Салата от рачешки рулца

25 март 2020 Кулинария 0 23094
Няма снимка
 

Още от времето, когато рачешките рулца се появиха в продажба, много хора се влюбиха в този продукт и непрекъснато го купуват за приготвяне на различни ястия, включително салати.

Продукти: 1 портокал, 200 г рачешки рулца, 6 суп. лъж. зехтин, 3 щипки сол, 1 суп. лъж. горчица, 1 глава червен лук, 200 г салата айсберг, 10 пъдпъдъчи яйца

Приготвяне: Много хора вярват, че рачешките рулца се правят от месо от раци, но това съвсем не е така.

За да не се заблуждават любителите кулинари, в началото на деветдесетте години производителите бяха задължени да поставят маркировка върху своите продукти като “пръчици с аромат на раци”. Основният компонент на този продукт е месо от минтай, който се добива в Тихия океан (в северната част). Обикновено рулцата се добавят към много видове салати, като евтин аналог на истинското месо от раци.

Как да приготвите салата от раци?

За да приготвите вкусната салата, предварително подгответе продуктите: рачешките рулца (в идеалния случай месо от раци), няколко пъдпъдъчи яйца, листа от салата, олио (за предпочитане зехтин), един лук (трябва да е червен), узрял портокал и горчица.

Заемете се с дресинга на салатата. Просто изцедете сока от портокал. Ако искате, настържете и малко от кората.

Сипете портокаловия сок, зехтина, солта и черния пипер в купа и разбъркайте старателно.

Пъдпъдъчите яйца трябва да се сварят (след като заври водата, се варят още 2-3 минути).

След като изстинат и се обелят се нарязват наполовина.

Нарежете лука ситно.

Месото от раци или рулцата се нарязват на едро. Смесете заедно с нарязания лук.

Измийте старателно лисата от салатата и ги подредете върху плоска чиния. Разпределете отгоре сместа от рачешкото месо и лука. Полейте с дресинга и украсете с варените пъдпъдъчи яйца.

Вашата салата е готова за сервиране!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Израелска салата

Израелската салата не е нищо повече от обикновена зеленчукова салата. Основните разлики между нея и традиционната салата са три: начина на нарязване, наличието на мента и размера на порцията

Няма снимка

Ястия с тиквички

През лятото тиквичките са един от основните зеленчуци, които присъстват на масата и като основни ястия, и като гарнитура към месо. Но как да ги приготвим

Няма снимка

Пилешки гърди в лимонов сос

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа. В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос

Няма снимка

Кайсиев конфитюр с ядки

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Още от Фермер
Няма снимка

Погрижете се за прерасналите копита

Този проблем е при крави, овце и кози. Копитата на козите и овцете постоянно растат и затова се нуждаят от редовно изрязване. За разлика от дивите кози

Няма снимка

Има риск от лозова щитовка

Ако миналата година гроздето ви е било с ниска захарност и с повече киселинност, както ни написа скоро читателят Марин Иванов от Стара Загора, това означава

Няма снимка

Пензиране на овошките

Чрез пензирането се премахват растежния връх на леторасли, както и последните 2-3 недоразвити листенца които растат по-силно. С тази лятна резитба се контролира нарастването на дължината на клонките

Няма снимка

Земеделието не търпи пандемии, иска нови трактори и комбайни

Да разчитат ли фермерите на употребявани, макар и добре работещи, или да се снабдят с първокласна агротехника обсъждаме с топ специалиста инж. Таньо Танев Екип на в

Няма снимка

Прохладно и ветровитото начало на седмицата

Денят се очертава да бъде прохладен с температури между 23 и 28 градуса. Почти в цялата страна ще е ветровито, по-силни пориви на вятъра ще има в Източна България

Няма снимка

Подходящи условия за прибиране на зърното

Вегетацията на пролетниците ще протича с ускорени темпове Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ През повечето дни от следващия седемдневен период 13-19 юли развитието на земеделските култури ще