Пълнени питки

13 февруари 2020 Кулинария 0 23409
Няма снимка
 

Невероятно пухкави и вкусни

Продукти: 3 суп. лъж. растително масло, 350 г месо, 1 чушка, 1 глава лук, 1 ч. чаша маскарпоне, 1 ч. чаша настърган кашкавал, 450 г тесто за пица, 25 г масло, 1-2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. нарязан магданоз, сол и млян черен пиер на вкус

Приготвяне: Тестото за пица можете да си го купите готово или да си го приготвите вкъщи.

Чушката, лукът и месото се нарязват на средно големи кубчета.

В дълбок тиган загрейте олиото и в него запържете първо месото, а след това прибавете чушката и лука. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Задушавайте, докато месото стане готово и течността се изпари напълно. По време на пърженето на месото и зеленчуците, ако желаете, можете да добавите и гъби.

Охладете малко, добавете цялото сирене и разбъркайте добре.

Разтопете маслото и прибавете смачкания чесън, нарязания магданоз и щипка сол. Разбъркайте.

Разделете тестото на части и от всяка част омесете средно голямо топче. Разточете от всяка топка кора с дебелина 2-3 см. Разпределете месния пълнеж върху корите. Завийте и фиксирайте добре, така че пълнежът да не изпадне по време на готвене.

Намажете тавата с масло или покрийте с хартия за печене и подредете питките със загърнатата страна надолу. Отгоре намажете със смес от олио и смачкан чесън.

Загрейте фурната до 220 градуса. Печете питките 20-25 минути. Готовите питки оставете малко да се охладят в тавата, след което ги извадете и сервирайте.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Постен зелев борш

Макар и в повечето домове постното да не е много на почит, от време на време е добре да се разтоварваме със засищащи супички, които не оставят чувството за тежест в стомаха

Няма снимка

Великденски тарталети "Пържени яйца"

Просто и вкусно. Децата ще са очаровани от подобни празнични лакомства! Продукти: 1 пак. (7 г) суха мая, 0,25 ч. чаша вода, 0,75 ч. чаша прясно мляко, 3 ч. чаши брашно, 2 суп. лъж. маргарин, 2 ч. лъж

Няма снимка

5 супи за пролетна свежест

Супите са мощно средство при недостиг на витамини, а и носят аромата на първите зеленинки. Тук-там се чува, че европейците не обичат прекалено много супите, но няма такова нещо

Няма снимка

Как да си сготвим замразени скариди?

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

Няма снимка

Вкусна пролетна супа от киселец и варено яйце

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

Няма снимка

Лесна салата “Цветна градина”

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

Още от Фермер
Няма снимка

Подавайте храна, за да ангажирате пчелите кърмачки в преработването й

През април продължава пролетното подбудително подхранване. Редовното подаване на малки количества храна (захарен разтвор 200-300 куб. см или разпечатване на 100-200 кв

Няма снимка

Иновативна система в земеделието получи подкрепа от фонда Eleven

Eleven инвестира в  компанията IndigoVerge, която стои зад продукта Ondo и зад множество web и mobile приложения в сферата на IoT и индустриалната автоматизация

Няма снимка

Агнетата масово оцеляват по Великден заради отменените семейни трапези

Пролетта се очертаваше обещаваща за овцевъдите в света с концентрацията на много религиозни празници, съпътствани по традиция от големи семейни трапези и много агнешки бутчета

Няма снимка

CNH Industrial работи усилено, за да осигури части

Следпродажбените решения на CNH Industrial и търговските марки Case IH, Steyr и New Holland Agriculture работят по-усилено от всякога, за да поддържат операциите за части и да гарантират обслужване

Няма снимка

Бордолезов разтвор

За получаване на 100 литра - 1%-ов бордолезов разтвор са необходими 1 килограм син камък, който се неутрализира с вар, за да се получи фина суспензия с pH 7.5-8.5

Няма снимка

Ветеринарите искат оставки, атакуват заповеди на шефа на БАБХ

Проф. Паскал Желязков смята обвиненията за неоснователни В писмо до премиера Бойко Борисов от Българския ветеринарен съюз искат отстраняването на директора на Българската агенция по безопасност на