Шоколадови палачинки

03 април 2020 Кулинария 0 9675
Няма снимка
 

• Пригответе си вкусна и засищаща закуска само за 30 минути!

Продукти: 200 мл прясно мляко, 2 суп. лъж. какао на прах, 2 яйца, 3 суп. лъж. захар, 50 г масло, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 40 г шоколад (по желание).

Приготвяне: Подгответе необходимите продукти. Шоколадът не е задължителен. Той по-скоро ще засили какаовия вкус. Ако използвате натурален шоколад, той ще придаде леко горчива жилка на палачинките, но ако готвите за деца или предпочитате сладичко, спокойно можете да се лишите от него.

Разтопете шоколада с маслото. В купа смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера и щипка сол. Разбъркайте добре. Добавете 2 яйца. Постепенно, на малки порции, прибавете прясното мляко. Разбъркайте или разбийте с миксер. На края добавете разтопения шоколад с маслото.

От така приготвеното тесто изпържете палачинките. Пържете на среден огън за няколко минути от всяка страна. Получават се около 10 палачинки, но всичко зависи от размера на тигана.

Сервирайте със сладко, сладолед, плодове или течен шоколад.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Няма снимка

Свежа лимонада от краставица

С добавени листа от мента Всяка година чакаме лятото в продължение на 9 месеца, а след това се оплакваме от жегата, пием много газирана вода, харчим голяма част от заплатата си за сладоледи и търсим

Още от Фермер
Няма снимка

Сейте зелен фасул

У нас зеленият фасул се отглежда като пролетна и като късна лятна култура. Ако искате да имате реколта през есента, до 20 юли трябва да приключите с лятното засяване

Няма снимка

10 задължения на цветаря през юли

Следете за появата на гъсеницата по мушкатата Очертава се интересно лято, но който има градина, има и задачки. А в градината те не са се променили. Ето кои са основните задължения на цветаря през

Няма снимка

Ondo получи награда за бизнес дебют на годината

Ondo Solutions – компанията, която произвежда системата за автоматизирано напояване, прецизно торовнасяне, мониторинг и климатичен контрол Ondo, получи първата си престижна награда само седем месеца

Няма снимка

ДФ "Земеделие" завишава максимално теренните проверки за плодове и зеленчуци

През тази година стартирахме по-рано теренните проверки по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци за Кампания 2020. Искаме да се убедим, че това което е декларирано от бенефициентите е

Няма снимка

Огнището на инфлуенца по птиците е третото, открито от БАБХ за година

БАБХ констатира за трети път огнище на инфлуенца по птиците в обекти на фирма ЕТ „Андип-92“ в Асеновград в периода от април 2019 г. до юни 2020 година, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по храните

Няма снимка

Жътвата в Добричко – ниски добиви и ниски оферти за цени

Жътвата в Добричка област върви с усилени темпове, като средните добиви от декар пшеница са най-различни – от 10, през 50-60 , в някои полета в Каварненско между 300 и 500 кг, заяви проф