Домашни макарони

02 април 2020 Кулинария 0 25191
Няма снимка
 

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана.

Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 яйчни белтъка, 90 г захар, лимонена киселина на вкус

За шоколадовия ганаш: 100 г пълномаслена сметана, 100 г тъмен шоколад, 20 г масло.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Много е важно точно да измерите броя им в грамове, така че определено ще ви е необходима кухненска везна. Белтъците трябва да са на стайна температура. Предварително извадете яйцата от хладилника. Ако нямате време, затоплете ги в топла вода.

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар, за да премахнете големите парчета и бучките. Претеглете ги отново пресяване. Разбъркайте добре брашното и захарта. Удобно е да го направите с готварска тел.

Белтъците започнете да разбивате на ниски скорости. След като започне да се образува пяна, добавете щипка лимонена киселина. Увеличете скоростта на миксера и продължете да разбивате. Добавете захарта постепенно на малки порции. Сместа трябва да побелее и да удвои обема си. Разбивайте белтъците до стабилна пяна. Това се проверява, ако миксерът оставя отчетливи следи в белтъчната смес, а при спиране на миксера белтъците запазват формата си. Така се приготвя френско безе. Кулинарите приготвят и италианско безе, при което белтъците се разбиват с горещ захарен сироп.

Добавете белтъците към сместа от брашно и прах. С уверени движения, започнете да смесвате. С дървена шпатула трябва да разбърквате отдолу нагоре, като правите вълнообразни движения. Необходимо е сместа да се разбърква достатъчно дълго. Тя трябва да остане течна, но не прекалено. Когато вдигнете шпатулата, тестото трябва да се стича на струйка, а не да пада на парчета. Прехвърлете тестото в сладкарска торбичка с най-простата кръгла дюза.

Покрийте тавата с хартия за печене. Белтъчната смес се шприцова перпендикулярно на тавата, като между тях оставяте разстояние. Най-накрая внимателно чукнете тавата в ръба на масата, за да изкарате от тестото въздуха. Оставете за час и половина на стайна температура. На повърхността на половинките трябва да се образува коричка, което ще попречи на тестото да се напука по време на печене. Докоснете повърхността с пръст. Тя не трябва да лепне.

Включете фурната и печете при температура 150 градуса за около 15 минути. Пет минути след началото отворете вратата за минута, за да "изгоните" парата. Сладките трябва да започнат да се надигат. Ако докоснете горната част в края на печенето, тя трябва да е достатъчно суха и твърда. Извадете, охладете върху решетка и едва тогава отстранете от хартията.

Заемете се с приготвянето на крема. Сметаната трябва да е с висока масленост, а шоколадът - тъмен. Сварете сметаната. Добавете начупения на парчета шоколад. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Добавете парче масло.

За ганаша също се използва сладкарска торбичка, но можете да използвате и обикновена найлонова торбичка. След като изсипете сместа в нея, поставете в хладилника, за да се охлади и сгъсти.

Извадете плика и отрежете единия ъгъл. Изстискайте малко от крема върху задната част на напълно изстинала сладка и покрийте с друга такава, която е приблизително еднаква по размер.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Няма снимка

Свежа лимонада от краставица

С добавени листа от мента Всяка година чакаме лятото в продължение на 9 месеца, а след това се оплакваме от жегата, пием много газирана вода, харчим голяма част от заплатата си за сладоледи и търсим

Още от Фермер
Няма снимка

Сейте зелен фасул

У нас зеленият фасул се отглежда като пролетна и като късна лятна култура. Ако искате да имате реколта през есента, до 20 юли трябва да приключите с лятното засяване

Няма снимка

10 задължения на цветаря през юли

Следете за появата на гъсеницата по мушкатата Очертава се интересно лято, но който има градина, има и задачки. А в градината те не са се променили. Ето кои са основните задължения на цветаря през

Няма снимка

Ondo получи награда за бизнес дебют на годината

Ondo Solutions – компанията, която произвежда системата за автоматизирано напояване, прецизно торовнасяне, мониторинг и климатичен контрол Ondo, получи първата си престижна награда само седем месеца

Няма снимка

ДФ "Земеделие" завишава максимално теренните проверки за плодове и зеленчуци

През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това което е декларирано от бенефициентите е

Няма снимка

Огнището на инфлуенца по птиците е третото, открито от БАБХ за година

БАБХ констатира за трети път огнище на инфлуенца по птиците в обекти на фирма ЕТ „Андип-92“ в Асеновград в периода от април 2019 г. до юни 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните

Няма снимка

Жътвата в Добричко – ниски добиви и ниски оферти за цени

Жътвата в Добричка област върви с усилени темпове, като средните добиви от декар пшеница са най-различни – от 10, през 50-60 , в някои полета в Каварненско между 300 и 500 кг, заяви проф