Купувайте прасе около 30-40 кг

02 март 2020 Домашна ферма 0 50049
Няма снимка
Пшеницата превъзхожда ечемика като носител на енергия и има по-високо съдържание на протеини
 

Но първо трябва да сте осигурили фуража - жито, царевица, картофи и ябълки

Предимствата на царевицата:

Има добри вкусови качества и е предпочитан компонент в смеските.

В дажбите на малки подрастващи прасета царевицата може да достигне до 50-60%.

Количеството й намалява, когато вече животните навлязат във фаза угояване. На финала му вече количеството й трябва да се намали до 10-15%.

В смляно състояние царевицата се съхранява трудно поради гранясване на мазнините. А така тя губи от хранителността и вкусовите си качества.

Пшеницата - без ограничения но при подрастващи прасета до 30 на сто в дажбата. При съставянето на хранителните смеси пшеницата винаги е с най-голям процент. Това, което е важно, че тя не бива да бъде единственият зърнен компонент.

Препоръка: смилайте по наедро пшениченото зърно защото, когато е фино смляно, образува лепкава клееста маса в устната кухина на прасетата. Това нарушава приемането на фуража и затруднява храносмилането на животните.

И второ изискване: задължително комбинирайте едросмляната пшеница с други зърнени компоненти.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Щадете нервите на работния кон!

Най-често основна причина за дискомфортното състояние на конете са лошите условия на отглеждане и некачествените фуражи. Кои са другите фактори, които стресират помощника ви: - Смяната на стопанина и

Няма снимка

Ако гледате пъдпъдъци, спазвайте правилата

Този вид е изключително взискателен към температурата и светлината За пъдпъдъците е важен и режимът на хранене. Храната трябва да е качествена, с балансирано високо съдържание на белтък

Няма снимка

4 часа гладна диета за излюпените пъдпъдъчета

Още неизсъхнали, новоизлюпените здрави пъдпъдъчета са много жизнеспособни и бързи. Те буквално, след като са си поели първата глътка въздух, започват да хващат с клюнчетата си крачетата на събратята

Няма снимка

Става ли от носачката мътачка?

И как ще разберете, че тя е готова да излюпи пилета? Когато искате да имате добри мътачки, най-добре е да си купите от местните непородисти кокошки. Другият вариант е да са от смесено направление -

Няма снимка

За повече заешко месо гледайте великани

Препоръката е на специалистте, защото всички породи великани достигат внушителни размери. Към едрите породи се отнасят животни, чието средно тегло на възрастен заек започва от 4 кг и достига до

Няма снимка

Сезонно ли линеят кокошките, или имат паразити

Разграничавайте причината за опадане на перата По това време на годината протича сезонното линеене на птиците, при което става смяна на перата им. То протича в рамките на 40-50 дни

Още от Фермер
Няма снимка

Аграрната стратегия на ЕС се фокусира върху биопроизводството

В Европа пазарът на органични храни ще продължи да расте и биологичното производство се нуждае от по-нататъшен напредък. Това се посочва в стратегията на ЕС „От фермата до трапезата“

Няма снимка

ФАО: Ръст в световните цени на храните за сметка на маслото и млякото

Световните цени на храните продължават да се покачват вече втори пореден месец, като най-много поскъпват растителните масла и млечните продукти. Това се посочва в съобщението на Организацията за

Няма снимка

За максимум цвят и през август

Не поливайте наред! Дали традиционно отпускарският месец ще бъде такъв и през тази година? Или се „отпуснахме“ достатъчно още през пролетта? Хубавото на ситуацията бе

Няма снимка

22,8 тона пестициди са събрани за два дни от обекти в община Червен бряг

В рамките на два дни бяха събрани и предадени за обезвреждане 22,8 тона пестициди, които бяха открити край гр. Койнаре и с. Радомирци, община Чернен бряг

Няма снимка

Подмладете и подхранете най-ранните домати

Погрижете се и за другите - средни и късни Може да удължите живота на ранните домати, за да получите допълнителна продукция от тях, като ги подмладите

Няма снимка

Риголването е от значение

Най-важната обработка на почвата при създаването на ново лозе е риголването. То се състои в дълбоко разрохкване на почвения слой на дълбочина от 60-70 до 100 см