Италианска пилешка супа

13 май 2020 Кулинария 0 20007
Няма снимка
 

Продукти: 0,5 кг пилешко месо, 100 г твърдо сирене, 1 суп. лъж. готварска сметана (10% масленост), 3 суп. лъж. зехтин (1 суп. лъж. за макароните и 2 суп. лъж. за задушаването на зеленчуците), 300 г консервирани домати, 2 стръка целина, 1 чушка, 1 глава лук, 250 г макаронени изделия, 1,5 л бульон, 3 скилидки чесън, подправка "италиански билки", сол на вкус

“Италиански билки” е смес от едногодишни билки: босилек, риган, мащерка, чубрица, босилек

Приготвяне: Сварете макароните в подсолена вода и отцелепете в гевгир. Добавете 1 суп.лъж. зехтин и разбъркайте.

Пилешкото месо се нарязва на малки парченца, сварява се в подсолена вода и се обезкостява.

Нарежете зеленчуците на ситно и ги задушете в зехтин в дълбок тиган. В края на пърженето добавете обелените и нарязани на кубчета домати заедно със сока. Оставете да къкри 3-5 минути.

Прехвърлете зеленчуците в тенджерата с пилешкото месо. Изчакайте да заври и добавете към тях пастата. По-добре изберете по-дребни макарони.

Варете още 3-5 минути, за да се овкусят макароните. Сипете сметаната и подправете със сол, поръсете с "Италиански билки" и настърган кашкавал. Изключете котлона.

След 15 минути можете да сервирате.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Бананов чийзкейк

Прекрасен десерт, без печене Продукти: 300 г бисквитки, 300 г извара, 120 г захар, 100 г сметана, 100 г вода (за желатина), 80 г масло, 20 г желатин, 3-4 банан

Няма снимка

Пълнена каракуда на тиган

Много интересна версия на постните ястия за онези дни, когато можете да ядете риба. Каракудата, приготвена по тази рецепта, се пълни с лук. Рибата се получава много арометна

Няма снимка

Домашен дюнер

Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара

Няма снимка

Овчарски пай

Много засищащ и лесен за приготвяне Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж

Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Още от Фермер
Няма снимка

Утре ще бъде облачно, ще вали, но за кратко

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд

Няма снимка

Не пропускайте резитби

Независимо дали градината ви се кичи с разкошно цъфтящи дървета и храсти, или със стриктни форми, дали в нея цари хаос, или е подредена под конец, не пропускайте резитби

Няма снимка

В алкалите почви липсва желязо

Понякога хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

Няма снимка

Община Видин обяви "война" за по-чист град с надпревара за най-красива градинка

„Квартални войни“ търси най-красивата градинка или най-добре поддържаната зелена площ в община Видин „Квартални войни” е кампания за по-чист град, която провокира жителите на община Видин да покажат

Няма снимка

Третирайте с листен тор

Неустойчивото време е предпоставка за падане на градушки. По принцип е препоръчително поне част от зеленчуковите лехи да са защитени от мрежи. След всяка градушка е желателно растенията да се

Няма снимка

Опазете от сачмянка сливите и кайсиите

При опасност се правят 2-3 третирания Хладното и дъждовното време по време и след цъфтежа създават условия за зараза от съчмянка. Болестта се разпознава лесно по пурпурните точки по листата