Ястия за заети домакини

24 февруари 2020 Кулинария 0 27855
Няма снимка
1 2 3 4 5
 

Паниран праз

Продукти: 6-7 стръка праз, 2 яйца, олио, галета, брашно черен пипер, сол

Приготвяне: Нарежете праза на парчета с дължина около 8 см. Пуснете ги във вряща, подсолена вода и варете докато омекнат. Прехвърлете върху гевгир, за да се отцедят и ако е необходимо, допълнително ги изстискайте. Оваляйте всяко парче последователно в брашно, разбито яйце, галета и отново яйце. Пържете в силно сгорещено олио до златисто.

Гювечета с кайма

Продукти: 1 кг кайма, 2 яйца, 200 г кашкавал, 4-5 кремвирша, 100 г топено сирене, 1 пак. масло, 200 г гъби, 1 глава лук, черен пипер, чубрица, магданоз, сол.

Приготвяне: Омесете каймата с нарязаните на парчета кремвирши и топеното сирене. Добавете яйцата, настъргания кашкавал, лук и подправките. На дъното на гювечетата поставете малка бучка масло. Разпределете каймата и отгоре наредете гъбите. Полейте с останалото масло, което предварително сте разтопили. Печете до порозовяване.

Мускетарски дроб

Продукти: 800 г телешки черен дроб, 100 г пушени гърди или сланина, 2 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 1 ч. чаша бяло вино, галета, магданоз, сол и черен пипер.

Приготвяне: Нарежете гърдите на малки парченца. Подправете ги с черен пипер и с тях шпиковайте дроба. Запържете го цялото парче дроб в сгорещена мазнина, като го обръщате само веднъж.

В отделен съд смесете галетата с нарязаните на ситно чесън, лук и магданоз. Залейте дроба с 1 ч. чаша гореща вода и бялото вино. Поръсете с галетата. Покрийте ястието с капак и гответе на слаб огън. Когато ястието е готово го нарежете на тънки филийки и сервирайте с картофено пюре.

Суфле с шунка

Продукти: 4 големи резена шунка или около 300 г пушени гърди, 1 глава лук, 200 г сирене, 150 г кашкавал, 2 суп. лъж. масло, 4 яйца, 1 и 1/2 ч. чаши прясно мляко, индийско орехче, сол и черен пипер.

Приготвяне: Запържете шунката, докато придобие златист цвят. Извадете я и я наредете в малка тавичка, предварително намазана с масло. В същата мазнина задушете лука за 2-3 минути. Добавете настърганото сирене, разбъркайте и с получената смес покрийте шунката.

В дълбока купа разбийте яйцата. Прибавете настъргания кашкавал, прясното мляко и подправките. Разбъркайте добре и излейте в тавичката.

Печете в умерена фурна за 30-ина минути. Сервирайте със задушен ориз или картофена салата.

Макарони с гъби

200 г макарони, 500 г гъби, 200 г шунка или друг мек колбас по ваш вкус, 150 г кашкавал, кетчуп, масло, сол и черен пипер.

Приготвяне: В сгорещеното масло запържете ситно нарязаните гъби.

Добавете наситнената шунка и задушавайте около 20 минути. Когато са готови, подправете със сол и черен пипер.

Сварете макароните според указанията на опаковката във вряща подсолена вода. Отцедете и разпределете порциите. Отгоре сипете гъбите и поръсете с настърган кашкавал. Полейте с кетчуп и сервирайте топло.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Телешки гулаш

Гулашът е вкусно и засищащо ястие от унгарската кухня. Като месо може да изберете телешко филе. Добавете зеленчуците, които обикновено се използват за приготвяне на супи

Няма снимка

Салата с пилешко и ананас

Красива, оригинална салата с изискан вкус! Интересното съчетание от пилешко филе и ананас позволява да създадете безброй варианти на ястието. Всеки ще е добър по свой начин

Няма снимка

Кюфтета от гъби

Съществуват множество вариации на тази рецепта. Те могат да бъдат приготвени от различни видове гъби, допълнени с различни зеленчуци, подправки, билки и т.н

Няма снимка

Крем супа от червена леща

Привържениците на здравословната и балансирана храна отдавна са открили ползите от ястията с леща. От нея можете да приготвите вкусна крем супа - хранително и ароматно първо ястие

Няма снимка

Зеленчукова супа с карфиол и гъби

Карфиолът подобрява работата на мозъка и действа много добре на организма по време на пости и когато сме решили да отслабваме. От друга страна, макар да е диетичен продукт

Няма снимка

Брауни с тъмна бира

За брауни няма ясна класическа рецепта, също както няма недвусмислено описание на нейната текстура. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания. За някои този сладкиш представлява десерт

Още от Фермер
Няма снимка

Утре малко по-топло и без валежи

През нощта облачността ще намалява, на места - до незначителна. В Югоизточна България ще продължи да превалява, но и там валежите ще спират. Ще духа слаб южен вятър

Няма снимка

Носачките ви кълват яйцата си?

Има лесно решение на проблема Един от големите проблеми, които възникват в кокошарника в началото на пролетта, е, че носачките започват да кълват снесените яйца

Няма снимка

Пчелният мед печели в борбата с инфекциите!

И още: Медът на пчелите може да замести антибиотиците, информира Euronews. Фермер споделя: "Раната на раната на коня "отказваше" да се повлияе отвсички предишни опити за лечение

Няма снимка

Втората половина на април ще е по подходяща за полските работи

Очакваните валежи през месеца ще са около и над нормата Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ В началото на април агрометеорологичните условия ще се определят от променливо и студено за сезона

Няма снимка

Нова опасност за дръвчетата

Априлският сняг и понижаването на температурите поставят отново овощните дръвчета в риск. Притеснени овощари от райони, в които валя сняг, се притесняват какво ще се случи с цъфтящите вече дръвчета и

Няма снимка

Специален режим на работа в земеделието заради COVID-19 искат близо 40 браншови организации

„Национален земеделски форум“ предлага ангажимент за наемане в селското стопанство на хилядите останали без работа заради кризата Заетите в селското стопанство и хранителната индустрия да бъдат