Салата “Нежност”

13 януари 2020 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Много вкусна и лека салатка след тежките трапези. При нея се използва пекинско зеле, което е много по-крехко от бялото. А варените яйца допълват деликатния вкус.

Продукти: 300 г шунка или мек салам, 300 г пекинско зеле, 150 г кашкавал, 3 пресни краставици, 3 варени яйца, чесън на вкус, майонеза или заквасена сметана (натурално кисело мляко), сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Сварете, обелете и настържете яйцата. Пекинското зеле се нарязва на ситно, като предварително сте отстранили дебелите жили при дръжката.

Кашкавалът също се настъргва. Можете да използвате и моцарела. С нея салатата има още по-деликатен вкус.

Нарежете шунката и краставиците на тънки ивици. Ако кората на краставиците е дебела, по-добре ги обелете.

Поставете всички продукти в купа за салата и добавете смачкания чесън. Подправете със сметана или майонеза. Ако решите можете да смесите сметана с малко майонеза.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашни наденички от пилешко филе

Рецептата изпраща Тодорка Стоянова от Пазарджик Продукти: 4 пилешки филета (около 500 г), 1 яйце, 100 мл прясно мляко, сол, черен пипер на вкус. Освен това ще ви е нужно фолио за свежо съхраняване

Няма снимка

Пържени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

Няма снимка

Пай с бутер тесто и сладко

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

Няма снимка

Близалки при кашлица

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

Няма снимка

Салата “Слънчоглед”

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

Няма снимка

Макарони с наденица

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Още от Фермер
Няма снимка

Какво още трябва да имате предвид при прехода от зима към пролетта

0 Пчелите не прегрупират прашеца по питите в кошера за разлика от меда. 0 Поради изразходване на белтъчните резерви в тялото на пчелите през пролетта са много податливи на болести

Няма снимка

Защо "белите петна" земя стават изведнъж гореща точка на конфликт

Има очаквания, че няма да бъде допуснато по този начин да влязат в новите текстове на закона за поземлената собственост Според Българската асоциация на собствениците на земеделски земи /БАСЗЗ/

Няма снимка

Зимно пръскане с бордолезов разтвор

Докато дръвчетата са в покой може да се направи зимно пръскане с бордолезов разтвор. Подходящата доза за това третиране е 2%-ов разтвор. Пръскането се прави в подходящо за целта време – да е тихо и

Няма снимка

Мярка 6.3 заложи условия

С приоритети за малки животновъди С бюджет от 6 млн. евро, без планиран минимален размер на помощта и таван на помощта от 15 000 евро /на два етапа/, са заложени условия по мярка 6

Няма снимка

Бракувайте петлите с деформирани пръсти от родителското стадо

Лошата постеля предизвиква проблеми с възглавничките на краката в родителското стадо в птицефермата. На петела с подути и инфектирани възглавнички на краката му е трудно да опложда кокошките

Няма снимка

БАБХ: Потвърдено е огнище на птичи грип в промишлена птицеферма с 5830 патици в гр. Раковски

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира първо огнище през 2020 г. на инфлуенца по птиците в България. Националната референтна лаборатория към НДНИВМИ потвърди огнище на