Кюфтета във вкусен млечен сос с копър

19 май 2020 Кулинария 0 20646
Няма снимка
 

Традиционно, когато става дума за кюфтета, знаем, че те или се пържат, или се пекат на фурна.

Днес ви предлагаме да опитате една нова, полска рецепта, която, ситурни сме, много ще ви допадне - ароматни месни кюфтенца във вкусен млечен сос!

Продукти: 500 г кайма, 1 глава лук, 2 суп. лъж. растително масло, 1 яйце, 2 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер на вкус, копър.

За соса: 1 ч. лъж. масло, 2 суп. лъж. брашно, 1 ч. чаша бульон, 150 мл готварска сметана + 50 мл вода, 1-2 суп. лъж. ситно нарязан копър, сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне: Нарежете лука на малки кубчета. Запържете го леко в малко количество мазнина, докато стане прозрачен.

Прибавете го към каймата и разбъркайте добре.

Към сместа добавете брашното, яйцето, солта, черния пипер и малко сух копър. Разбъркайте добре и оформете кюфтетата. Навлажнете ръцете си с вода, за да ви е по-удобно да работите с каймата.

Готовите кюфтенца пуснете в приготвения зеленчуков бульон (вода, лук, моркови, подправки и сол).

Варете около пет минути след завирането на водата.

През това време пригответе соса. Разтопете маслото на слаб огън и прибавете към него брашното. Разбъркайте енергично и добавете бульона, сметаната, нарязания копър, сол и черен пипер на вкус.

Готовите кюфтета пуснете в заврелия (на слаб огън) сос. Разбъркайте добре, изчакайте 3-5 минути и ястието е готово! Можете да сервирате с гарнитура от картофено пюре.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Бананов чийзкейк

Прекрасен десерт, без печене Продукти: 300 г бисквитки, 300 г извара, 120 г захар, 100 г сметана, 100 г вода (за желатина), 80 г масло, 20 г желатин, 3-4 банан

Няма снимка

Пълнена каракуда на тиган

Много интересна версия на постните ястия за онези дни, когато можете да ядете риба. Каракудата, приготвена по тази рецепта, се пълни с лук. Рибата се получава много арометна

Няма снимка

Домашен дюнер

Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара

Няма снимка

Овчарски пай

Много засищащ и лесен за приготвяне Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж

Няма снимка

Салата с пресни картофи

Продукти: 250 г пресни картофи, четвърт глава червен (салатен) лук, 1 суп. лъж. зехтин, половин лъжичка горчица, половин лъжичка винен оцет, 5 репички, зелени подправки - на вкус (копър, магданоз)

Няма снимка

Хрупкаво тофу

Глазира се със сладко-кисел сос Тофуто все повече навлиза в менюто ни. То чудесно се съчетава с различни продукти и разнообразява храната на масата. Чувствайте се свободни да експериментирате с този

Още от Фермер
Няма снимка

Листогризещи гъсеници - да не се подценяват

Срещат се няколко вида Листогризещите гъсеници са проблем както за овощните култури, така и за дървесните видове. Най-често срещаните от тях, които са сериозен вредител за овощните дръвчета

Няма снимка

Утре ще бъде облачно, ще вали, но за кратко

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд

Няма снимка

Не пропускайте резитби

Независимо дали градината ви се кичи с разкошно цъфтящи дървета и храсти, или със стриктни форми, дали в нея цари хаос, или е подредена под конец, не пропускайте резитби

Няма снимка

В алкалите почви липсва желязо

Понякога хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

Няма снимка

Община Видин обяви "война" за по-чист град с надпревара за най-красива градинка

„Квартални войни“ търси най-красивата градинка или най-добре поддържаната зелена площ в община Видин „Квартални войни” е кампания за по-чист град, която провокира жителите на община Видин да покажат

Няма снимка

Третирайте с листен тор

Неустойчивото време е предпоставка за падане на градушки. По принцип е препоръчително поне част от зеленчуковите лехи да са защитени от мрежи. След всяка градушка е желателно растенията да се