Мярка 11 започва да работи по новия биорегистър

24 януари 2020 Агробизнес 0     
Няма снимка
 


Всички сертифициращи фирми да попълнят базата с данни на биопроизводителите до 1-ви март

Плащането на биологичните производители и кандидатстването по мярка 11 -Биологично земеделие ще става по данни от новия биорегистър. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева днес.
Тя допълни, че в 6-тата нотификация на ПРСР 2014-2020 г. е заложен нов прием по мярката и очакваме одобрението на ЕК по направеното предложение.

Приемът ще бъде за нови бенефициенти

но и за удължаване на ангажиментите в съответствие с критериите, определени и гласувани на комитета по наблюдение.
Земеделският министър посочи, че биопроизводителите следва да проверят в базата данни дали всички техни парцели, обекти и животни са вписани в него. В момента това се прави от контролиращите ги лица.
Десислава Танева отправи послание към всички сертифициращи фирми да попълнят базата с данни на биопроизводителите до 1-ви март.
Целта е да няма проблем със заявяването по кампанията за директни плащания. По думите й, малко над 3000 от биологичните производители са бенефициенти по мярка 11, но според данни на сегашния регистър има още близо 3000, които не са бенефициенти.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Драстично свиване на 2-и стълб предлага Шарл Мишел, председател на Европейския съвет

Дефицитът на средства след Brexit, както и допълнителната "зелена" амбиция на ЕС и неговия фонд за справедлив преход, оказват сериозен натиск върху ЕС да направи повече с по-малко

Няма снимка

Министър Танева: Защо 2020 г. е най-важна за българското земеделие

Науката беше специално похвалена за участието си в изработване на SWOT анализите за изработване на националния стратегически план за следващия програмен период Като ключова година за българското

Няма снимка

Министър Танева откри "Агра - 2020"

Фермерите заявиха, че от тук искат да научат какво да правят в следващия програмен период Най-големият на Балканите форум за аграрен бизнес, вино, храни и оборудване отвори врати с изложенията

Няма снимка

Лозаро-винарският пазар ще представи световен експерт

Пау Рока с визита в Университета по хранителни технологии Генералният директор на Международната организация по лозата и виното идва в Пловдив. Визитата на Пау Рока в Университета по хранителни

Няма снимка

Министър Танева ще открие изложението за агробизнес в Пловдив

Утре, 19 февруари 2020г., (сряда), министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева съобщи, че ще открие VI Мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване

Няма снимка

Високите температури - предизвикателство за посевите

Цените на пшеницата на Euronext в края на миналата седмица показаха ръст, воден от слабостта на еврото към долара. В Западна Европа температурите са необичайно високи за сезона

Още от Фермер
Няма снимка

Салата със зелен грах, моркови, яйца с дресинг от соев сос и горчица

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

Няма снимка

Спрете лакомствата, давайте зеленчуци!

Като свикне с вкусотии, папагалът ще откаже да яде друга храна Лакомствата за пернатите са вкусни за птиците. И ако им ги приготявте често, има опасност да спрат да ядат основната си зърнена храна

Няма снимка

Четиво за начинаещи пчелари: Знаете ли как пчелите произвеждат восък?

Пчелите работнички в кошера, след като нахранят младите пчели с пчелно млечице, участват в изграждането на кошера. Младите пчели имат 8 восъчни жлези на долната част на корема

Няма снимка

Подхранете с яйце родилата зайкиня

Споделен опит в социалните мрежи Зайците са тревоядни животни и храненето с продукти с животински произход не им е присъщо. Въпреки че има изключения. Опитни зайцевъди споделят в социалните мрежи

Няма снимка

Резитба на ябълка

Ако ябълковото дръвче се формира като подобрена етажна корона, каква е резитбата през втората година? През пролетта на втората година се избират продължители на водача и на скелетните клони

Няма снимка

Пай с извара и целувчен крем

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч