Брауни с тъмна бира

29 март 2020 Кулинария 0 7425
Няма снимка
 

За брауни няма ясна класическа рецепта, също както няма недвусмислено описание на нейната текстура. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания. За някои този сладкиш представлява десерт, който е сочен или се разтяга като нуга. Други си представят десерта по-скоро като кекс или бисквитка.

Единственият правилен начин да намерите своя вариант е да опитате да приготвите колкото се може повече рецепти за този страхотен мега-шоколадов десерт.

Предлагаме ви да направите брауни с тъмна бира. По желание може да се замени със силно кафе. Текстурата на сладкиша зависи от времето за печене. Определете степента на готовност с дървена пръчица. 30-45 минути след изпичането пробийте блата в средата, като стигнете до дъното. Ако по клечката са полепнали трохи влажно тесто, това не означава, че сладкишът е недопечен. Ако обичате по-плътата текстура, печете около час.

Продукти: 160 г пшенично брашно, 30 г какао на прах, 110 г масло, 100 г тъмен шоколад, 125 мл тъмна бира, 4 яйца, 400 г захар, ванилия на вкус, 1 щипка сол.

Приготвяне: Заемете се с приготвянето на какаовото брашно. Смесете брашното с какаото на прах и солта. Пресейте сместа през сито.

Разтопете маслото на средно силен котлон за 2 минути. Дръпнете тенджерката от котлона и прибавете натрошения тъмен шоколад. Разбъркайте добре маслено-шоколадовата смес до пълното разтопяване на шоколада и получаването на еднородна смес. Изсипете тъмната бира и разбъркайте сместа.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата, като постепенно добавяте захарта. Разбивайте до побеляване на сместа. Можете да използвате бяла или тръстикова захар или да вземете в равни количества от двете.

Разбивайте яйцата със захарта до увеличаването на обема на сместа и получаването на пухкава кремообразна маса. Добавете ванилия и, като продължавате да разбивате, постепенно прибавете тъмната смес.

Сипете сухите съставки и омесете тестото. Не трябва прекалено дълго разбърквате, достатъчно е всички компоненти да са смесени и да не са останали бучки.

Прехвърлете в тавата за печене, застлана с хартия и намазана с масло. Препоръчително е формата да е с размер около 27,5 x 17,5 x 5 см.

Печете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна. Тъй като десертът е доста висок (повече от 5 см), печете го около час, докато изсъхне. След изваждането от фурната, оставете да се охлади. След това завийте с фолио за свежо съхранение и го оставете да престои една нощ.

Преди сервиране нарежете десерта на порционирани парчета и поръсете какао на прах.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Здравословни салати с поширано яйце

Ако обичате яйца или просто искате да приготвите и опитате нещо ново и различно, направете си интересна и апетитна салата с поширани яйца. Как? Предлагаме готини рецепти! Какво е „поширано“ яйце

Няма снимка

Салата от тиквички

Пригответе си няколко буркана за зимата и няма да съжалявате. Докато тиквичките все още са в изобилие, ви препоръчваме страхотната рецепта за приготвянето им за зимата

Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Още от Фермер
Няма снимка

ДНК изследване на местни сортове лози от България и Гърция

Уникален по рода си ДНК анализ на местни сортове лози от България и Гърция беше извършен в рамките на проекта "SOS за застрашени традиционни сортове лози"

Няма снимка

Очертава се по-слаба слънчогледова реколта

Равносметката от жътвите в подгорелите посеви е, че се отчитат много ниски добиви. На някои полета - ще се прибират по-високи Ваня Велинска  Жътвата на слънчогледа вече започна в някои райони на

Няма снимка

Листни въшки по зеленчуците

Почти всички зеленчукови култури се нападат от листни въшки. В лехите могат да се срещнат изключително разнообразни видове. Много често една и съща култура се напада от няколко вида въшки

Няма снимка

Разрешиха на българска фирма да купи “Клас олио” от турските собственици

КЗК разреши на българския търговец на зърно “Меджик Флейм” да придобие “Клас олио”. Собствениците на производителя на олио Кенан и Мерт Йълмаз ще продадат 100% от акциите

Няма снимка

Когато свинята ще ражда

Първата ви задача е да застелете пода добре със слама и чисто сено и да няма места, където прасенцата могат да пропаднат. Ако свинята ражда за първи път, много внимавайте

Няма снимка

Бобът понижава кръвната захар и холестерола, контролира теглото

Редовната консумация на бобови растения може да намали риска от болести на сърцето и да помогне на хората с диабет. Тези храни допринасят за понижаване на нивата на кръвна захар