Le Poulet - приказно пиле с доказано френска история

29 януари 2020 Кулинария 0 9144
Няма снимка
1 2
 

Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене, подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

Хранените със 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия, в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избрано за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.

Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Пиле за баба с много любов

Червената шапчица много обичаше своята баба. И винаги се радваше, когато знаеше, че майка ѝ ще я изпрати да ѝ занесе нещичко. Но сега очакването беше още по-вълнуващо, защото наближаваше рожденият ден на баба. Една сутрин майка ѝ я събуди и нежно ѝ прошепна:

– Червена шапчице. Време е да занесеш нещо специално на баба. Приготвила съм приказно пиле с черна леща, грах и спаначено песто.

Майката подреди кошничката, Червената шапчица я грабна и весело запрепуска през гората. Естествено, вълкът я пресрещна и веднага попита:

– Какво носиш в тази кошничка, Червена шапчице?

– Нося приказно пиле на баба. Мама го приготви с Le Poulet. Искаш ли да ти кажа рецептата? Искаш, искаш. Слушай какво ми разказа мама за тази гозба!

Леща и месо – класическа комбинация за френската кухня. Освен че е много полезна, черната леща белуга се отличава и с това, че запазва формата си при варене и всяко зрънце остава красиво като малка перла хайвер. Комбинацията от сочно пилешко месо, грах и свежо песто е чудесен вариант за празнична семейна вечеря. Не забравяй да поднесеш с хрупкав хляб или домашна питка. За половин час подготовката е приключила, а времето за готвене е час и половина.

– Винаги избирай пиле Le Poulet. Ето и продуктите:

1 пиле Le Poulet 1.5 кг

2 с.л. зехтин

2-3 стръка праз

2 стъбла целина

230 г пащърнак

500 мл пилешки бульон

150 г черна леща

150 г бейби спанак

150 г грах

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. царевично нишесте

За пестото

1 скилидка чесън

50 г бейби спанак

20 г пресен босилек

4 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

Вълкът започна да се облизва лакомо.

– Следвай, вълчо, стъпките на мама и ястието ще стане превъзходно. Ето как се прави:

Посолете и подправете пилето с черен пипер от всички страни и отвътре. Оставете за 10 минути, за да може солта да изсуши леко кожата и тя да стане хрупкава. В голяма чугунена тенджера загрейте зехтина на средно висока темпeратура и запържете пилето до златисто от всички страни. Извадете пилето и в същия съд сложете нарязаните на колелца праз и пащърнак и целината нарязана на тънки филийки. Посолете и гответе 5-6 минути на средно висока температура, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Налейте бульона, поставете пилето върху зеленчуците и покрийте съда с капак. Печете 75 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

През това време сварете лещата в голямо количество подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете настрана. Извадете пилето от фурната, махнете капака и добавете сварената леща и граха. Разбъркайте и печете още 10-15 минути.

Пригответе пестото като пасирате всички продукти до гладко пюре. Прехвърлете в буркан и дръжте в хладилника. Сложете пилето в плато за сервиране и покрийте хлабаво с фолио.

В съда добавете спанака и разбъркайте, за да омекне от топлината на останалите продукти. Разпределете зеленчуците в платото около пилето. Останалия в съда сос редуцирайте за няколко минути и добавете 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено с малко вода. Поднесете соса в сосиера.

– Вълчо, ето и съвет! Извади пилето от хладилника 1 час преди готвене и го дръж на стайна температура, не на горска. Бързам, че баба ме чака.

Вълкът продължи да примлясква и толкова се захласна по рецептата, че забрави каква точно роля имаше в тази приказка.

Всички приказни рецерти са на lepoulet.bg

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Няма снимка

Вкусни запеканки с тиквички

В разгара на лятото всеки иска да похапне нещо свежо. Тиквичките са точно такъв продукт. Тиквички със сирене, кайма, домати... Смело можете да допълните ястието със сос бешамел, заквасена сметана

Няма снимка

Зелен лучен сос

Продукти: 50 г зелен лук (приблизително 1 връзка), 150 г заквасена сметана (маслеността не е от съществено значение) ? ч. лъж. сол, 1 суп. лъж. брашно (само ако сосът е прекалено течен) Приготвяне:

Няма снимка

Зеленчуково рагу в плик

Хубаво е, когато не е нужно да мислите дълго какво да готвите за обяд или вечеря. През лятото тези въпроси се решават бързо. Винаги можете да нарежете зеленчуци за салата или да ги запечете

Няма снимка

Кой не обича сини сливи?

Три рецепти, които си заслужава да знаете Вкусен сос  Продукти: 2 кг сини сливи, 200 г пресен кориандър, 200 г прясна мента, 4-5 скилидки чесън, 0,5-1 ч. лъж. лют червен пипер, 1 суп. лъж. сол, 2 суп

Още от Фермер
Няма снимка

Могат ли да съжителстват килим и куче?

Въпросът за балансирането на стила и практичността често се появява, когато ремонтирате или декорирате дома си Собствениците на кучета често избират между дом

Няма снимка

Важно при поливането на овошките

Късното поливане на овощните дръвчета не е препоръчително. Ако почвата е по-влажна, се провокира вторичен растеж на летораслите, както и предивременно развитие на листните пъпки

Няма снимка

АКТУАЛНО

Прореждане на гроздовете и зърната вече е на дневен ред. Прилага се при десертните сортове, защото подобрява качеството на гроздето. Извършва се по правило след прецъфтяването, във фаза грахово зърно

Няма снимка

Утре ще бъде предимно слънчево, температури до 34 градуса

През нощта над повечето райони от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. На отделни места в Западна България ще продължи да превалява

Няма снимка

През лятото може да се режат лакомците

През лятото може да се премахнат всички лакомци, които са се развили на неподходящи места, и които не са необходими за по-нататъшното оформяне на короната

Няма снимка

Опасност от пожари в 15 области на страната днес

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за 15 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава "Фокус"