Нови правила за финансова помощ на лозари и винари

14 януари 2020 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

В броя на Държавен вестник от днес 14 февруари са обнародвани промените в новата наредба 6 от 2018 г. за предоставяне на финансова помощ по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода до 2023 година.
Отново ще я има мярката за събиране на реколтата на зелено, а за инвестициите в предприятия отново е предвидено да участват строително-монтажни работи за изграждане, дострояване и реконструкция на сградите.
Помощта на един проект е увеличена на 800 000 евро, а таванът на разходите по проекти на кандидат за целия период на програмата се увеличава с 500 000 евро и става 2 млн.евро.
Предприятия, които преработват над 30 на сто собствена суровина ще получават занапаред не 15, а 20 точки от общия брой точки 75.
При преструктуриране и конверсия на лозя е снижен максималния размер на проект за един кандидат за прием, и то наполовина - вече става 1,5 млн. лева, а най-големият възможен размер подпомагане за целия период ще стане от 6 на 4,5 млн.лв за кандидат

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Новият пакет от Байер – Секатор Power + Солигор

Предимства на Секатор POWER • Секатор Power e новото технологично решение от Байер срещу всички трудни за контрол широколистни плевели като великденче, мак, здравец и др

Няма снимка

Коста Рика изнася свинско месо за Китай след 6-годишни преговори

Миналата седмица контейнер с 24 т свинско месо потегли от Пуерто Калдера към Китай. С това Коста Рика стана първата централноамериканска държава, която изнася този вид месо на основния световен пазар

Няма снимка

Залезът на капията - защо ни завари неподготвени

Площите с пипер намаляват с 20% в последните години, няма я вече и работната ръка. Без иновации сме, масово се избират вносни хибриди и семена Диана Ванчева Площите

Няма снимка

Драстично свиване на 2-и стълб предлага Шарл Мишел, председател на Европейския съвет

Дефицитът на средства след Brexit, както и допълнителната "зелена" амбиция на ЕС и неговия фонд за справедлив преход, оказват сериозен натиск върху ЕС да направи повече с по-малко

Няма снимка

Министър Танева: Защо 2020 г. е най-важна за българското земеделие

Науката беше специално похвалена за участието си в изработване на SWOT анализите за изработване на националния стратегически план за следващия програмен период Като ключова година за българското

Няма снимка

Министър Танева откри "Агра - 2020"

Фермерите заявиха, че от тук искат да научат какво да правят в следващия програмен период Най-големият на Балканите форум за аграрен бизнес, вино, храни и оборудване отвори врати с изложенията

Още от Фермер
Няма снимка

Восъкът трябва да се съхранява на хладни и сухи места

Пчелният восък трябва да се съхранява само в чиста форма. Неизчистеният восък може да съдържа ларви на восъчни молци. А те могат да унищожат големи количества восък за кратък период от време

Няма снимка

Кокошки на свободно отглеждане в Шотландия – заразени с птичи грип

Националният съюз на фермерите в Шотландия (NFU) призовава птицевъдите да повишат равнището на безопасност на стопанствата си, след като в птицеферма със свободно отглеждане на кокошки беше открит

Няма снимка

Добре охранените гъски снасят достатъчно яйца

Погрижете се за носачките Гъските започват да снасят от края на февруари и през пролетните месеци. Ще получавате повече снесени яйца само ако гъските са добре охранени

Няма снимка

"Сембодиа" представи на "Агра 2020" и продуктите на партньора си "ФосАгро"

Специализираната за доставка на минерални, органно минерални и органични торове за селското стопанство фирма "Сембодиа" за първи път представи пред земеделски стопани и продуктите на партньора си

Няма снимка

"Агра 2020" – царството на семената

Изложението "Агра 2020, което в момента се провежда в Пловдив, е мястото, където градинарите могат да намерят всичко за своята градина. И тази година любителите на зеленчуци могат да се снабдят с

Няма снимка

Крем супа с броколи

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус