Салата с шунка и домати

12 февруари 2020 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 80 г шунка, 2 домата, 1/2 глава червен лук, 100-150 г червен боб, 1 маринована краставица, 3 суп. лъж. майонеза, 1 чушка (по желание), черен пипер на вкус

Приготвяне: Салатата, която ви предлагаме днес е не само много вкусна, но и изключително засищаща и разнообразна като продукти, които съдържа. Домати, боб, шунка, лук, чушка... По желание можете да добавите нарязан на малки кубчета кашкавал или някой друг ваш любим продукт. Всичко оставяме на въображението ви.

Подправете с майонеза, черен пипер.

Нарежете шунката на малки кубчета. Измийте доматите, изрежете дръжките и също ги нарежете на кубчета.

Лукът се почиства и обелва и се нарязва на тънки полумесеци. За тази салата се използва маринована краставица. В този случай не е нужно да слагате допълнително сол, пък и краставицата придава пикантен вкус.

Можете, разбира се, да добавите прясна краставица, нарязана на кубчета. Тогава ще трябва и да посолите.

Ако искате, прибавете и чушка, която също се почиства и нарязва на кубчета.

Изсипете течността от консервата с боб и изплакнете зърната с преварена вода.

Всички продукти се разбъркват старателно. Салатата се подправя с майонеза и черен пипер. Можете да украсите с клонче магданоз.

Салатата ви е готова! Можете да я сервирате с хляб, сухари или солени крекери. Красив начин за сервиране е в "купички" от домат.

Отрежете горната част на домата, издълбайте вътрешноста (нея, заедно с капачето можете да използвате в салатата). Напълнете издълбания домат със салатата.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пържени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

Няма снимка

Пай с бутер тесто и сладко

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

Няма снимка

Близалки при кашлица

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

Няма снимка

Салата “Слънчоглед”

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

Няма снимка

Макарони с наденица

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Няма снимка

Пълнени питки

Невероятно пухкави и вкусни Продукти: 3 суп. лъж. растително масло, 350 г месо, 1 чушка, 1 глава лук, 1 ч. чаша маскарпоне, 1 ч. чаша настърган кашкавал, 450 г тесто за пица, 25 г масло

Още от Фермер
Няма снимка

Новите предизвикателства на времето изискат нов подход към зърнено-житните култури

Разумните земеделци са едни гърди пред останалите „Суша е!“, „Топло е!“, „Стрес за посевите!“ – това чуваме всеки ден и целия земеделски сектор е притеснен за реколтата от зърнено-житни култури

Няма снимка

Подходящи условия за пролетни обработки

По-ниските температури в срадата на седмицата няма да са критични за преждевременно развилите се овошки Дукена Жолева, агрометеоролог След продължителното зимно засушаване

Няма снимка

Кои са първите пролетни грижи и често допускани грешки?

Централно място заема подхранването. При решаването на този проблем трябва да се спазват утвърдени в теорията правила: 1) Основна задача е “превръщане” на меда в пило

Няма снимка

2-3 кг сено дневно трябват на магарето

Макар да не е претенциозно към фуражите, хранете го добре Ако през зимните месеци използвате умерено първия си помощник за работа, дневната му дажба трябва да бъде: сено (ливадно) - 2-3

Няма снимка

Палметата се оформя за 4 години

Независимо от това, на колко етажа са формира палметата, тя не трябва да надминава 3,5-4 м височина. По време на зимната резитба през третата година трябва да се формира третият етаж

Няма снимка

Оцет от ябълково вино

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди