Пълнена каракуда на тиган

05 юни 2020 Кулинария 0 11547
Няма снимка
 

Много интересна версия на постните ястия за онези дни, когато можете да ядете риба. Каракудата, приготвена по тази рецепта, се пълни с лук. Рибата се получава много арометна, а подправките й придават пикантност. 

Продукти: 5 каракуди, 3 глави лук, 1 ч. лъж. млян червен пипер, половин лъжичка куркума, половин лъжичка сол, половин лъжичка прясно смлян черен пипер, 5 суп. лъж. царевично брашно, 100 мл олио.

Приготвяне: Започнете с обработката на рибите. Почистете ги, отрежете перките, отстранете хрилете, вътрешните органи. Изплакнете добре с вода. На всяка риба по гърба с остър нож направете дълбоки разрези, както виждате на снимката. Натъркайте щедро всяка каракуда със сол, куркума, смлян червен пипер и прясно смлян черен пипер. Напълнете корема на рибата с нарязан на пръстени или полумесеци червен лук. Сега рибата трябва да се маринова в тази форма за 20 минути при стайна температура.

Сипете царевичното брашно в чиния и преди пържене всяка каракуда се овалва в него.

Сипете олиото в тиган и загрейте. Разпределете каракудите така, че да има възможност да бъдат обръщани. Пържвете на среден огън до златиста коричка.

Първоначално ги прехвърлете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина, а след това сервирайте. Предложете с гарнитура от прясна салата и сезонни зеленчуци. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пилешки гърди в лимонов сос

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа. В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос

Няма снимка

Кайсиев конфитюр с ядки

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Още от Фермер
Няма снимка

Защо да заложите на рапица?

• Последните пет години рапицата е сред най-рентабилните култури, отглеждани в България. • Първа носи приход на стопанството и дава възможност да се посрещнат спешни разходи

Няма снимка

До края на века дори във Великобритания през лятото ще е до +40° С

Температура над +40° C за северните ширини изглежда днес немислима, но тя може да се превърне в нова норма до края на века, ако настоящите тенденции в емисиите на парникови газове не се променят

Няма снимка

Trimble ще разпространява агрометеорологичните станции на Sencrop

Свързаните агро климатични станции на Sencrop вече са достъпни чрез дистрибуторските мрежи Trimble и Vantage във Великобритания и целия ЕС след назначаването на френския агротехнически старт-ъп като

Няма снимка

Защо прасетата са застрашени от язва на стомаха?

Три четвърти от всички угоявани свине страдат от язва на стомаха, което се отразява на растежа им, напомнят от Европейския съюз на ветеринарните лекари

Няма снимка

На вниманието на птицевъдите: Контролирайте праховите частици във въздуха!

Доказано е, че най-опасни за птиците са дребните прахови частици. Прахът е опасен за отглежданите птици, но няма птицеферма, в която да няма прах. Колкото по-дребни са праховите частици

Няма снимка

Фокусирайте вниманието си върху пчелната майка!

Пчелната-майка е най-важният индивид в пчелното семейство и функциониране на пчелина зависи от нея. Биологично ролята й в кошера е двойна - снасяне на яйца и производство на феромон