние само когато не са покълнали. Те трябва да са добре почистени и измити