Марината за пилешко месо

22 януари 2020 Кулинария 0 58419
Няма снимка
 

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото месо.

Тъй като пилешкото месо има неутрален вкус, почти всяка марината е подходяща за него. Все пак, най-добри са тези на основата на соев сос, горчица, цитрусовите и маринати с мед, тези на базата на млечни-кисели продукти, доматените и маринати с вино. Ако искате да придадете на ястието си екзотичен вкус, мариновайте с кокосово мляко.

Пилешкото месо е нежно, така че обикновено не предполага използването в марината с "агресивни" компоненти като оцет или кисели плодове. Ако се добавят, то те трябва да са в ограничено количество. Подправки като смлян черен пипер, червен пипер, куркума, къри, семена от кимион, джинджифил, риган, босилек, мащерка и розмарин са много подходящи за пилешкото.

Обикновено мариноването на пилешкото месо е от 2 до 4 часа. За цяла птица е най-добре да отделите около 8 часа, като я оставите в хладилника за през нощта. Когато в маринатата се използва соев сос, трябва много да се внимава с осоляването на месото, защото самата подправка съдържа сол.

Не забравяйте, че месото трябва да се маринова в стъклени или емайлирани съдове. Алуминият и пластмасата не са подходящи за такива цели.

със соев сос в азиатски стил

Продукти (за 500 г пилешко месо): 1/2 чаена чаша соев сос, 1/4 ч. чаша захар, 60 г джинджифил, 2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. смлян черен пипер.

Приготване: Нарежете джинджифила на много ситно, а чесъна смачкайте с преса. Смесете всички съставки за маринатата и полейте с нея пилето. Оставете да престои 2-4 часа.

цитрусова марината с доматена паста и риган

Продукти (за 500 г пилешко месо): 5 суп. лъж. портокалов сок, 2 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. настъргана портокалова кора, 1 суп. лъж. доматено пюре, 1 суп. лъж. куркума, 1 ч. лъж. сушен риган, 1/2 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. смлян черен пипер.

В купа смесете всички съставки за марината. Добавете пилешкото месо и разбъркайте старателно с ръце. Покрийте купата и поставете в хладилник за около 4 часа.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Какво да си приготвим от ябълки

През септември всички, които притежаваме дворни места пълним кошници и касетки с ароматни ябълки. Кухните ухаят на ябълка и канела и на прясно изпечена шарлота

Няма снимка

Кекс с ябълки и царевично брашно

Печивата с царевично брашно са не само здравословни, но и и много вкусни, с приятен златист цвят. Мекият и сочен кекс с ябълки със сигурност ще се хареса на семейството и приятелите ви с деликатния

Няма снимка

Кюфтета от сини домати

Страхотно вкусни, дори без месо Вкусни кюфтета могат да се приготвят не само от кайма. Ето една чудесна рецепта за патладжанени кюфтета, които не са по-лоши от тези от месо

Няма снимка

Супа от сини домати

Днес ви предлагаме нестандартна рецепта за супа от патладжани. В момента на пазара има изобилие от сините домати, но защо пък да не си изсушим за зимата

Няма снимка

Къде бъркаме, когато приготвяме ориз

Дори професионалните готвачи не винаги знаят как да приготвят ориз за гарнитура. С този продукт трябва много да се внимава. Малко хора знаят, че оризът съдържа арсен

Няма снимка

Специалитети от домати

1. С мащерка и зехтин За да ги приготвите, ще ви трябват: 1 кг чери домати, 250 мл зехтин, 4 скилидки чесън, 3 супени лъжици винен оцет, сок от 1 лимон, черен пипер на зърна, щипка сол

Още от Фермер
Няма снимка

Знаем ли как да берем и къде грешим

Да приберем качествено грозде и да направим хубаво вино Кои са правилата на лозаря по време на гроздобер, да ги припомним за хоби фермерите: * Ако по-дълго стой гроздът на лозите е по-добре

Няма снимка

Gregoire Besson става част от продуктовата гама на Тайтън Машинъри България

Тайтън Машинъри България е новият официален представител за България на Gregoire Besson, съобщиха от дружеството у нас. Френската компания е специализирана в проектирането

Няма снимка

Интерагри България е с нова локация в Плевен

В стремежа си да е близо до своите клиенти, една от водещите компании за земеделска техника в страната - Интерагри България, развива последователно своята мрежа на търговско-сервизна дейност в цялата

Няма снимка

На гроздобер с робот

Ива Тончева Въвеждането на изкуствен интелект в земеделието не е толкова лесна работа, колкото събирането на база данни за компютърна система. Изисква се идентифицирането на конкретни случаи за

Няма снимка

Втори живот за стари инструменти

Градинска пестеливост в най-добрия си вид Едно от интересните занимания за любителите на дворния уют и поддържане на градина е да се измайстори нещо ново

Няма снимка

Развиваме туризма със стикер „Национално меню“

Проектът „Национално меню“ е съвместна инициатива на Министерството на туризма и Университетът по хранителни технологии - УХТ и обединява усилията за превръщане на традиционната българска храна в