Как да си направите домашна Нутела

03 април 2020 Кулинария 0 9900
Няма снимка
 

Няма дете, което да не обича течен шоколад и да не моли родителите си да му купуват. От друга страна той често се използва за закуска, намазан върху филия или като пълнеж за палачинки.
Предлагаме ви лесна рецепта как да си приготвите течен шоколад у дома. Основното му предимство е, че ще знаете какво съдържа и няма да се притеснявате, че давате на децата си „боклуци“.

Продукти: 110 г лешници, 100 г черен шоколад, 100 г млечен шоколад, 200 мл прясно мляко, 20 г захар (можете да я замените с мед), 30 г сухо мляко, щипка сол.

Приготвяне: Изсипете печените лешници в блендер и ги натрошете до пастообразно състояние. Важно е блендерът да е достатъчно мощен, за да успее да смели ядките. По традиция нутела се прави от лешници, но може да бъде заменена с други ядки.

Натрошете двата вида шоколад на малки парченца, поставете в тенджерка и ги разтопете на водна баня. Прибавете останалите съставки, разбъркайте и изчакайте сместа да заври.

Изсипете млечно-шоколадовата смес в купата при смлените ядки. С помощта на пасатор пасирайте до получаването на гладка паста. Ще ви отнеме около 3-4 минути.

Разсипете шоколадовата смес в буркани, покрийте със залепващо се фолио и я поставете в хладилника. Важно е да сте търпеливи и да изчакате, докато изстине. В противен случай пастата ще бъде течна.
Когато пастата изстине, можете да си я намажете върху препечена филийка или да си направите палачинки.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Няма снимка

Свежа лимонада от краставица

С добавени листа от мента Всяка година чакаме лятото в продължение на 9 месеца, а след това се оплакваме от жегата, пием много газирана вода, харчим голяма част от заплатата си за сладоледи и търсим

Още от Фермер
Няма снимка

Сейте зелен фасул

У нас зеленият фасул се отглежда като пролетна и като късна лятна култура. Ако искате да имате реколта през есента, до 20 юли трябва да приключите с лятното засяване

Няма снимка

10 задължения на цветаря през юли

Следете за появата на гъсеницата по мушкатата Очертава се интересно лято, но който има градина, има и задачки. А в градината те не са се променили. Ето кои са основните задължения на цветаря през

Няма снимка

Ondo получи награда за бизнес дебют на годината

Ondo Solutions – компанията, която произвежда системата за автоматизирано напояване, прецизно торовнасяне, мониторинг и климатичен контрол Ondo, получи първата си престижна награда само седем месеца

Няма снимка

ДФ "Земеделие" завишава максимално теренните проверки за плодове и зеленчуци

През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това което е декларирано от бенефициентите е

Няма снимка

Огнището на инфлуенца по птиците е третото, открито от БАБХ за година

БАБХ констатира за трети път огнище на инфлуенца по птиците в обекти на фирма ЕТ „Андип-92“ в Асеновград в периода от април 2019 г. до юни 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните

Няма снимка

Жътвата в Добричко – ниски добиви и ниски оферти за цени

Жътвата в Добричка област върви с усилени темпове, като средните добиви от декар пшеница са най-различни – от 10, през 50-60 , в някои полета в Каварненско между 300 и 500 кг, заяви проф