Пълнени питки

13 февруари 2020 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Невероятно пухкави и вкусни

Продукти: 3 суп. лъж. растително масло, 350 г месо, 1 чушка, 1 глава лук, 1 ч. чаша маскарпоне, 1 ч. чаша настърган кашкавал, 450 г тесто за пица, 25 г масло, 1-2 скилидки чесън, 2 ч. лъж. нарязан магданоз, сол и млян черен пиер на вкус

Приготвяне: Тестото за пица можете да си го купите готово или да си го приготвите вкъщи.

Чушката, лукът и месото се нарязват на средно големи кубчета.

В дълбок тиган загрейте олиото и в него запържете първо месото, а след това прибавете чушката и лука. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Задушавайте, докато месото стане готово и течността се изпари напълно. По време на пърженето на месото и зеленчуците, ако желаете, можете да добавите и гъби.

Охладете малко, добавете цялото сирене и разбъркайте добре.

Разтопете маслото и прибавете смачкания чесън, нарязания магданоз и щипка сол. Разбъркайте.

Разделете тестото на части и от всяка част омесете средно голямо топче. Разточете от всяка топка кора с дебелина 2-3 см. Разпределете месния пълнеж върху корите. Завийте и фиксирайте добре, така че пълнежът да не изпадне по време на готвене.

Намажете тавата с масло или покрийте с хартия за печене и подредете питките със загърнатата страна надолу. Отгоре намажете със смес от олио и смачкан чесън.

Загрейте фурната до 220 градуса. Печете питките 20-25 минути. Готовите питки оставете малко да се охладят в тавата, след което ги извадете и сервирайте.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пържени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

Няма снимка

Пай с бутер тесто и сладко

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

Няма снимка

Близалки при кашлица

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

Няма снимка

Салата “Слънчоглед”

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

Няма снимка

Макарони с наденица

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Няма снимка

Салата с шунка и домати

Продукти: 80 г шунка, 2 домата, 1/2 глава червен лук, 100-150 г червен боб, 1 маринована краставица, 3 суп. лъж. майонеза, 1 чушка (по желание), черен пипер на вкус Приготвяне: Салатата

Още от Фермер
Няма снимка

Конусни силози от 10 до 250 т предлага „Обитех“

Конусни силози с вместимост от 10 до 250 т. проектира, произвежда и монтира „Обитех“ ЕООД. Фирмата е на българския пазар от 2002 г. и е официален представител на турската компания за производство на

Няма снимка

Земеделци развиват бизнеса си с кредити от „Агрион финанс“

Компанията подобри условията си по финансирането за фермерите Искате да развиете вашето стопанство? Искате да не зависите от арендатори? Искате гъвкави условия по кредита

Няма снимка

Новите предизвикателства на времето изискат нов подход към зърнено-житните култури

Разумните земеделци са едни гърди пред останалите „Суша е!“, „Топло е!“, „Стрес за посевите!“ – това чуваме всеки ден и целия земеделски сектор е притеснен за реколтата от зърнено-житни култури

Няма снимка

Подходящи условия за пролетни обработки

По-ниските температури в срадата на седмицата няма да са критични за преждевременно развилите се овошки Дукена Жолева, агрометеоролог След продължителното зимно засушаване

Няма снимка

Кои са първите пролетни грижи и често допускани грешки?

Централно място заема подхранването. При решаването на този проблем трябва да се спазват утвърдени в теорията правила: 1) Основна задача е “превръщане” на меда в пило

Няма снимка

2-3 кг сено дневно трябват на магарето

Макар да не е претенциозно към фуражите, хранете го добре Ако през зимните месеци използвате умерено първия си помощник за работа, дневната му дажба трябва да бъде: сено (ливадно) - 2-3