Домашни макарони

02 април 2020 Кулинария 0 24129
Няма снимка
 

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана.

Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 яйчни белтъка, 90 г захар, лимонена киселина на вкус

За шоколадовия ганаш: 100 г пълномаслена сметана, 100 г тъмен шоколад, 20 г масло.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Много е важно точно да измерите броя им в грамове, така че определено ще ви е необходима кухненска везна. Белтъците трябва да са на стайна температура. Предварително извадете яйцата от хладилника. Ако нямате време, затоплете ги в топла вода.

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар, за да премахнете големите парчета и бучките. Претеглете ги отново пресяване. Разбъркайте добре брашното и захарта. Удобно е да го направите с готварска тел.

Белтъците започнете да разбивате на ниски скорости. След като започне да се образува пяна, добавете щипка лимонена киселина. Увеличете скоростта на миксера и продължете да разбивате. Добавете захарта постепенно на малки порции. Сместа трябва да побелее и да удвои обема си. Разбивайте белтъците до стабилна пяна. Това се проверява, ако миксерът оставя отчетливи следи в белтъчната смес, а при спиране на миксера белтъците запазват формата си. Така се приготвя френско безе. Кулинарите приготвят и италианско безе, при което белтъците се разбиват с горещ захарен сироп.

Добавете белтъците към сместа от брашно и прах. С уверени движения, започнете да смесвате. С дървена шпатула трябва да разбърквате отдолу нагоре, като правите вълнообразни движения. Необходимо е сместа да се разбърква достатъчно дълго. Тя трябва да остане течна, но не прекалено. Когато вдигнете шпатулата, тестото трябва да се стича на струйка, а не да пада на парчета. Прехвърлете тестото в сладкарска торбичка с най-простата кръгла дюза.

Покрийте тавата с хартия за печене. Белтъчната смес се шприцова перпендикулярно на тавата, като между тях оставяте разстояние. Най-накрая внимателно чукнете тавата в ръба на масата, за да изкарате от тестото въздуха. Оставете за час и половина на стайна температура. На повърхността на половинките трябва да се образува коричка, което ще попречи на тестото да се напука по време на печене. Докоснете повърхността с пръст. Тя не трябва да лепне.

Включете фурната и печете при температура 150 градуса за около 15 минути. Пет минути след началото отворете вратата за минута, за да "изгоните" парата. Сладките трябва да започнат да се надигат. Ако докоснете горната част в края на печенето, тя трябва да е достатъчно суха и твърда. Извадете, охладете върху решетка и едва тогава отстранете от хартията.

Заемете се с приготвянето на крема. Сметаната трябва да е с висока масленост, а шоколадът - тъмен. Сварете сметаната. Добавете начупения на парчета шоколад. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Добавете парче масло.

За ганаша също се използва сладкарска торбичка, но можете да използвате и обикновена найлонова торбичка. След като изсипете сместа в нея, поставете в хладилника, за да се охлади и сгъсти.

Извадете плика и отрежете единия ъгъл. Изстискайте малко от крема върху задната част на напълно изстинала сладка и покрийте с друга такава, която е приблизително еднаква по размер.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен дюнер

Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара

Няма снимка

Овчарски пай

Много засищащ и лесен за приготвяне Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж

Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Няма снимка

Домашна сладоледена торта “Сникърс”

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Няма снимка

Пържени банички с яйце и зелен лук

Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л

Още от Фермер
Няма снимка

Картофеният молец съсипва клубените

През последните години сериозни поражения нанася картофеният молец, който вреди както в градината, така и в хранилището. Неприятелят развива 4 и частично пето поколение

Няма снимка

Дъждовете отмиват азота

В дъждовни периоди, когато се наблюдава преовлажняване на почвата, хлорозата се проявява изключително силно. Обяснението е просто - азотът лесно се предвижва в по-долните почвени пластове

Няма снимка

Кои са най-важните болести и неприятели по картофите

Основните болести, които нападат картофите са гъбните: мана и алтернария (кафявите листни петна). Борбата и срещу двете заболявания започва при откриването на първите петна

Няма снимка

До 6-и юли МЗХГ събира становища по актуализацията на план за пестициди

Тече обществено обсъждане на актуализиран Национален план за действие за устойчива употреба на пестициди в Република България, който цели намаляване на рисковете и въздействието от употребата на

Няма снимка

Важни дейности в цветната градина през юни

1. Трябва да поддържаме градината и балкона в изряден вид, като почистваме редовно прецъфтели цветове, пожълтели листа и счупени клонки. 2. Можем вече да засеем двугодишните (незабравки, теменужки

Няма снимка

Учени: Земната пчела стимулира бърз цъфтеж като наранява листата на растенията

Tайната на земните пчели за ускоряване на цъфтежа при недостиг на цветен прашец, е открита. Пчелите нараняват листата на растенията. Това са разкрили учени от Швейцария