Патладжани със сладко-кисел сос

27 май 2020 Кулинария 0 19647
Няма снимка
 

Понякога се уморяваме от месни ястия и решаваме да приготвим нещо със зеленчуци. Диетолозите твърдят, че това е полезно не само за фигурата ни, но такова редуване на месни и разтоварващи дни се отразява много добре на организма като цяло.

Рецептата за патладжани в сладко-кисел сос със сигурност ще се хареса на приятелката ви, която е на диета или на приятеля вегетарианец.

Продукти: 100 г брашно, половин килограм сини домати, сол на вкус, яйце, зелен лук, морков, захар на вкус, половин чаена лъжичка бял оцет, половин лъжица доматен сос.

Приготвяне: Нарежете патладжана на ивици, осолете и оставете за 10 минути, за да се отдели черната горчива течност от тях. Изцедете и леко изстискайте.

В дълбока чиния разбийте яйцето и брашното. Изсипете нарязания патладжан и разбъркайте добре. Запържете всичко в олио до златистокафяво, охладете.

В отделен съд смесете оцета, доматения сос, захар и вода.

Запържете в тиган нарязаните моркови и зеления лук и полейте с приготвения сос. Разбъркайте всичко. Отново върнете сините домати в тигана при останалите зеленчуци и запържете добре. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Още от Фермер
Няма снимка

Валежи и гръмотевици се очакват следобед, възможни са и градушки

Ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове и преди полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Няма снимка

Покритие удължава годността на плодовете и зеленчуците

Изобретението на основата на яйца удължава срока на годност на нетрайните продукти Птичите яйца, които отиват за рециклиране, могат да бъдат използвани като основа за евтино покритие за защита на

Няма снимка

Зайкинята яде зайчетата си

Когато зайкинята изяде малките си след раждане, много често причината е, че на родилката липсва чиста питейна вода Втората, по-малко вероятна, причина е

Няма снимка

Как да отучите кученце да хапе

Палетата, които се контролират, е по-малко вероятно да станат кучета, които хапят Устата на кученцата е пълна с около 28 зъбчета, които сякаш са постоянно привлечени от пръстите ви

Няма снимка

Китайски учени създадоха ГМО ориз, който сваля високо кръвно налягане

Учени от Китайската академия на науките са постигнали успех в разработването на генетично модифициран ориз, който намалява високото кръвно налягане при консумация, без странични ефекти

Няма снимка

Подхранете лозите, дъждовете са ги измили

Какви са сроковете, нормите и правилата Подхранването на лозите с азотен тор и листното торене стават задължителни заради честите валежи досега и т.нар измиване на полезните вещества