Ферментацията на плодовете на черешите да става от 20 до 25 градуса

29 май 2020 В лозята и под асмата / Полезни съвети 0 14778
Няма снимка
1 2 3
 

Процесът продължава не повече от десет дни със суха мая

Ферментацията на черешовата каша продължава не повече от 10 дни, но гледайте това да при температура от 20 до 25 градуса.

За да започне да ферментира черешовият плод навреме и стабилно, се прибавя суха мая.

Дозата е 2 грама за 10 литра каша. При това положение процесът започва след няколко часа.

Всеки ден следете захарността

Да, всеки ден трябва да проверявате със захаромера колко захар е останала неферментирала в сместа. Освен това не забравяйте да измервате редовно и температурата на течността.

За да са точни показанията на захаромера, кашата първо трябва да се прецеди и тогава да се измери показанието. Да знаете, че така се получават по-точни данни за захарното съдържание.

Казус: Ако установите, че температурата е паднала под 20 градуса и скоростта на ферментация е намаляла, тогава е необходимо да завиете съда много добре и да го поставите върху изолационен материал. Така температурата на ферментация ще се запази и тя ще протече докрай до показание Д0Ф на захаромера.

Как да се извлече сокът?

След края на ферментацията трябва много добре да се изцеди сокът. В домашни условия често се практикува плодът с костилките да се пресова, сложен в тензух и завързан, а след това затиснат от дъска и тежък камък. Но тъй като количеството на получения по този начин сок не е голямо, спокойно можете да изхвърлите плода и без пресоване.

Така ще си гарантирате получаването на бистра и качествена течност.

Освен това при черешите е известно, че плодовото месо създава рискове и доста неприятности, защото много лесно загаря на дъното.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята и под асмата / Полезни съвети
Няма снимка

Кой азотен тор кога и къде се използва

ъобразявайте се със свойствата на отделните видове и с почвата в района 1. Амониевата селитра е всъщност амониев нитрат и е от най-употребяваните торове

Няма снимка

За почитателите на сярата

Сярата е старо средство за предпазване на лозята от зарази, както и за лечение от оидиум и сиво гниене. И днес има почитатели на тази практика и много любители лозари ни писаха

Няма снимка

Кои са оптималните срокове за пръскане

Нашата читателка Сийка Иванова от Айтос иска да знае, кои са оптималните срокове за пръскане на лозето. Ето през какви етапи преминава разпределението на задължителните срокове спрямо фазите на

Няма снимка

Цъфтят ли лозите, не се хваща мотика

Има опасност, като се въртите край растенията, да нараните нежните реси Когато лозата е в цъфтеж, не хващайте мотиката, защото има опасност да нараните нежните реси и малките зърна да опадат

Няма снимка

А какво е мустакът при лозите и за какво служи

Издънката не е излишна, използват я и за чайове, и за козметика Мустакът на лозата - това е красивата завъртяна издънка, която с модифицирания си вид има своята природна роля

Няма снимка

Какво представлява изресяването?

Пита Правда Иванова от Ботевград, тя иска да знае вредни ли са мустаците Пълното или частичното окапване на цветните бутони, цветчетата или младите завързи в периода около цъфтежа се нарича

Още от Фермер
Няма снимка

Ако нямате достатъчно празни пити, центрофугирайте и връщайте!

Когато пчеларят не разполага с достатъчно празни пити, своевременно трябва да изважда пълните, да ги центрофугира и отново да ги връща в кошера. Други юлски проблеми: За нормалната дейност на пчелите

Няма снимка

Изложба „Градината – времена и пространства“ откриват в Екомузей с аквариум, Русе

Изложба „Градината – времена и пространства“  откриват утре (09.07.)  в Екомузей с аквариум в гр. Русе от 18.00 ч. Експозицията е част от проекта „Градината – място на биокултурно разнообразие и

Няма снимка

10-11 септември: Курс за оператори на трактори с автоматична трансмисия New Holland Auto Command

Новите технологии могат да подобрят ефективността на работа на вашата машина, като увеличат производителността, намалят разходите и повишат приходите ви

Няма снимка

Ако ви "изненада" прошарено пило

А това означава на една и съща страна на отделна пита да се вижда разновъзрастно пило. Между запечатаните килийки се виждат яйца, съвсем млади и по-възрастни личинки, а също и незасеменени килийки

Няма снимка

Надниквайте по-често в плодниците!

И при най-малко съмнение за заболяване търсете ветеринарните лекари. Другите задачи за месеца: 0 контрол на опаразитеността на семействата с вароатоза в пчелина; 0 препоръчително е третирането на

Няма снимка

Цифровите географски данни за Кампания 2020 са публикувани в Системата за електронни услуги

В Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФ „Земеделие“ са публикувани цифрови географски данни (shp. файлове) за заявените за подпомагане парцели по Кампания 2020