Зелеви кюфтета

29 януари 2020 Кулинария 0 14463
Няма снимка
 

Продукти: 1 средно голяма зелка, 1 глава лук, 1 яйце, 1 чаша брашно, 1-2 скилидки чесън, сол, ситно нарязан магданоз и копър, галета за панировката, олио за пържене.

Приготвяне: Разрежете зелето на 4 части, отстранете стеблото и пуснете зелето във вряща вода за 8-10 минути. Извадете от тенджерата и прехвърлете в гевгир, за да се отцеди.

Когато зелето се охлади, прекарайте го през месомелачка, като изцеждате течността. Ако искате, можете да използвате и блендер.

Настържете лука до получаване на кашица, а чесъна смачкайте с преса.

Към пасираното зеле добавете настъргания лук, чесъна, яйцето, нарязаните зелени подправки, сол, брашно. Омесете каймата, от която да оформите кюфтетата. Оваляйте в галетата и пържете в силно сгорещено олио до златист цвят.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Постен зелев борш

Макар и в повечето домове постното да не е много на почит, от време на време е добре да се разтоварваме със засищащи супички, които не оставят чувството за тежест в стомаха

Няма снимка

Великденски тарталети "Пържени яйца"

Просто и вкусно. Децата ще са очаровани от подобни празнични лакомства! Продукти: 1 пак. (7 г) суха мая, 0,25 ч. чаша вода, 0,75 ч. чаша прясно мляко, 3 ч. чаши брашно, 2 суп. лъж. маргарин, 2 ч. лъж

Няма снимка

5 супи за пролетна свежест

Супите са мощно средство при недостиг на витамини, а и носят аромата на първите зеленинки. Тук-там се чува, че европейците не обичат прекалено много супите, но няма такова нещо

Няма снимка

Как да си сготвим замразени скариди?

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

Няма снимка

Вкусна пролетна супа от киселец и варено яйце

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

Няма снимка

Лесна салата “Цветна градина”

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

Още от Фермер
Няма снимка

Подавайте храна, за да ангажирате пчелите кърмачки в преработването й

През април продължава пролетното подбудително подхранване. Редовното подаване на малки количества храна (захарен разтвор 200-300 куб. см или разпечатване на 100-200 кв

Няма снимка

Иновативна система в земеделието получи подкрепа от фонда Eleven

Eleven инвестира в  компанията IndigoVerge, която стои зад продукта Ondo и зад множество web и mobile приложения в сферата на IoT и индустриалната автоматизация

Няма снимка

Агнетата масово оцеляват по Великден заради отменените семейни трапези

Пролетта се очертаваше обещаваща за овцевъдите в света с концентрацията на много религиозни празници, съпътствани по традиция от големи семейни трапези и много агнешки бутчета

Няма снимка

CNH Industrial работи усилено, за да осигури части

Следпродажбените решения на CNH Industrial и търговските марки Case IH, Steyr и New Holland Agriculture работят по-усилено от всякога, за да поддържат операциите за части и да гарантират обслужване

Няма снимка

Бордолезов разтвор

За получаване на 100 литра - 1%-ов бордолезов разтвор са необходими 1 килограм син камък, който се неутрализира с вар, за да се получи фина суспензия с pH 7.5-8.5

Няма снимка

Ветеринарите искат оставки, атакуват заповеди на шефа на БАБХ

Проф. Паскал Желязков смята обвиненията за неоснователни В писмо до премиера Бойко Борисов от Българския ветеринарен съюз искат отстраняването на директора на Българската агенция по безопасност на