Печени яйца на фурна в хлебче

23 март 2020 Кулинария 0 27567
Няма снимка
1 2
 

Продължаваме да публикуваме вкусни рецепти за закуски. Днес ви представяме идея за яйца на фурна. Предимството на такава закуска е, че за кратко време можете да приготвите хапване както за един човек, така и за цялата компания.

Печените хлебчета с яйца се приготвят във фурната. След изпичането те стават леко хрупкави отгоре, но меко отвътре. Хлябът се пълни с яйце, топено сирене и шунка и всичко това се поръсва със зелени подправки. Много е вкусно.

Продукти (за 4 хлебчета): 4 кръгли хлебчета симид, 4 яйца, 60 г моцарела, 2 филийки шунка или пушени гърди, сол и черен пипер на вкус, по желание можете да прибавите и други зеленчуци, ситно нарязани магданоз и копър за поръсване.

Приготвяне: Препоръчваме ви да изберете ръжени хлебчета.

Първо трябва да направите "гнездата" за яйцата. С остър нож внимателно изрежете кръг в средата на хлебчето, като се стараете да не стигате до дъното на симида. С помощта на чаена лъжичка издълбайте излишната среда.

Пригответе зеленчуците, сиренето и шунката. Измийте зеленчуците и ги нарежете на ситно. Шунката и сиренето също се нарязват на малки парченца.

Поставете шунката на дъното на хлебчето, след което разпределете сиренето. Най-отгоре чукнете по едно цяло яйце. Поръсете със сол и нарязани магданоз и копър. Добавете малко червен пипер.

Намажете с мазнина тавата за печене и подредете отгоре хлебчетата. Печете на 200 градуса 10 минути, след което оставете за още 5 минути, без да отваряте фурната. Времето за печене може да варира в зависимост от това как харесвате яйцата.

Така изпечени, жълтъците остават леко течни, без да се разливат по чинията.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Няма снимка

Свежа лимонада от краставица

С добавени листа от мента Всяка година чакаме лятото в продължение на 9 месеца, а след това се оплакваме от жегата, пием много газирана вода, харчим голяма част от заплатата си за сладоледи и търсим

Още от Фермер
Няма снимка

Зайкинята яде зайчетата си

Когато зайкинята изяде малките си след раждане, много често причината е, че на родилката липсва чиста питейна вода Втората, по-малко вероятна, причина е

Няма снимка

Как да отучите кученце да хапе

Палетата, които се контролират, е по-малко вероятно да станат кучета, които хапят Устата на кученцата е пълна с около 28 зъбчета, които сякаш са постоянно привлечени от пръстите ви

Няма снимка

Китайски учени създадоха ГМО ориз, който сваля високо кръвно налягане

Учени от Китайската академия на науките са постигнали успех в разработването на генетично модифициран ориз, който намалява високото кръвно налягане при консумация, без странични ефекти

Няма снимка

Подхранете лозите, дъждовете са ги измили

Какви са сроковете, нормите и правилата Подхранването на лозите с азотен тор и листното торене стават задължителни заради честите валежи досега и т.нар измиване на полезните вещества

Няма снимка

След всяка поливка, разрохквайте почвата

Почти всички зеленчукови култури се нуждаят от напояване, за да нарастват правилно, както и за да образуват повече и по-качествени плодове. Препоръката е да се полива късно вечер или рано сутрин

Няма снимка

Черницата - много ползи, отглеждането ѝ е лесно

Светът познава 68 вида Не са много растенията, които предлагат толкова блага на стопанина, а същевременно изискват толкова малко в замяна. Такава е и черницата