Луканка с ром и бонбони с трюфел на изложбата „Фудтех 2020“

13 февруари 2020 Агробизнес 0     
Няма снимка
Изкушаващи колекции от храни, гурме специалитети и напитки ще покажат участници в изложбите „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“. За първи път те ще се състезават и в конкурса „Нов продукт на българския пазар“. СНИМКА: Международен панаир Пловдив
 

За първи път на изложението в Пловдив ще има конкурс „Нов продукт на българския пазар“

Луканка с ром, бонбони с бял и черен трюфел, сладолед, който се приготвя за няколко минути, и още много специалитети ще се състезават в конкурса „Нов продукт на българския пазар“. Той се организира за първи път по време на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.

Идеята е да се подкрепи пазарният дебют на висококачествени храни и напитки от наши и чуждестранни фирми. Експерти и представители на големи търговски вериги са включени в комисията, която ще определи призьорите. Кандидатите са над двадесет, като преобладават здравословните храни.

Луканката, подправена със „златен“ ром, е единствена по рода си у нас, твърдят производителите. Деликатесът е направен от подбрано свинско месо с изключително прецизната технология на сушене, добавят те.

По уникална рецепта са ръчно приготвените шоколадови бонбони с истински парченча бял и черен трюфел, които създават експлозия от вкус и аромат, обясняват създателите на сладкото изкушение.

Улеснение за домашната кухня е натуралният сладолед, който е готов само за няколко минути и се отличава с мекота и високо качество. Той е ефективно решение за ресторанти и джелатерии, тъй като не изисква голяма инвестиция. Студенопресован сок от ябълка и малина без добавени захар, вода и консерванти също се състезава в конкурса.

Диабетичен хляб, представляващ световна новост,

помага на хората, страдащи от диабет тип 2 и затлъстяване. Разработен е от Института по криобиология и хранителни технологии. Той представя още една иновация от световен мащаб - ензимен продукт, който почиства кръвоносните съдове и ставите, подобрява паметта и функциите на ендокринната система.

Новост за българския пазар е

ядливата опаковка за храни,

в която има ябълков пектин, създадена от същия институт. Дебют ще направи и продукт на Института по консервиране и качество на храните – мъфин с натурални заместители на захарта и добавени протеини.

Посетителите на изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ могат да видят и дегустират селектриани колекции от храни, гурме специалитети и напитки в уникалния Град на виното и деликатесите. И тази година публиката ще има възможност да даде своите оценки в традиционния конкурс „Изборът на потребителя“. В технологичната зона специалистите ще се запознаят с нови машини, материли и опаковки за хранителната и лозаро-винарската индустрия.

Очаква се над 40 000 гости от страната и чужбина да разгледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване, който е единствен на Балканите. Част от него е и Международната селскостопанска изложба „Агра“. Мащабното икономическо събитие се организира от Международен панаир Пловдив.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Конусни силози от 10 до 250 т предлага „Обитех“

Конусни силози с вместимост от 10 до 250 т. проектира, произвежда и монтира „Обитех“ ЕООД. Фирмата е на българския пазар от 2002 г. и е официален представител на турската компания за производство на

Няма снимка

Земеделци развиват бизнеса си с кредити от „Агрион финанс“

Компанията подобри условията си по финансирането за фермерите Искате да развиете вашето стопанство? Искате да не зависите от арендатори? Искате гъвкави условия по кредита

Няма снимка

Новите предизвикателства на времето изискат нов подход към зърнено-житните култури

Разумните земеделци са едни гърди пред останалите „Суша е!“, „Топло е!“, „Стрес за посевите!“ – това чуваме всеки ден и целия земеделски сектор е притеснен за реколтата от зърнено-житни култури

Няма снимка

Спадът на еврото стимулира агротърговията

Дори страховете, свързани с коронавируса, да не достигнат нивата на паника, които бяха наблюдавани в края на януари, все пак тревогите и съмненията ще се върнат на финансовите пазари

Няма снимка

МЗХГ: Режимът на „белите петна“ защитава и гарантира правата на малкия собственик, който не е сключил договор за управление на собствеността си

Всеки собственик e свободен да избира начина на управление на земеделските си земи, съобразно тяхното предназначение. Може да обработва лично  земята си или чрез предоставянето й под наем или аренда

Няма снимка

От 16 март 2020 г. винарските изби кандидатстват за инвестиции

Винарските изби ще могат да кандидатстват от 16 март до 10 април 2020 г. по мярка „Инвестиции в предприятия“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2019 – 2023 г

Още от Фермер
Няма снимка

Иновативно решение за собствено производство на мюсли

В края на миналата година фуражната кухня за производство на мюсли марка „Gruber” получи отличие за иновации Предлаганата от Агро Виста „Фуражна кухня за производство на мюсли” марка Gruber беше

Няма снимка

Подходящи условия за пролетни обработки

По-ниските температури в срадата на седмицата няма да са критични за преждевременно развилите се овошки Дукена Жолева, агрометеоролог След продължителното зимно засушаване

Няма снимка

Кои са първите пролетни грижи и често допускани грешки?

Централно място заема подхранването. При решаването на този проблем трябва да се спазват утвърдени в теорията правила: 1) Основна задача е “превръщане” на меда в пило

Няма снимка

2-3 кг сено дневно трябват на магарето

Макар да не е претенциозно към фуражите, хранете го добре Ако през зимните месеци използвате умерено първия си помощник за работа, дневната му дажба трябва да бъде: сено (ливадно) - 2-3

Няма снимка

Палметата се оформя за 4 години

Независимо от това, на колко етажа са формира палметата, тя не трябва да надминава 3,5-4 м височина. По време на зимната резитба през третата година трябва да се формира третият етаж

Няма снимка

Оцет от ябълково вино

По молба на вярна наша читателка Оригиналната рецепта от вестник "Хоби фермер" пожела да припомним нашата читателка Силвия Ценкова от София, която твърди