Пуйка със сушени сини сливи

03 април 2020 Кулинария 0 10395
Няма снимка
 

Задушено ястие с пикантен вкус. Можете да го приготвите по различни начини, както и да използвате всяка част от птицата - целия труп, бутчета или филе. В тази рецепта използваме обезкостено филе, нарязано на парчета. За да не стане месото твърдо и сухо, по време на задушаването добавете заквасена сметана.

Продукти: 500 г пуешко филе, 200 г сушени сини сливи, 100 г заквасена сметана, 1 глава лук, 3 суп. лъж. растително масло, сол, смлян пипер на вкус.

Приготвяне: Обелете главата лук и я нарежете на тънки филийки и запържете в растителното масло за 2 минути, като разбъркате с шпатула.

Изплакнете филето и го прехвърлете върху домакинска хартия, за да го подсушите. Почистете от ципите и излишните мазнини. Нарежете на средно големи парчета. Прибавете месото към задушения лук и запържете заедно за 5 минути. Подправете със сол и добавете, ако е необходимо, още малко олио. Нарежете сушените сини сливи на 2 или 4 части. Добавете ги в тигана към пуйката и лука. След няколко минути прибавете и заквасената сметана. Поръсете със смлян черен пипер.

Налейте чаена чаша вода и разбъркайте добре. Трябва да се получи рядък сметанов сос. Продължавайте да задушавате месото още около 20 минути, под капак и на слаб огън. Ако е необходимо, можете да добавите вода. Опитайте ястието и при нужда добавете сол и черен пипер.

Дръпнете тигана от котлона и оставете постепенно да се охлажда под капак още 10 минути.

Сервирайте пуйката със сини сливи, поръсена с зелени подправки или семена от нар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Няма снимка

Свежа лимонада от краставица

С добавени листа от мента Всяка година чакаме лятото в продължение на 9 месеца, а след това се оплакваме от жегата, пием много газирана вода, харчим голяма част от заплатата си за сладоледи и търсим

Още от Фермер
Няма снимка

Сейте зелен фасул

У нас зеленият фасул се отглежда като пролетна и като късна лятна култура. Ако искате да имате реколта през есента, до 20 юли трябва да приключите с лятното засяване

Няма снимка

10 задължения на цветаря през юли

Следете за появата на гъсеницата по мушкатата Очертава се интересно лято, но който има градина, има и задачки. А в градината те не са се променили. Ето кои са основните задължения на цветаря през

Няма снимка

Ondo получи награда за бизнес дебют на годината

Ondo Solutions – компанията, която произвежда системата за автоматизирано напояване, прецизно торовнасяне, мониторинг и климатичен контрол Ondo, получи първата си престижна награда само седем месеца

Няма снимка

ДФ "Земеделие" завишава максимално теренните проверки за плодове и зеленчуци

През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това което е декларирано от бенефициентите е

Няма снимка

Огнището на инфлуенца по птиците е третото, открито от БАБХ за година

БАБХ констатира за трети път огнище на инфлуенца по птиците в обекти на фирма ЕТ „Андип-92“ в Асеновград в периода от април 2019 г. до юни 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните

Няма снимка

Жътвата в Добричко – ниски добиви и ниски оферти за цени

Жътвата в Добричка област върви с усилени темпове, като средните добиви от декар пшеница са най-различни – от 10, през 50-60 , в някои полета в Каварненско между 300 и 500 кг, заяви проф