Домашни макарони

02 април 2020 Кулинария 0 26739
Няма снимка
 

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана.

Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 яйчни белтъка, 90 г захар, лимонена киселина на вкус

За шоколадовия ганаш: 100 г пълномаслена сметана, 100 г тъмен шоколад, 20 г масло.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Много е важно точно да измерите броя им в грамове, така че определено ще ви е необходима кухненска везна. Белтъците трябва да са на стайна температура. Предварително извадете яйцата от хладилника. Ако нямате време, затоплете ги в топла вода.

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар, за да премахнете големите парчета и бучките. Претеглете ги отново пресяване. Разбъркайте добре брашното и захарта. Удобно е да го направите с готварска тел.

Белтъците започнете да разбивате на ниски скорости. След като започне да се образува пяна, добавете щипка лимонена киселина. Увеличете скоростта на миксера и продължете да разбивате. Добавете захарта постепенно на малки порции. Сместа трябва да побелее и да удвои обема си. Разбивайте белтъците до стабилна пяна. Това се проверява, ако миксерът оставя отчетливи следи в белтъчната смес, а при спиране на миксера белтъците запазват формата си. Така се приготвя френско безе. Кулинарите приготвят и италианско безе, при което белтъците се разбиват с горещ захарен сироп.

Добавете белтъците към сместа от брашно и прах. С уверени движения, започнете да смесвате. С дървена шпатула трябва да разбърквате отдолу нагоре, като правите вълнообразни движения. Необходимо е сместа да се разбърква достатъчно дълго. Тя трябва да остане течна, но не прекалено. Когато вдигнете шпатулата, тестото трябва да се стича на струйка, а не да пада на парчета. Прехвърлете тестото в сладкарска торбичка с най-простата кръгла дюза.

Покрийте тавата с хартия за печене. Белтъчната смес се шприцова перпендикулярно на тавата, като между тях оставяте разстояние. Най-накрая внимателно чукнете тавата в ръба на масата, за да изкарате от тестото въздуха. Оставете за час и половина на стайна температура. На повърхността на половинките трябва да се образува коричка, което ще попречи на тестото да се напука по време на печене. Докоснете повърхността с пръст. Тя не трябва да лепне.

Включете фурната и печете при температура 150 градуса за около 15 минути. Пет минути след началото отворете вратата за минута, за да "изгоните" парата. Сладките трябва да започнат да се надигат. Ако докоснете горната част в края на печенето, тя трябва да е достатъчно суха и твърда. Извадете, охладете върху решетка и едва тогава отстранете от хартията.

Заемете се с приготвянето на крема. Сметаната трябва да е с висока масленост, а шоколадът - тъмен. Сварете сметаната. Добавете начупения на парчета шоколад. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Добавете парче масло.

За ганаша също се използва сладкарска торбичка, но можете да използвате и обикновена найлонова торбичка. След като изсипете сместа в нея, поставете в хладилника, за да се охлади и сгъсти.

Извадете плика и отрежете единия ъгъл. Изстискайте малко от крема върху задната част на напълно изстинала сладка и покрийте с друга такава, която е приблизително еднаква по размер.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени зеленчуци

5 интересни рецепти за вашата трапеза Който поне веднъж е опитал да приготви запечени пълнени зеленчуци, със сигурност се е влюбил в тях. Лятото е най-добрият сезон да си приготвите тези вкусни ястия

Няма снимка

Здравословни салати с поширано яйце

Ако обичате яйца или просто искате да приготвите и опитате нещо ново и различно, направете си интересна и апетитна салата с поширани яйца. Как? Предлагаме готини рецепти! Какво е „поширано“ яйце

Няма снимка

Салата от тиквички

Пригответе си няколко буркана за зимата и няма да съжалявате. Докато тиквичките все още са в изобилие, ви препоръчваме страхотната рецепта за приготвянето им за зимата

Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Още от Фермер
Няма снимка

Бордолезовият разтвор – как да го прилагате

Бордолезовият разтвор е сред препаратите, които много често се използват в любителските градини. Все още обаче той не винаги се приготвя правилно. Понякога листата и стъблата на зеленчуците изглеждат

Няма снимка

Колко да поливате различните видове зеленчуци

* По време на плододаването е важно доматите и пиперът да се напояват всяка седмица, разбира се, ако не вали дъжд. Доматите, колкото по-често се поливат, толкова по-бързо зреят

Няма снимка

Утре ще има валежи в Западна и Централна България, по Черноморието - слънце

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за август. През нощта в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има

Няма снимка

Трябва ли да се загърля дръжковата целина?

Въпросът е на Здравка Стоянова, която за първи път отглежда такъв вид целина. Не е съвсем загърляне, казваме на читателката. По-точно е да се каже, че дръжковата целина се избелва

Няма снимка

Умен плод казва как е третиран

SmAvo използва интелигентна сензорна платформа за количествено определяне на щетите по авокадо от овощната градина до опаковката Грубата обработка на продукцията по време на и след прибиране на

Няма снимка

Слънце над Източна България и валежи в Западна, температури до 34 градуса

Над източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево. Над западната след обяд до полунощ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи