Пробвайте от домашното вино да си направите оцет

23 януари 2020 В лозята 0     
Няма снимка
Малко прясно грозде може да послужи за направа на специална закваска
1 2
 

Продуктът може да стане сполучлив и да се съхранява дълго време

Домашното вино се е оказало твърде кисело и дори мирише на кисело, като оцет.

Което означава, че нямате друг избор, освен да го превърнете наистина в една оцетна есенция.

Продуктът може да стане сполучлив и да се съхранява дълго време. Той дори ще бъде много по-полезен от закупения в магазина.

Приготвя се лесно. Изсипете подкисленото вино в емайлирани или стъклени съдове и разтворете захар, 15 или 20 грама на литър вино.

Не забравяйте да го разбъркате добре. След няколко седмици оцетът най-накрая ще узрее и ще трябва да се филтрира и бутилира.

Затваря се плътно с коркови тапи в бутилки и се поставя на хладно място.

Естествената оцетна есенция се съхранява дълго време.

Друг вариант за направа на винен оцет в домашни условия, който мнозина домакини предпочитат пред купешкия, е да го направите хем ароматен, хем с повече полезни вещества, а и без прибавка на вредни консерванти.

Например ще са ви необходими три литра червено или бяло вино, осем литра преварена вода, осемстотин грама захар, десет милилитра винена киселина.

В голям съд се смесват водата и виното, добавят се захарта и винената киселина, разбърква се и се оставя да престои на тъмно топло място.

След като е готов се прецежда през марля, сгъната на няколко пъти. Така приготвеният оцет се съхранява на студено. Той е идеален за приготвяне на салати.

Още един начин за приготвяне на оцет в домашни условия е направата му от червено вино - седемстотин милилитра, сто милилитра оцет и едно парченце от дъбова дъска. Можете да използвате и бяло вино, тогава оцетът ще е с по-светъл цвят.

Първо се прави специална закваска

Тя става като изцедите сок от зряло грозде и го оставите да шупне на тъмно и топло място.

След като процесът на ферментация приключи със създаването на вино, оставете гроздовият сок да престои още и да се получи винен оцет. Този оцет ще се използва за закваска. В стъклен съд се смесват виното, закваската и се добавя дъбовото парченце.

Съдът се покрива с марля и се оставя да престои на тъмно и топло място. След един месец оцетът се прецежда и се разпределя в бутилки.

По избор може да добавите да плува клонче розмарин или друго. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята
Няма снимка

Варианти за възстановяване на лози от студовете

Не се изкореняват главини, измръзнали преди година Силните студове може да причинят сериозни повреди по незагрибаните лози. Най-често се наблюдава измръзване на пъпките и много рядко на цели лози

Няма снимка

Обсъжда се ново подпомагане по националната програма за лозарите

На 3-и февруари 2020 година влезе в сила регламент за изпълнение на ЕК от 30 януари 2020 г. за спешна мярка под формата на дерогация за популяризиране в лозаро-винарския сектор срещу неблагоприятните

Няма снимка

Искате да правите винарска изба

Кандидатствате от 16 март От 16 март може да се подават заявления за изграждане и дострояване на  винарски изби. Документи ще се приемат до 10 април 2020 г

Няма снимка

Важни са грижите след засаждането на лозичките

Какво трябва да се знае от любителите След като сте засадили вече лозичките, трябва да знаете, че грижите за тях след това трябва да са доста прецизни и интензивни

Няма снимка

След есенната операция

На схемата любителите могат да се ориентират как изглеждат грижите по поддържане на храста след есенното засаждане - съответно през първата, втората и третата година

Няма снимка

Под нулата не подготвяйте лозичките за засаждане

Тогава не е добре за нежните пръчки И при пролетното засаждане на лозите, и при есенното, което също се практикува от много стопани у нас, те трябва да знаят, че температурата играе голямо значение

Още от Фермер
Няма снимка

Салата със зелен грах, моркови, яйца с дресинг от соев сос и горчица

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

Няма снимка

Спрете лакомствата, давайте зеленчуци!

Като свикне с вкусотии, папагалът ще откаже да яде друга храна Лакомствата за пернатите са вкусни за птиците. И ако им ги приготявте често, има опасност да спрат да ядат основната си зърнена храна

Няма снимка

Четиво за начинаещи пчелари: Знаете ли как пчелите произвеждат восък?

Пчелите работнички в кошера, след като нахранят младите пчели с пчелно млечице, участват в изграждането на кошера. Младите пчели имат 8 восъчни жлези на долната част на корема

Няма снимка

Подхранете с яйце родилата зайкиня

Споделен опит в социалните мрежи Зайците са тревоядни животни и храненето с продукти с животински произход не им е присъщо. Въпреки че има изключения. Опитни зайцевъди споделят в социалните мрежи

Няма снимка

Резитба на ябълка

Ако ябълковото дръвче се формира като подобрена етажна корона, каква е резитбата през втората година? През пролетта на втората година се избират продължители на водача и на скелетните клони

Няма снимка

Пай с извара и целувчен крем

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч