Пай с извара и целувчен крем

19 февруари 2020 Кулинария 0 17820
Няма снимка
 

Продукти:

За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно.

За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч. лъж. ванилова захар, 300-400 г гъсто сладко по ваш вкус (или каквото имате).

За крема: 3 белтъка, щипка сол, 80 г пудра захар.

Приготвяне: Жълтъците, захарта и солта се разбиват с миксер до получаването на еднородна смес. Добавете омекналото масло и бакпулвера и отново разбийте. Сипете пресятото брашно и омесете тестото. Поставете го във форма с размери 24х24 см. Краищата трябва да са надигнати и да образуват около 3-4 см борд.

За пълнежа смесете изварата с жълтъка, захарта и ваниловата захар. Изсипете сместа върху блата. Пълнежът не трябва да достига до ръба на тестото. Отгоре разпределете сладкото. Поставете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 20-25 минути.

През това време разбийте белтъците и солта с миксер на ниска скорост. Продължете да бъркате, като постепенно добавяте пудрата захар и увеличавате скоростта. Трябва да получите гъста, бяла, кремообразна маса.

Изсипете го върху пая и върнете във фурната за още 15 минути при температура 160°C.

Охладете напълно преди да сервирате.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Израелска салата

Израелската салата не е нищо повече от обикновена зеленчукова салата. Основните разлики между нея и традиционната салата са три: начина на нарязване, наличието на мента и размера на порцията

Няма снимка

Ястия с тиквички

През лятото тиквичките са един от основните зеленчуци, които присъстват на масата и като основни ястия, и като гарнитура към месо. Но как да ги приготвим

Няма снимка

Пилешки гърди в лимонов сос

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа. В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос

Няма снимка

Кайсиев конфитюр с ядки

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Още от Фермер
Няма снимка

21,4% спад на износа през май

Българският износ се е свил с 21,4% до 3,74 млрд. лв. през май спрямо същия период на миналата година. Вносът е намалял с 28,4%, показват предварителните данни на Националния статистически институт

Няма снимка

Отворена е подмярка 16.4 за къси вериги на доставка

За финансова помощ от 15 000 лв. до 586 740 лв. могат да кандидатстват от днес, 13-и юли, фермери и търговски колективи за къси вериги на доставки по подмярка 16

Няма снимка

USDA: Зърнената реколта намалява

Цените реагират с ръст Алма Давидова Министерството на земеделието на САЩ, в юлския си доклад, понижи прогнозата за световното производство на пшеница до 769,31 млн. тона от 773,43 млн

Няма снимка

Във Великобритания представиха хартиени бутилки за вино

Те са дело на компанията за екологични опаковки Frugalpac и 94% са направени от рециклиран картон. Представители на Frugalpac обясняват, че въглеродният отпечатък от тази опаковка е 84% по-нисък от

Няма снимка

Учените откриха нови свойства на овесените и ръжните трици

Те допринасят за отслабването и намаляват риска от чернодробни заболявания. До такива заключения стигна международна група учени в хода на проучване за ефекта на горните продукти върху организма

Няма снимка

139 проекта преминават успешно по подмярка 4.1.2 за инвестиции в малки стопанства

Фонд "Земеделие" пусна списък с непреминалите 94 проекта по подмярка 4.1.2 за инвестиции в малки стопанства. До седмица бенефициентите могат да подадат възражения