Le Poulet - приказно пиле с доказано френска история

29 януари 2020 Кулинария 0 5985
Няма снимка
1 2
 

Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене, подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

Хранените със 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия, в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избрано за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.

Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Пиле за баба с много любов

Червената шапчица много обичаше своята баба. И винаги се радваше, когато знаеше, че майка ѝ ще я изпрати да ѝ занесе нещичко. Но сега очакването беше още по-вълнуващо, защото наближаваше рожденият ден на баба. Една сутрин майка ѝ я събуди и нежно ѝ прошепна:

– Червена шапчице. Време е да занесеш нещо специално на баба. Приготвила съм приказно пиле с черна леща, грах и спаначено песто.

Майката подреди кошничката, Червената шапчица я грабна и весело запрепуска през гората. Естествено, вълкът я пресрещна и веднага попита:

– Какво носиш в тази кошничка, Червена шапчице?

– Нося приказно пиле на баба. Мама го приготви с Le Poulet. Искаш ли да ти кажа рецептата? Искаш, искаш. Слушай какво ми разказа мама за тази гозба!

Леща и месо – класическа комбинация за френската кухня. Освен че е много полезна, черната леща белуга се отличава и с това, че запазва формата си при варене и всяко зрънце остава красиво като малка перла хайвер. Комбинацията от сочно пилешко месо, грах и свежо песто е чудесен вариант за празнична семейна вечеря. Не забравяй да поднесеш с хрупкав хляб или домашна питка. За половин час подготовката е приключила, а времето за готвене е час и половина.

– Винаги избирай пиле Le Poulet. Ето и продуктите:

1 пиле Le Poulet 1.5 кг

2 с.л. зехтин

2-3 стръка праз

2 стъбла целина

230 г пащърнак

500 мл пилешки бульон

150 г черна леща

150 г бейби спанак

150 г грах

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. царевично нишесте

За пестото

1 скилидка чесън

50 г бейби спанак

20 г пресен босилек

4 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

Вълкът започна да се облизва лакомо.

– Следвай, вълчо, стъпките на мама и ястието ще стане превъзходно. Ето как се прави:

Посолете и подправете пилето с черен пипер от всички страни и отвътре. Оставете за 10 минути, за да може солта да изсуши леко кожата и тя да стане хрупкава. В голяма чугунена тенджера загрейте зехтина на средно висока темпeратура и запържете пилето до златисто от всички страни. Извадете пилето и в същия съд сложете нарязаните на колелца праз и пащърнак и целината нарязана на тънки филийки. Посолете и гответе 5-6 минути на средно висока температура, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Налейте бульона, поставете пилето върху зеленчуците и покрийте съда с капак. Печете 75 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

През това време сварете лещата в голямо количество подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете настрана. Извадете пилето от фурната, махнете капака и добавете сварената леща и граха. Разбъркайте и печете още 10-15 минути.

Пригответе пестото като пасирате всички продукти до гладко пюре. Прехвърлете в буркан и дръжте в хладилника. Сложете пилето в плато за сервиране и покрийте хлабаво с фолио.

В съда добавете спанака и разбъркайте, за да омекне от топлината на останалите продукти. Разпределете зеленчуците в платото около пилето. Останалия в съда сос редуцирайте за няколко минути и добавете 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено с малко вода. Поднесете соса в сосиера.

– Вълчо, ето и съвет! Извади пилето от хладилника 1 час преди готвене и го дръж на стайна температура, не на горска. Бързам, че баба ме чака.

Вълкът продължи да примлясква и толкова се захласна по рецептата, че забрави каква точно роля имаше в тази приказка.

Всички приказни рецерти са на lepoulet.bg

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Постен зелев борш

Макар и в повечето домове постното да не е много на почит, от време на време е добре да се разтоварваме със засищащи супички, които не оставят чувството за тежест в стомаха

Няма снимка

Великденски тарталети "Пържени яйца"

Просто и вкусно. Децата ще са очаровани от подобни празнични лакомства! Продукти: 1 пак. (7 г) суха мая, 0,25 ч. чаша вода, 0,75 ч. чаша прясно мляко, 3 ч. чаши брашно, 2 суп. лъж. маргарин, 2 ч. лъж

Няма снимка

5 супи за пролетна свежест

Супите са мощно средство при недостиг на витамини, а и носят аромата на първите зеленинки. Тук-там се чува, че европейците не обичат прекалено много супите, но няма такова нещо

Няма снимка

Как да си сготвим замразени скариди?

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

Няма снимка

Вкусна пролетна супа от киселец и варено яйце

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

Няма снимка

Лесна салата “Цветна градина”

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

Още от Фермер
Няма снимка

4 спешни мерки за земеделците внесе в МС Каракачанов

Четири спешни мерки за подпомагане на част от българския земеделски сектор внесе в Министерския съвет вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов вчера

Няма снимка

Ивана Мурджева: Рафтовете в търговските вериги ще бъдат заредени от големи производители

Предложението на големите търговски вериги на паркингите пред магазините да се организират фермерски пазари много прилича на случващи се вече събития и не се вмества в концепцията на правителството

Няма снимка

Роботиката в селскостопанския сектор става все по-значима

В оранжерията на университета във Вагенинген бе събрана първата реколта от домати, отгледани дистанционно Докато правителствата по света въвеждат мерки за ограничаване разпространението на

Няма снимка

Икономически отговор на ЕС на епидемията: 500 млрд. евро, които са налични незабавно

Министрите на финансите от ЕС постигнаха споразумение за общ икономически отговор на епидемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс. Френският финансов министър Брюно Льо Мер

Няма снимка

Слънчево и до 24 градуса днес

Над страната ще е слънчево, след пладне над Северна България - с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните дневни температури ще бъдат между 19 и 24 градуса

Няма снимка

Над 30 000 англичани искат да сменят българите на полето

Борис Джонсън продължава да е в реанимация, но говорил с годеницата си Повече от 30 000 британски граждани вече са откликнали на молбата на английските фермери да се включат в прибирането на