Най-добрите салати за барбекю

16 май 2020 Кулинария 0 23085
Няма снимка
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

Някъде в средата на пролетта все повече ни се иска да прекарваме колкото е възможно по-дълго сред природата. И ако не можете да отидете на пикник по време на карантината, защо да не си направите барбекю близо до дома или на вилата.

Не е тайна, че скарата е мъжка работа, докато гарнитурите и салатите лежат на женските ръце.

Днес сме ви подготвили няколко рецепти за салати, за които няма да съжалявате че сте ги приготвили.

С глухарчета

Продукти: 150 г цветове от глухарче, 2 яйца, 150 г репички, 2 суп. лъж. майонеза, сол и черен пипер (смлян) на вкус.

Приготвяне: Цветовете от глухарче съберете от чисто място - от двора, далеч от пътищата и от места, където не минават животни. Накиснете ги в подсолена вода (поне 1 суп. лъж. на литър) за половин час. Така ще премахнете горчивината.

Сварете яйцата до готовност. След като изстинат, ги обелете и настържете на едро ренде. Измийте репичките и ги нарежете на кръгчета. Извадете глухарчетата от водата, подсушете, нарежете ги на ситно или ги накъсайте и ги смесете с репичките и яйцата.

Можете да подправите салатата с майонеза или заквасена сметана. Не забравяйте да подправите със сол и черен пипер.

Между другото, французите наистина харесват тази салата.

Топла салата от патладжани

Продукти: 4 патладжана, 4 чушки, 4 глави лук, 4 домата, 1 морков, 3 ч.л. сол, 1 връзка магданоз, 3 суп. лъж. зехтин, 1 ч.л. захар

Приготвяне: Заемете се с приготвянето на синия домат. Нарежете го на тънки филии и накиснете за половин час в солена вода. През това време можете да нарежете останалите зеленчуци.

Извадете патладжана от водата и леко го изстискайте. Запържете на грил-тиган на силен огън. Можете да добавите малко зехтин.

В отделен тиган загрейте маслото и запържете лука, предварително нарязан на пръстени. След няколко минути добавете нарязаните на кубчета чушка и морков. Поръсете със захар.

Задушавайте зеленчуците до полуготовност. След това прибавете нарязаните домати и гответе още няколко минути. След като доматите започнат да омекват, махнете съда от котлона.

Прехвърлете пържените патладжани в чиния за сервиране и покрийте със зеленчуковата смес. Поръсете с нарязан магданоз и оставете за 10 мин. Сервирайте зеленчуците на масата още топли.

Арменска салата за барбекю

Продукти: 4 патладжана, 5 домата, 5 чушки, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 3 суп. лъж. зехтин, сол и черен пипер (млян) на вкус

Приготвяне: За тази салата ще ви трябват печени зеленчуци. Първо изплакнете и подсушете патладжана, чушките и доматите и ги мушнете във фурната или ги поставете на скарата. Проверката дали зеленчуците са готови е проста. Ако корите лесно се белят, значи са готови и можете да ги извадите. Оставете да се охладят и обелете.

Нарежете запечените зеленчуци на малки кубчета. Прехвърлете в дълбока купа и добавете лук и чесън. Подправете сместа на вкус и полейте със зехтин. Разбъркайте и сервирайте.

Репички със сметана

Продукти: 10 репички, 1 яйце, 0,5 кофичка заквасена сметана, 50 г зелен лук, сол и черен пипер (смлян) на вкус.

Приготвяне: Сварете твърдо яйцето. През това време изплакнете и подсушете репичките и лука. Нарежете ги както ви е удобно, но най-добре е репичките да бъдат на тънки кръгчета.

Охладете и обелете яйцето. Отделете жълтъка от белтъка и последния го накълцайте на дребно. От жълтъка пригответе сос. Намачкайте го с вилица и смесете със заквасената сметана. Подправете със сол и черен пипер.

Изсипете репичките, нарязаните белтъци и лука в купа в купа за салата. Полейте със соса от жълтък и сметана. Разбъркайте добре и сервирайте.

Салата с консервирани гъби

Продукти: 3-4 кисели краставички, 300 г мариновани гъби, 350 г грах от консерви, 1 глава лук, 3-4 яйца, 1 връзка копър, 200 мл заквасена сметана, сол на вкус, черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне: Тази салата обикновено се приготвя на слоеве. Първо сварете яйцата. Охладете ги и ги настържете на едро ренде. Гъбите и краставиците се нарязват произволно на малки парченца.

Обелете лука и го нарежете на тънки пръстени. Накълцайте копъра.

В дълбока купа сипете слой грах. Следват яйцата, краставиците, гъбите и нарязания копър. Сложете лука в последния слой.

Намажете отгоре със сметана, която предварително сте подправили със сол и черен пипер. Преди сервиране е препоръчително да изстудите салатата в хладилника.

Класическа пролетна салата

Продукти: 50 г зелен лук, 2 домата, 1 ч.л. зехтин, сол и черен пипер (смлян) на вкус.

Приготвяне: Изплакнете и подсушете зеленчуците. Нарежете доматите на средно големи филийки и прехвърлете в купа. Нарежете лука и поръсете с него доматите. Подправете ги със зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте и сервирайте. Това е може би най-лесната салата за скара.

Грузинска

Продукти: 3 краставици, 3 домата, 1 червен салатен лук, 40 г орехи, 2-3 скилидки чесън, 10 г магданоз, 1 суп. лъж. винен оцет, 2-3 суп. лъж. вода, сол и млян черен пипер.

Приготвяне: Изплакнете и подсушете зеленчуците. Нарежете краставиците на малки парченца, а доматите на филийки. Обелете лука и нарежете на полумесеци. Магданоза просто го накълцайте.

Чесъна и орехите смелете в блендер. Подправете със сол и черен пипер и добавете оцет. Разбъркайте всичко. Към сместа можете да добавите малко вода - трябва да има консистенцията на гъсто палачинково тесто.

Прехвърлете зеленчуците в чиния и поръсете с нарязания магданоз. Полейте със соса и объркайте.

Предястие с краставици и сусамово семе

Продукти: 1 кг краставици, 2 суп. лъж. сусамово семе, 1 суп. лъж. сладък червен пипер, 60 мл соев сос, 3 скилидки чесън, 1 литър вода, 3 суп. лъж. оцет, 2 суп. лъж. чили сос, 3 ч.л. захар, 5 суп. лъж. сол, зехтин, черен пипер (смлян) на вкус

Приготвяне: Изплакнете краставиците и отрежете връхчетата от двете страни. Поставете от двете страни на краставицата пръчки, нож или дъска за рязане и направете коси разрези. Целта е да не срежете краставицата до долу. Повторете същото и от другата страна.

Прехвърлете всички нарязани краставици в дълбока купа. Поръсете ги с 3 супени лъжици сол и ги разбъркайте. Оставете ги да си пуснат сока. Междувременно запържете сусамовото семе на сух тиган. Счукайте го в хаванче. Смачкайте чесъна.

Смесете чесъна със сусамовото семе, чили соса и червения пипер. Загрейте малко количество зехтин на котлона. Сипете всички подправки, разбъркайте добре и изключете котлона.

Изцедете краставиците от отделилия се сок и ги залейте с пикантното масло.

Поставете водата на котлона, изчакайте да заври и добавете соевия сос. Прибавете останалата сол, оцет и захар. Прехвърлете краставиците в тази марината. След като изстине, можете да сервирате.

Препоръчваме да приготвите предястието ден преди барбекюто. Краставиците се запарват и стават по-вкусни.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Няма снимка

Домашна сладоледена торта “Сникърс”

Залейте я с шоколад! Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно

Няма снимка

Пържени банички с яйце и зелен лук

Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л

Няма снимка

Домати със сирене и чесън

Лесна за изпълнение, ефектна и бърза салата, която ще украси всяка празнична трапеза Продукти: 200 г сирене, 3 домата, 2 скилидка чесън, 2 суп. лъж. майонеза

Няма снимка

Пиката с пилешки гърди

Пиката е италиано-американска класика. Това е по-скоро начин на приготвяне на месото и се използва не само за пилешки гърди, но и за доста други меса, например за риба (обикновено риба меч)

Няма снимка

Ментови бисквитки

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

Още от Фермер
Няма снимка

Сеялките Tempo имат ново стопиращо колело

Vaderstad разработи ново стопиращо колело за прецизната сеялка Tempo. ProStop използва гумени спици, за да абсорбира външно налягане, за което фирмата казва

Няма снимка

Юни е най-подходящ за отглеждане на висококачествени майки и смяна на старите майки

В районите с ранна главна паша - каквато е бялата акация, отводките трябва да се образуват веднага след прецъфтяването на акацията, а не преди нея. Защото това би отслабило семейството

Няма снимка

Безмесна ферма стартира кампания за борба с падащото доверие на потребителите

Доверието на потребителите в храненето ще се срине, тъй като хората са разтревожени от завръщането си в кръчми, барове и ресторанти, сочат проучвания на хранителната компания на базата на растения

Няма снимка

Латвийска пивоварна компания произвежда бира с брезов сок

Латвийската пивоварна компания Aldaris разшири асортимента си, като пусна на пазара нов тип бира Mezpils Berzs, един от основните компоненти на която е брезовият сок

Няма снимка

Полската птицевъдна промишленост е изправена пред безпрецедентна криза! Бизнесът търси подкрепа от правителството!

Пандемията COVID-19 изтласка полската птицевъдна промишленост до ръба на криза, сочи доклад на Департамента по земеделие на САЩ. Въпреки че Полша остава най-големият производител на птици в ЕС

Няма снимка

БТПП предлага промени в изискванията за подкрепа за средни предприятия

Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ смята, че трябва да бъдат променени две основни изисквания в обявената за обществено обсъждане от Управляващия орган на оперативна програма "Иновации и